Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Klāt izšķirošās cīņas par ceturtdaļfinālu

Pēdējā iespēja iekļūt Eiropas futbola čempionāta ceturtdaļfinālā. Pēc divām kārtām neviena A un B grupas komanda nevar būt droša par izkļūšanu no grupas, un neviena vēl nav zaudējusi visas cerības to paveikt. Sevišķi sarežģīta situācija izveidojusies B jeb «nāves» grupā. Tiesa, diezin vai pat tajā ceturtdaļfinālistu noskaidrošanai būs nepieciešama lozēšana.

Vispirms gan sestdien tiks noskaidroti A grupas sekmīgākie. Lai liegtu komandām rēķināšanas iespēju, visas pēdējās kārtas spēles notiks vienā laikā. LTV7 kanāls no A grupas spēlēm sestdien tiešraidē plāno translēt Grieķijas - Krievijas spēli. Grieķi pašreiz ir pēdējā vietā savā grupā, bet krievi - pirmie, taču viss var mainīties pēc šīs spēles. Dienvidniekiem derēs tikai uzvara, bet krieviem, lai iekļūtu ceturtdaļfinālā, pietiks arī ar neizšķirtu.

Tas gan nenozīmē, ka Krievija spēlēs par bezvārtu rezultāta nosargāšanu, taču vienreiz šajā EČ krievi jau apdedzinājās ar uzbrukumu veidošanu, kad tas nebija nepieciešams. Proti, otrās kārtas spēlē, kad Krievija bija vadībā ar 1:0, krievu malējais aizsargs Jurijs Žirkovs uzdrošinājās lauzties poļu soda laukumā. Viņš zaudēja bumbu, un poļi pa viņa atstāto brīvo flangu pretuzbrukumā panāca neizšķirtu. Ja krievi būtu uzvarējuši spēli ar Poliju, pēdējās kārtas mačā ar Grieķiju vairs nebūtu jāraizējas par izkļūšanu no grupas. Tāpēc iespējams, ka krievi mazinās apgriezienus, ja izvirzīsies vadībā pret Grieķiju.

Ja krievi nezaudēs grieķiem, otrs ceturtdaļfinālists no A grupas kļūs zināms otrajā spēlē Čehija - Polija. Mazliet pateicīgākā situācijā ir čehi, kuriem pirms pēdējās kārtas ir par vienu punktu vairāk nekā poļiem. Līdz šim mājinieces kontā ir divi 1:1 neizšķirti, bet pēdējā spēlē pārsteiguma sarūpēšanai nepieciešama tikai uzvara.

B grupas iespējamo scenāriju skaitļošanā galva sāk kūpēt. Ja Nīderlande uzvar portugāļus un Vācija pieveic Dāniju, vāciešiem būs pirmā vieta grupā, bet pārējām trim komandām būs pa trim punktiem. Tādos gadījumos komandu ieņemto vietu izšķir īpaši faktori. Pirmais - punktu skaits savstarpējās spēlēs - tad nebūs aktuāls, jo visām komandām būs pa uzvarai un zaudējumam. Otrais kritērijs - vārtu starpība savstarpējās spēlēs - nav prognozējams. Tāpat kā trešais, ceturtais un piektais kritērijs, kas saistīts ar vārtu attiecību un gūtajiem vārtiem. Sestais kritērijs - vieta UEFA rangā, kurā ņem vērā pēdējos trīs ciklus. Labākā situācijā ir pašreiz bez punktiem esošā Nīderlande, kura rangā ir augstākā vietā.

Jebkurā gadījumā - būs interesanti, jo komandas spēlēs tikai par uzvaru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

Grieķi spiesti veikt izmaiņas sastāvā
A grupas otrās kārtas spēlē Grieķija ar 1:2 zaudēja Čehijai, piedzīvojot pirmo zaudējumu oficiālā spēlē divu gadu laikā, kad komandu vadīja Fernandu Santušs. Pret Čehiju grieķi zaudēja ne tikai spēli un trīs punktus, bet arī pamatvārtsargu Kostu Halki, kā arī pussargu Giorgiju Fotaki. Pēc vienas spēles izlaišanas diskvalifikācijas dēļ laukumā atgriezīsies centra aizsargs Sokratis Papastatopuls (att.). Tam vajadzētu uzlabot aizsardzību.
Krievi cer nezaudēt Dzagojevu
Ar trim gūtiem vārtiem divās spēlēs Krievijas izlases jaunākais pamatsastāva spēlētājs Alans Dzagojevs (att.) ir dalītā pirmajā vietā EČ labāko snaiperu sarakstā. Pret Grieķiju viņš centīsies papildināt savu vārtu bagāžu, taču pūlēsies izvairīties no dzeltenās kartītes. Brīdinājums pret Grieķiju nozīmētu ceturtdaļfināla izlaišanu. Viens «plāksteris» ir arī Krievijas balsta pussargam Igoram Deņisovam.

