Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Kapteinis atrada vārtu atslēgu

Otro uzvaru šosezon KHL čempionātā izcīnīja Rīgas Dinamo hokejisti, izbraukumā ar 7:1 sakaujot Čehovas Vitjaz. Divi vārti un rezultatīva piespēle komandas kapteinim Sandim Ozoliņam. Trešdien ar spēli pret Lev rīdzinieki uzsāks četru spēļu mājas sēriju.

Pēc sestā zaudējuma pēc kārtas sarosījās atbildīgie par Rīgas Dinamo sastāva komplektāciju. Nedēļas nogalē pienāca ziņa, ka Rīgas Dinamo pievienosies 25 gadus vecais čehu uzbrucējs Jakubs Šindels. NHL draftā 2004. gadā 2. kārtā ar kopējo 54. numuru viņu izvēlējās NHL klubs Čikāgas Blackhawks, tomēr līdz pasaules spēcīgākajai līgai Šindels tā arī nav ticis. Jaunpienācēja plusus un mīnusus gan jau droši vien labi zina komandas galvenais treneris Peka Rautakallio, jo 2008./2009. gada sezonas vidū Jakubs no Čehijas pārcēlās uz Somijas SM-liiga klubu Lahti Pelicans. 2010./2011. gada sezonā Šindels otro reizi izmēģināja spēkus Lahti komandā, 63 spēlēs sapelnot 37 (18+19) rezultativitātes punktus. Jauno sezonu Šindels iesāka Šveices līgā Klotenas klubā, taču sejas traumas dēļ ir aizvadījis tikai četras spēles. Pirmo reizi viņu Dinamo sastāvā acīmredzot redzēsim trešdien spēlē ar Lev.

Čehovas sastāva pieteikums neko labu nesolīja. Mājinieku komandas galvenais treneris Andrejs Nazarovs sastāvā bija iekļāvis trīs no saviem četriem Ziemeļamerikas kaušļiem. Pēc piecu spēļu diskvalifikācijas izciešanas pirmo reizi spēlēja Džeremijs Jablonskis.

Apzinoties spēles likmi - zaudētāju gaidīja nobāzēšanās Rietumu konferences pēdējā vietā, Vitjaz spēles pirmajā trešdaļā spēlēja maksimāli uzmanīgi, tāpēc arī divdesmit minūtes aizritēja bez soda minūtēm. Bija arī redzams, ka, domājot par savu vārtu drošību, briesmas draud no pirmā trijnieka, kurā spēlēja ātrie un tehniskie Panarins un Aņisins kopā ar Berdņikovu. Savukārt laukumā esot Vitjaz grenadieriem Brenanam un Jablonskim kopā ar Točicki, mājinieki tika dancināti viņu aizsardzības zonā. Miermīlīgais Vitjaz izmainījās, kad Sandis Ozoliņš otrajā periodā divu ar pusi minūšu laikā rīdziniekiem panāca 2:0 vadību.

Uzlauzt Vitjaz aizsardzību Dinamo izdevās uz mājinieku neuzmanības rēķina. Čehovas hokejisti nepamanīja, ka no noraidīto soliņa izlec Sandis Ozoliņš, kurš prasmīgi apspēlēja Vitjaz vārtsargu Daņilu Aļistratovu. Otrajā vārtu guvumā Ozoliņu pie tālā stabiņa acīgi atrada Aleksandrs Ņiživijs.

Jau pēc otrajiem ielaistajiem vārtiem pretinieku sastāvā ceturtajā maiņā Točicki nomainīja Niks Tarnaskis. Pēc tam, kad Krišjānis Rēdlihs panāca 3:1, rīdzinieki pacietīgi neatbildēja uz pretinieku kaušļu provokācijām, sodot tos ar diviem vairākumā gūtiem vārtiem (5:1). Pēc tam pretinieku mērs bija pilns, un Jablonskis, Tarnaskis un Brenans jau rīkojās atklāti rupji, izraisot vairākus kautiņus. Uz pretinieku 102 soda minūtēm Dinamo atbildēja ar septiņiem gūtiem vārtiem, pārtraucot sešu zaudējumu sēriju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Vitjaz 1
Dinamo R 7

(0:0, 1:3, 0:4)
Vitjaz: Aņisins (40.).
Dinamo R: Ozoliņš (Cipulis, 26.), Ozoliņš (Ņiživijs, 28.), K. Rēdlihs (Galviņš, M. Rēdlihs, vair., 40.), Varjs (Cibuļskis, Ozoliņš, vair. 43.), Sprukts (M. Rēdlihs, Karsums, vair. 45.), Karsums (Sprukts, 38.), Galviņš (Ņiživijs, 59.)
Dinamo R: Holts; Cibuļskis - Ozoliņš, Cipulis - Varjs - Ņiživijs, K. Rēdlihs - Galviņš, M. Rēdlihs - Sprukts - Karsums, J. Rēdlihs - Sotnieks, Podziņš - Luseniuss - Bukarts, Štāls - Landmarks - Melins, Laviņš

Diena vērtē

Priecēja
Sandis Ozoliņš
Krišjānis Rēdlihs
Aleksandrs Ņiživijs

Der sapurināties
Jēkabs Rēdlihs
Bjerns Melins

KHL

Rietumu konference
1. Dinamo Mn 12 30:24 21
2. Dinamo M 11 25:24 20
--------
3. Torpedo 12 30:24 19
4. SKA 9 27:14 20
5. CSKA 11 24:25 18
6. Severstaļ 8 26:18 17
7. Atlant 10 25:24 16
8. Spartak 9 23:19 14
--------
9. Lev 10 24:25 12
10. Dinamo R 10 23:31 8
11. Vitjaz 10 12:33 6
12.X Dinamo R - Lev

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Elektromobiļu īpašnieki lielāki piesārņotāji

Elektrības darbinātu automašīnu īpašniekiem patīk padižoties ar vides apziņu un dabai draudzīgiem pārvietošanās paradumiem. Taču Somijas zinātnieku pētījums sarūpējis pārsteidzošus rezul...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?