Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Kā lietuvieši apkrāpa lētticīgos jēkabpiliešus

«Nesodiet mani stingri, es vēlos pabeigt skolu un strādāt izvēlētajā specialitātē. Es ļoti nožēloju izdarīto,» teica septiņpadsmit gadu vecais lietuvietis Eimutis Streks pirmdien Jēkabpils tiesā savā pēdējā vārdā. Viņš kopā ar vēl vienu Lietuvas pilsoni Elegiju Davaliusu (24), saņemot uzdevumus no sava radinieka Klaipēdas cietumā, apkrāpa Jēkabpils iedzīvotājus. Tiesa gala rezultātā bija vēlīga - abiem tiesājamajiem Šauļu iedzīvotājiem piespriests piecu gadu cietumsods, taču nosacīti.

Krāpšanas shēma bija vienkārša, iespējams, tādēļ abus noziedzniekus policija aizturēja jau pāris dienu pēc pirmā nozieguma izdarīšanas. Proti, E.Streka brālēns, kurš atradās cietumā, kopā ar citiem ieslodzītajiem, uzdodoties par policijas darbiniekiem, zvanīja uz nejauši izvēlētiem telefona numuriem Jēkabpilī un piedāvāja mierizlīgumus par it kā notikušiem noziegumiem. E.Streka uzdevums bija paņemt naudu, savukārt E.Davaliuss bija šoferis.

Piemēram, ieslodzītie sazinājās ar kādu kundzi Jēkabpilī un paziņoja, ka viņas dēls, it kā aizstāvot meiteni, ir nodarījis smagus miesas bojājumus citam puisim. Tagad pret viņas dēlu tikšot sākts kriminālprocess, ja vien cietušais ar vainīgo neizlīgšot. Izlīgums maksājot 500 latu. Pēc neilgas kaulēšanās kundze piekritusi, aizgājusi līdz tuvākajam bankas automātam, izņēmusi 400 latu un atgriezusies mājās, kur viņu apciemoja it kā cietušā brālis - E.Streks. Šis nodoms gan izgāzās, jo kundze, ieraudzījusi jauno un nervozo puisi, sajutusi ko nelāgu un jau iedoto naudu izrāvusi, bet viņu izgrūdusi kāpņtelpā. Nākamajā adresē viss notika ļoti gludi, un krāpnieki naudu dabūja. Vēlāk E.Streks ar līdzdalībnieku vietējā pasta nodaļā no telefona grāmatas izrakstīja jau nākamos 17 jēkabpiliešu telefona numurus un nosūtīja tos telefona īsziņā brālēnam uz cietumu. Uzdevums bija izrakstīt numurus, kas reģistrēti un krieviskiem sieviešu uzvārdiem, iespējams, tāpēc, ka zvanītāji latviski nerunāja.

Noziedznieki «kļūdījās» ar to, ka atgriezās pēc «parāda» kādā no cietušo dzīvokļiem, kad it kā par sveša auto sasišanu tika pieprasīti 3000 latu, taču noziegumā apvainotā vīrieša māte varējusi atdot tikai 55 latus un laulības gredzenu. Izmisumā viņa bija sazinājusies ar policiju, un krāpniekus aizturēja turpat viņas dzīvoklī.

E.Streku no bargāka soda glāba viņa nepilngadība, savukārt E.Davaliuss, lai arī agrāk divas reizes bija tiesāts Lietuvā, Latvijas tiesai bija ar «tīru» pagātni. Zīmīgi gan, ka paši nozieguma organizētāji - ieslodzītie no Lietuvas - tiesas priekšā nestājās. Lietas materiālos viņi skaitās kā nenoskaidrotas personas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?