Bez nosaukuma

Čehija raizējas par «mazo Mocartu»
Čehijas izlases saspēles diriģents Tomāšs Rosickis (att.) īsi pirms Euro 2012 sadziedēja vienu savainojumu, bet otrās kārtas spēlē pret Grieķiju laukumu pameta pēc pirmā puslaika. Pēc mača «mazais Mocarts» atzina, ka varējis spēlēt tikai ar vienu kāju. Visticamāk, pret poļiem Rosickis spēlēs. Kaut vai «uz špricēm». Jautājums - vai tas būs tas pats Rosicikis, kurš dala vienlīdz labas piespēles ar abām kājām.
Poļu dilemma - Titons vai Ščesnijs
Polijas izlases pamatvārtsargs Vojcehs Ščesnijs pirmās kārtas spēlē pret Grieķiju nopelnīja sarkano kartīti, kuras dēļ bija spiests izlaist spēli pret krieviem. Viņa vietā labi sevi apliecināja Pšemislavs Titons. Trenerim Francišekam Smudam jāpieņem lēmums, kam uzticēties izšķirošajā spēlē. Uzbrukumā gan lielākās cerības saistītas ar Robertu Levandovski (att.) un Jakubu Blaščikovski.

Bez nosaukuma

Portugāļi paplašina līderu loku
Pēc 3:2 uzvaras pār dāņiem portugāļi saglabā izredzes uz vietu ceturtdaļfinālā. Pirms turnīra līdera loma Portugāles izlasē tika atvēlēta Krištianu Ronaldu un Nani. Viņi ar to tiek galā tikai daļēji, darot daudz, bet ne to, ko no viņiem gaida visvairāk. Nani mačā ar Dāniju bija labākais piespēļu pārtvērējs savā komandā. Gatavību palīdzēt komandai ar vārtiem apstiprināja kritizētais Elders Poštiga un aizsargs Pepe (att.).
Nīderlandes oranžā forma nav rietoša saule
Bez punktiem pēc divām kārtām, bet ar iespējām kvalificēties ceturtdaļfinālam. «Mums joprojām ir labas izredzes,» teica līdz šim maz pie vārda tikušais uzbrucējs Klāss Jans Huntelārs (att.). Ņemot vērā, ka pret Portugāli derēs tikai uzvara un ka līdz šim vienīgos vārtus nīderlandieši guvuši ar diviem uzbrucējiem laukumā, Huntelārs varētu spēlēt jau no mača sākuma. Jāveicina radošums uzbrukuma fāzē.

Bez nosaukuma

Dāņi cer nosargāt vārtus «sausus»
Pēc zaudējuma mača beigās Portugālei (2:3) komandas kapteinis Daniels Agers vainu novēla uz nepietiekami labo aizsardzību pirmajā pusstundā. Varbūt viņš piemirsa, ka problēmas bija arī otrajā puslaikā (divi Ronaldu izgājieni viens pret vienu) un 1:0 uzvarā pret Nīderlandi? Mario Gomess var nebūt tik dāsns kā nīderlandieši un portugāļi... Ageram un Simonam Kēram (att.) solās būt daudz darba.
Vācijas cerības Goalmess attaisno
Vācijas uzbrukuma līderis Mario Gomess (att.) ar apskaužamu aukstasinību un precizitāti izmantojis teju visas iespējas, kas viņam bijušas. To gan nav bijis daudz, taču viņam ar tām pietika, lai divreiz sarūgtinātu nīderlandiešus un vienreiz - portugāļus. Līdz šim Joahims Lēvs licis savai komandai spēlēt uzmanīgi. Taču Dānija nav ne Portugāle, ne Nīderlande. Būs interesanti pavērot, kādu taktiku izvēlēsies Lēvs.

Kritēriji

Komandu vietas ieņemšanas kritēriji vienādu punktu gadījumā
1. Vairāk punktu savstarpējās spēlēs
2. Labāka vārtu attiecība savstarpējās spēlēs
3. Vairāk gūto vārtu savstarpējās spēlēs
4. Labāka vārtu attiecība visās grupas spēlēs
5. Vairāk gūto vārtu visās grupas spēlēs
6. Augstāka vieta UEFA izlašu rangā
7. Fair play koeficients finālturnīrā
8. Ložu vilkšana

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?