Bez ēdiena jautājuma pavāri atbild arī uz to, kurš viņiem gatavos pēdējo vakarēdienu, kurā vietā notiks mielasts, ar ko kopā viņi izbaudīs šo maltīti. Kāda mūzika skanēs, un kāds dzēriens tiks pasniegts klāt. Daži izvēlas šo maltīti savā vasarnīcā, daži cigāru un konjaku, daži noteikti kopā ar ģimeni un gatavotu paši. Dažiem ir sarežģītas receptes un triju ēdienu vakariņas, bet citiem pietiek ar steiku vai sviestmaizi. Varbūt ne vērtīgākā, bet viena no interesantākajām un iedvesmojošākām grāmatām manā grāmatplauktā šī ir noteikti.
Par atbildi uz grāmatas jautājumu, kādu ēdienu ēstu pēdējā ēdienreizē, man jau piecus gadus nav nekādu šaubu. Sievai šī mana pārliecība ir laime un murgs. Pie vīra viņa tika, jo taisnākais ceļš uz vīrieša sirdi ir caur vēderu. Ierādot šo ēdienu, tam nebija vairāk nekādu variantu. Bet tagad, sajūtot šī ēdiena gatavošanas smaržu, viņa vien nikni nosaka - nu atkal. Un man nākas gatavot pašam un pašam arī visu apēst. Bet, ja uz pasaules būtu taisnība, tad es katru ēdienreizi, ne tikai pēdējā vakarēdienā, ēstu avokado ēdienu.
Avokado ēdienam ir itāliska izcelsme un, kā lielākai daļai turienes ēdienu, ir vajadzīga pasta. Vislabāk šeit noder tagliatelle. To var nopirkt gandrīz katrā veikalā sausā veidā, smalkākos veikalos ir pieejama mīkstā tagliatelle, bet jebkurā gadījumā to viegli ir pagatavot pašam. Otra sastāvdaļa ir tomātu mērce. Tā tiek gatavota no sarkanās paprikas un bundžā konservētiem tomātiem. Olīveļļā viegli apcep smalki sagrieztu papriku, pievieno gabaliņos sagrieztus tomātus un uz mazas uguns sautē. Trešā sastāvdaļa iedevusi ēdienam nosaukumu. Vajadzīgs ir avokado. Tas tiek saspaidīts kopā ar olīveļļu un citronpipariem. Jo vairāk citronpiparu, jo avokado ēdiens būs stiprāks.
Tad, kad ir tikts galā ar avokado saspaidīšanu un pasta ir al dente, tad gatava būs arī paprikas un tomātu mērce. Pastu liek uz šķīvja, liek virsū kārtu ar paprikas un tomātu mērci, nākamajā kārtā liek avokado mērci un visu pārbārsta ar smalki rīvētu parmezana sieru. Un tā arī visas kārtas, kopā nesamaisot, ēd.
Ja tomēr kaut kas tāds kā pēdējais vakarēdiens būtu jāpiedzīvo, tad es gribētu to pavadīt kopā ar ģimeni. Pašam četri bērni un sasodīti daudz brālēnu, māsīcu un viņu bērnu. Galu galā varētu sanākt ilgs pasākums, un, tā kā neviens šo ēdienu negatavo labāk par mani, tad gatavotājs būtu es pats. Lai arī itāļu ēdienam piederētos itāļu vīns, es dzertu gruzīnu čornoje vino. Piemēram, Badagoni Saperavi 2005. Un mūzika? Kāda tur mūzika, ja priekšā ir avokado ēdiens.