Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Kovaļa mūri neuzlau za

Līdzīgu pretinieku spēlē visu izšķīra viena nejauša epizode. Rīgas Dinamo hokejisti dominēja Gagarina kausa izcīņas septītajā spēlē Ņižņijnovgorodā, taču zaudēja Torpedo ar 0:2. Sērijā līdz četrām uzvarām zaudējums ar 3:4. Rīgas Dinamo KHL ceturtā sezona ir beigusies.

Gagarina kausa izcīņas Dinamo un Torpedo septītā spēle bija uzskatāms piemērs, cik liela nozīme var būt vienai epizodei jau pašā spēles sākumā. Savulaik Oļegs Znaroks, strādājot ar Rīga-20 junioriem, sāka lietot paņēmienu, kad pēc iemetiena savā aizsardzības zonā malējais uzbrucējs lec pāri apmalei uz rezervistu soliņa, bet pretinieku aizsargam aiz muguras viduszonā iznirst cits uzbrucējs. Vēlāk arī Latvijas izlasē tika izspēlēta šī kombinācija. Rīgas Dinamo laikā šāds viltīgs gājiens netika praktizēts. It kā Artis Ābols ir piedāvājis to izmantot septītajā spēlē. Sākotnēji gribējās mest pārmetumu akmeņus galvenā arbitra Rafaela Kadirova virzienā, jo izskatījās, ka soģim nekas nav zināms par šādu taktisku viltību. Vēlāk izpētot videoierakstu, Dinamo pārstāvjiem kļuvis skaidrs, ka Kadirovs tajā epizodē visu redzējis. Bukarts tomēr izlēcis laukumā pussekundi par agru. Varēja būt Bukarts ar Gintu Meiju divi pret vienu Torpedo aizsargu, bet bija skaitliskais mazākums ar svarīgu vārtu zaudēšanu. Pēc mača Dinamo galvenais treneris Peka Rautakallio uz karstām pēdām gan sacīja: «Nedomāju, ka tur vispār bija noteikumu pārkāpums. Tas bija mūsu mājasdarbs, kad spēlētājs pamet laukumu un partneris dodas laukumā viduszonā.»

Atšķirībā no pirmās spēles Ņižņijnovgorodā Torpedo nespīdēja ar žilbinošām ripas izspēlēm skaitliskā vairākumā. Jā, bija apzināts aizsarga uzmetiens vārtu virzienā ar atsitienu pret apmali, taču Ruslans Zainuļins varētu savu metienu atkārtot vēl simt reižu, un nez vai viņš vēlreiz no nulles leņķa trāpītu vārtu tuvējā stūrī. Protams, šādas ripas vārtsargam ir jāķer.

Dinamo spiediens palielinājās ar katru minūti. It kā vadzim vajadzēja lūzt, taču Torpedo aizsardzība un vārtsargs Vitālijs Kovaļs ne jau pirmo reizi sērijā bija nepārvarama barjera. Nepiepildījās cerība lauzt spēles gaitu, izmantojot vairākumu. Torpedo noteikumus pārkāpa tikai pašā mača sākumā un beigās. Par Dinamo glābēju varēja kļūt Marcels Hosa, taču situācijas viens pret vienu ar vārtsargu nav viņa stihija. Divas reizes Hosa izslidoja vienatnē pret Kovaļu, un abās epizodēs pārāks bija vārtsargs. Līdera lomu uzņēmās kapteinis Sandis Ozoliņš, bet viņam nebija sekotāju. Labā metiena pozīcijā tika izvirzīts Jānis Sprukts, bet tā vietā, lai mestu Kovaļa nepiesegtā vārtu stūrī, Jānis izšķīrās par vēl vienu lieku piespēli. Pēc Ozoliņa piespēles viens pret vienu ar Kovaļu izslidoja arī Māris Bičevskis, taču ko var pārmest jaunajam uzbrucējam, ja divās līdzīgās epizodēs «nopūdelēja» Hosa.

Rīgas Dinamo galvenais treneris Peka Rautakallio norādīja uz acīmredzamo: «Aizvadījām ļoti labu spēli, bet ar to uzvarai nepietika. Ņižņijnovgorodai ir ļoti labs vārtsargs. Viņš atvairīja visus mūsu komandas spēlētāju metienus.»

Torpedo galvenais treneris Kari Jalonens neskopojās ar komplimentiem. «Dinamo bija ļoti spēcīgs pretinieks. Spēles rokrakstā jūtams pieredzējuša trenera darbs. Lielas problēmas mums sērijā radīja Sprukta virknējums.»

Pagājušajā sezonā Rīgas Dinamo Gagarina kausa izcīņas 1. kārtā apspēlēja Oļega Znaroka vadīto Maskavas Dinamo, bet 2. kārtā zaudēja Jaroslavļas Lokomotiv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Torpedo 2
Dinamo R 0

Gagarina kauss, 1. kārta
7. spēle
Sērijā: 4-3 uzvar Torpedo
(1:0, 0:0, 1:0)
Torpedo: Zainuļins (Maļenkihs, Hietanens, vair., 6.), Varnakovs (Jevsejenkovs, maz., 60.)
Dinamo R: Holts; K. Rēdlihs - Galviņš, M. Rēdlihs - Sprukts - Karsums,
J. Rēdlihs - Ozoliņš, Cipulis - Luseniuss - Hosa, Cibuļskis - Laviņš, Ankipāns - Landmarks - Štāls, Meija - Bičevskis - Bukarts, Reķis
Metieni: 25:34 (13:10, 6:14, 6:10)

Diena vērtē

Priecēja
Sandis Ozoliņš
Rodrigo Laviņš
Oskars Cibuļskis
Der sapurināties
Kriss Holts
Marcels Hosa
Roberts Bukarts

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Elektromobiļu īpašnieki lielāki piesārņotāji

Elektrības darbinātu automašīnu īpašniekiem patīk padižoties ar vides apziņu un dabai draudzīgiem pārvietošanās paradumiem. Taču Somijas zinātnieku pētījums sarūpējis pārsteidzošus rezul...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?