Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 11. oktobris
Silva, Monta, Tince

Kad dziedātājtauta dodas skrējienā

Linda Liepiņa

Skrējēji Rīgas ielās vairs nav nekas neparasts, garāmgājēji uz viņiem vairs neatskatās, drīzāk ir tādi, kuri apsver domu pievienoties. Jo īpaši pavasarī, kad visi sāk gatavoties tradicionālajam Nordea Rīgas maratonam, kurš jau ir saņēmis prestižo Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) Bronzas kvalifikācijas zīmi. Vispār Rīgā maratoni notiek jau kopš 1991. gada, bet to norisē notikušas daudz un dažādu pārvērtību. Pērn Nordea Rīgas maratons pulcēja 22 020 dalībnieku no 65 pasaules valstīm, un tā vien izskatās, ka skaitļi šogad būs lielāki. Maratons notiks svētdien, 18. maijā.

NECom projektu direktore Inese Ķīkule, kura maratonu organizētāju komandā ir jau septīto gadu, pirmsmaratona dienās jūtas vairāk noskrējusies nekā pašā maratonā. «Lai noskrietu maratonu, pietiek, ja gatavojies trīs četrus mēnešus, bet, lai organizētu maratonu, ir jāgatavojas veselu gadu. Burtiski: tikko visi tikuši pie medaļām, jāsāk izvērtēt, kas izdevies, kas bijis nepareizi, un jādomā jau par to, kāds pasākums būs nākamajā gadā,» zina stāstīt Inese Ķīkule.

Ineses pašas kontā ir pieci noskrieti maratoni - Medokas vīna maratons, Parīzes, Romas, Madrides un Ņujorkas maratons. Pirms Rīgas maratona viņa cītīgi piedalās visos sagatavošanās treniņos Mežaparkā, jo tieši tur ir arī Ineses ikdienas skrējiena maršruts. «Laiks, kad es skrienu, ir tikai mans laiks, mana stunda, kad domāju par sev svarīgo,» smejas Inese. «Mēs, maratona organizatori, būdami skrējēji, esam sapratuši, ka skrējējam jārada sajūta, lai ir zosāda un kamols kaklā - lai maratons ir emocionāls pārdzīvojums, enerģijas un pozitīvu emociju lādiņš.»

Un šogad emociju maratonā būs daudz! Gan tāpēc, ka trase tiek mainīta, gan arī tāpēc, ka sporta pasākums cieši savijies ar Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas notikumiem. Neparasts būs simboliskais Brīvības ielas Kultūras kilometrs, kurā iesaistīsies simtiem koristu un dejotāju, veidojot gan simbolisko Kultūras goda sardzi pie Brīvības pieminekļa, gan cenšoties uzstādīt jaunu Ginesa rekordu Dejā ar visvairāk trejdekšņiem (rekordā plkst. 13.00 var piedalīties ikviens rīdzinieks vai pilsētas viesis, kam mājās ir trejdeksnis). Tāpat Nordea skatuvē Elizabetes un Brīvības ielas krustojumā tiks pulcēti Latvijas estrādes mākslinieki un izdziedāti simts gadu populārākie hīti, sākot no Laša kundze bola acis līdz Laura Reinika Es skrienu.

Inese Ķīkule ir gandarīta, ka skriešanas prieks un kultūra līdz ar Nordea Rīgas maratonu ir pacelta augstākā līmenī, jo daudzi no 5 km distances ar laiku pāriet uz 10 km, bet tie, kuri skrēja 10, mēģina jau pusmaratonu. Arī viņa saviem pieciem jau noskrietajiem maratoniem ir gatava pievienot Rīgas maratonu.

Sīkāk par maratona norisi - www.nordearigasmaratons.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?