Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Kā veicas darba meklējumi? Atbild jaunieši, kuri izvietojuši sludinājumus interneta portālos

Meklēju darbu, kuru varu apvienot ar mācībām Medicīnas fakultātē. Nevaru strādāt katru un pilnu dienu, un maizes darbu ar šādām prasībām man ir grūti atrast. Neesmu arī intensīvi meklējis, jo prioritāte tomēr ir skola - to beigšu tikai pēc sešiem gadiem. Sludinājumu ss.lv ievietoju ar domu - ja nu gadās kāds labs piedāvājums.

Divās nedēļās esmu saņēmis divus telefona zvanus no potenciālajiem darba devējiem. Viens piedāvājums bija nenopietns. Nezinu, kāda uzņēmuma pārstāvis man zvanīja un kādu darbu gribēja piedāvāt. Uzdeva tikai vienu jautājumu - kādu vēlos darba laiku? Tas viss! Šādā uzņēmumā arī nemaz negribētu strādāt, tas liecina par nenopietnu attieksmi pret darbinieku. Otrs darba devējs piedāvāja strādāt «uz telefona», bet pārāk maz darba stundu. Līdz ar to varu loģiski izdomāt, ka labu atalgojumu tur nevarētu saņemt. Protams, uz lielu algu nemaz neceru, bet strādāt zem minimālās algas arī negribētu, jo uzskatu, ka neesmu tas vājākais darbaspēks. Ko meklēju? Intensīvu darbu, kur mēnesī varētu nopelnīt no 200 līdz 300 latiem. Es nesmādēju darbu - esmu strādājis gan par sētnieku, gan celtniecībā.

Uģis (20)

Liene (20)

Mani pārsteidza atsaucība no darba devēju puses - tā ir ļoti liela. Ir bijuši arī labi piedāvājumi, tomēr, tā kā meklēju darbu apkalpojošajā sfērā, krievu valodas nezināšanas dēļ neesmu vēl sākusi strādāt. Tāpat man svarīgs ir darba grafiks - meklēju tādu, ko varu savienot ar mācībām. Gribu nopelnīt mazliet vairāk par minimālo algu. Uzskatu, lai arī esmu bez pieredzes, tomēr strādāt par mazāku summu nav vērts.

Kristīne (23)

Atsaucība no darba devējiem ir pietiekami liela, lai teiktu, ka darbu jaunietis var atrast. Jāteic, ka mans ievietotais sludinājums portālā ss.lv nav vienīgais, kā meklēju darbu. Arī pati sūtu pieteikumus un CV. Sludinājumu ievietoju aprīļa sākumā, un esmu bijusi uz pārrunām - galvenokārt pārdevējas un oficiantes darbam. Neskatoties uz to, ka man nav pieredzes apkalpojošajā sfērā, darba devēji vairāk vērtē cilvēka personiskās īpašības un spēju komunicēt. Patstāvīgu darbu līdz šim neesmu atradusi, jo nav bijis izdevīga piedāvājuma - piemēram, piedāvā darbu neizdevīgā Rīgas rajonā - lai uz to tiktu, jābrauc ar diviem transportiem, bet es nevaru tērēt tik daudz naudas ceļa izdevumiem, ja man maksā vienīgi minimālo algu. Tāpat neeju strādāt tur, kur piedāvā tikai nepilnu darba laiku, jo arī ar simts latiem mēnesī nevaru izdzīvot.

Edgars (21)

Es darbu meklēju pasīvi, jo neticu, ka caur darba sludinājumiem to varu atrast. Manuprāt, persona, kurai nav iepriekšējas pieredzes, pie darba var tikt, ja ir pazīšanās, un tieši šo metodi arī izmantoju. Neesmu izlepis - varu darīt vienalga ko, ja maksā. Ir pieredze, strādājot dažādos darbos - kā kurjeram, gatera darbiniekam, un esmu haltūrējis «pa melno» - mežā. Patlaban man skola nav prioritāte, bet pastrādājot esmu sapratis, ka izdevīgāk ir mācīties arodskolā un saņemt, piemēram, 200 latu stipendiju, nekā strādāt par minimālo algu. Ir taču jāmaksā dzīvoklis, ir mašīnas izdevumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?