Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Kā «ieziemot» sejas ādu?

Mūsu klimatiskajos apstākļos ziema tiešām ir pārbaudījums sejas ādai. Tā izjūt diskomfortu gan no krasajām temperatūras svārstībām dabā, gan no centrālapkures izsausinātā gaisa telpās, gan mūsu sportisko aktivitāšu laikā -kad slēpojam un slidojam.

Jābaro un jāmitrina

Sejas āda ziemā kļūst sausāka. Tāpēc tā jābaro un jāaizsargā dienā un jāmitrina vakarā, saka salona Kolonna kosmētiķe Ieva Cipule. Barojošie krēmi (labi der sausai un normālai sejas ādai) pat ziemā nekādā gadījumā nebūs piemēroti taukainas ādas īpašniekiem, jo no parastiem krēmiem barojošie atšķiras ar biezāku konsistenci, satur taukus, vasku, eļļu un vitamīnus. Visi šie komponenti aizsargā ādu gan no sala, gan no temperatūru izmaiņām. Ziemas periodā jāizvēlas ne tikai barojošie krēmi, bet arī kopjošā kosmētika, kas paredzēta jūtīgai sejas ādai, jo tieši šāda kosmētika novērsīs kairinājumus un apsārtumus, kā arī labāk pasargās ādu.

Vakarā āda vispirms rūpīgi jāattīra no dienā lietotajiem dekoratīvajiem kosmētikas līdzekļiem. Ziemas mēnešos taukainai un kombinētai ādai labāk derēs krēmveida mazgājamie līdzekļi un pieniņi. Sausas ādas attīrīšanai ieteicams lietot dažādus eļļas veida līdzekļus. Laba alternatīva pieniņam vai attīrošajam gelam būs mandeļu vai kokosriekstu eļļa.

Pēc attīrīšanas āda noteikti ir jāmitrina. Ja ādas šūnas nebūs pietiekami mitrinātas, tās nespēs uzņemt krēmu. Tas sejas ādā iesūksies, taču gaidītā efekta nebūs. Uz nakti ieteicams lietot mitrinošos sejas krēmus, bet no rīta jālieto barojošs krēms.

Ja siltajā gadalaikā esat iecienījusi krēmus, kuriem ir diennakts iedarbība, ziemā vēlams no tiem atteikties un izvēlēties divus - barojošu dienai un mitrinošu vakaram. Sporta cienītājiem, it īpaši slēpotājiem, kas dodas kalnos, vēlams lietot aizsargkrēmu aukstam laikam ar spēcīgu filtru pret saules ultravioleto staru iedarbību. Tie ir biezāki un taukaināki par parastiem barojošiem krēmiem. Aizsargājošs krēms sejai jāuzklāj apmēram 30 minūtes pirms došanās ziemas pastaigā vai pirms sporta aktivitātēm.

Papildu apģērbs ādai

Dekoratīvā kosmētika ziemā sejas ādai ir kā papildu apģērbs. Daudzas sievietes ziemā lieto tonālo krēmu. Tas arī palīdz ādu aizsargāt no ārējās vides iedarbības.

Pirms ikviena tonālā krēma uz sejas klāj barojošu sejas krēmu. Jāatceras, ka ziemā, kad āda ir gaišāka, arī tonālais krēms jālieto par vienu toni gaišāks. Ādas aizsardzībai lieliski der arī pūderkrēms un pūderis. Kosmētikas firmas radījušas dekoratīvo kosmētiku dažādiem ādas tipiem, to ieteicams ievērot.

Vēlams lietot arī nomierinošas un mitrinošas sejas maskas, mājās pagatavotas vai nopirktas kosmētikas tirgotavās. Ja plašajā kosmētisko līdzekļu preču klāstā mulstat un nevarat atrast sev vajadzīgo, Ieva Cipule iesaka vismaz vienu reizi apmeklēt kosmētiķi un noskaidrot savas ādas tipu. Speciālists ieteiks gan nepieciešamos krēmus, gan attīrošus līdzekļus, gan ādas tipam atbilstošu dekoratīvo kosmētiku.

Aukstā vējainā laikā bieži cieš lūpas. Tāpēc vēlams regulāri lietot kopjošos balzamus. Labas ir mūsu pašu ražotāju ziedes, kas satur propolisu.

Aukstajā gadalaikā nevajag eksperimentēt ar jaunu, nepārbaudītu kosmētiku, jo āda ir jūtīgāka. Ziemas periodā nav ieteicamas arī dziļa, aktīva pīlinga procedūras, kas padara ādu mazāk aizsargātu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?