Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Jauniešus traumē ledus no Krišnas biedrības jumta

Iznākot no kafejnīcas Krišnas apziņas biedrības ēkā, divi jaunieši - 23 gadus veca meitene un 26 gadus vecs puisis - svētdien guva traumas, jo virs viņiem sabruka nojume ar ledu un sniegu. No mediķu sniegtās informācijas jāsecina, ka smagākās traumas guvis puisis, kuram konstatēja lauztu augšstilbu, meitenei ir galvas smadzeņu satricinājums un nobrāzumi.

Kā liecina ātrās palīdzības saņemtā informācija - jauniešiem virsū uzkrita nojume ar ledu, taču nav skaidrs, vai tā sabruka no sniega nastas vai no ledus, kas krita no pašas ēkas jumta. Krišnas apziņas biedrības pārstāvji saka - uz nojumes uzkrita ledus gabals, tāpēc tā uzgāzās virsū jauniešiem. Mediķi aicina iedzīvotājus, cik vien iespējams, uzmanīties no lāstekām un ledusgabaliem, kas var krist no jumtiem.

Kad Diena ap pulksten 16 (negadījums notika ap plkst. 14) ieradās notikuma vietā K.Barona ielā, no skaņas pastiprinātāja nākošas indiešu mūzikas pavadībā Krišnas apziņas biedrības ļaudis tīrīja jumtu - meta lejā ledusgabalus. Ietve pie ēkas bija noklāta ledus gabaliem, nolūzušais jumts bija aizvākts, tīrīšanas teritorija - norobežota. Ēka pieder Krišnas apziņas biedrībai. Tās pārstāve Natālija Provornaja uzreiz saka: ledus pats nogāzies, tajā laikā jumts neesot tīrīts. Ēkas jumtu biedrība tīrot katru dienu.

«Vakar tur 35 centimetri bija sasniguši. Taču šodien saulīte pagriezās uz šo pusi, bija piesalis, un cik tad vajadzēja, lai nokristu,» saka N.Provornaja. Uzreiz pēc nelaimes ieradusies pašvaldības policija, kura sastādījusi administratīvo pārkāpuma protokolu par netīrīto jumtu. Cik liels sods būs jāmaksā, N.Provornaja vēl nezinot. Viņa saka - ja puisim būs problēmas ar veselību, biedrība varot dziedināt viņu ar savām medicīnas metodēm. Jaunieši neesot biedrības biedri, viņi tikai apmeklējuši kafejnīcu.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta sabiedrisko attiecību pārstāve Laura Bundule stāsta, ka vēl bez šī negadījuma šoziem Rīgā, krītot no jumta sablīvētam sniegam vai ledum, cietuši četri cilvēki. Vairākums cietušo guvuši smadzeņu satricinājumu, pagājušajā nedēļā Vecrīgā, Vaļņu ielā, krītot sablīvētam sniegam, kāda sieviete guva pleca sasitumus. Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis saka - cilvēki, kuri guvuši traumas, krītot no jumta ledum vai sniegam, var vērsties tiesā, lai piedzītu kompensāciju no nama apsaimniekotāja. «Maz cilvēku šo iespēju izmanto. Bet tie, kuri izmanto, parasti saņem lielāku vai mazāku kompensāciju,» saka U.Vidauskis. Februārī Rīgā inspekcijas sastādījušas vairāk nekā trīssimt protokolu par ietvju un jumtu savlaicīgu netīrīšanu. Par šiem pārkāpumiem fiziskām personām draud sods līdz 250 latiem, juridiskām - līdz Ls 1000.

Kā vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija, tuvākajās dienās Latvijā būs mākoņains laiks, arī sniegs. Sinoptiķi prognozē, ka pirmdien pa laikam nedaudz snigs tikai austrumos, citviet mākoņi mīsies ar sauli, pūtīs lēns vējš. Otrdien gaidāms ilgstošs sniegs, jūras piekrastē arī slapjš sniegs, trešdien laiks būs saulains, ievērojami nokrišņi nav gaidāmi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?