Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Krievi neizturēja spiedienu

Kā skudru pūznī mudžēja tā sauktā mix zona. Mediju nepieredzēts desants gaidīja Kanādas un Krievijas hokejistus, bet liela daļa preses pārstāvju piedzīvoja vilšanos. Uz lūgumu piestāt un atbildēt uz jautājumiem atsaucās tikai četri Krievijas izlases hokejisti - abi vārtsargi Jevgeņijs Nabokovs un Iļja Brizgalovs, kā arī uzbrucēji Pāvels Dacjuks un Aleksandrs Ovečkins. Patiesībā jau atsaucīgi bija tikai trīs, jo Ovečkins atgriezās no ģērbtuvēm tikai pēc īpaša uzaicinājuma.

Kanādas un Krievijas ceturtdaļfināla spēlē (7:3) uzvarētājs praktiski bija zināms jau pēc pirmās trešdaļas, kurā kanādieši uzvarēja ar 4:1. Jāpiekrīt Krievijas izlases trenera Vjačeslava Bikova atzinumam, ka kanādieši bija labāk motivēti un aizvadīja lielisku spēli, tomēr, no otras puses, negaidīti blāva uz kanādiešu fona izskatījās zvaigžņotā Krievijas izlase. Bikovs negribēja atzīt, bet bija redzams, ka treneris neuzminēja ar vārtsargu. Pāris ripas bija uz Nabokova rēķina, kuru Brizgalovs nomainīja tikai tad, kad rezultāts bija 1:6. Par lūzuma punktu spēlē kļuva epizode, kad Jevgeņijs Malkins uz pretinieku zilās līnijas pazaudēja ripu un Riks Nešs panāca 3:0. Tādējādi Nešs kaut nedaudz reabilitējās par savu kļūdu 2008.gada pasaules čempionātā Kanādā, kad finālā pēc viņa noraidījuma Krievija papildlaikā pārspēja Kanādu.

«Klausies, būs jāmaina viena raksta tēma. Uz laukuma nav pilnīgi nekā no izsludinātā Ovečkina un Krosbija dueļa,» pēc otrā perioda aiz muguras preses vietās sarunājās divi Krievijas žurnālisti. Viņiem bija taisnība. Pirmās vijoles partijas spēlēja citi. «Divu hokejistu pretstatījumu uzkurināja žurnālisti. Treneri domāja par komandas spēli kopumā,» Kanādas izlases treneris Maiks Bebkoks izvairījās no superzvaigžņu vērtējuma pasaules čempionāta gaidītākajā spēlē.

Krievijas un Kanādas pēcspēles oficiālā preses konference bija beigusies. Kā ierasts, katras valsts mediji atsevišķi papildus iztaujāja savu komandu trenerus. Bikovs nokļuva aptuveni trīsdesmit žurnālistu ielenkumā, kuri gandrīz vai ar spīlēm no trenera centās izdabūt papildu skaidrojumus 3:7 sakāvei mačā ar Kanādu. «Es jums saku ar pilnu atbildības sajūtu - nemeklējiet zemūdens akmeņus, kur to nav! Jūs jau tādā veidā esiet futbola izlasi nogremdējuši.» Bikovs pamatīgi aizsvilās, kad viens no žurnālistiem pajautāja, vai visi godprātīgi gatavojušies atbildīgajai spēlei. «Es jūtu, ka drīz jau jūs jautāsiet arī to, ko kurš apēdis un kurš ar kuru gulējis. Mums komandā visi ir profesionāļi, un mēs viņiem uzticamies, tāpat kā viņi uzticas mums. Es nevienam no spēlētājiem neko nepārmetu. Viņi spēlei atdeva visus spēkus, bet Kanāda šoreiz bija spēcīgāka. Ja gribat, metat akmeņus manā virzienā.»

Cenšoties izdibināt zaudējuma galvenos vaininiekus, Bikovs pārsteidza ar pretsitienu. «Ko mums tagad darīt - meklēt giljotīnu vai Sarkanajā laukumā izlikt karātavas visiem 35 delegācijas pārstāvjiem? Esmu pateicīgs sporta ministram Mutjko, kurš pēc spēles bija ienācis ģērbtuvē un notikušo uztvēra ar sapratni.»

Krievijas žurnālisti lūdza Bikovu arī skaidrot spēlētāju attieksmi, kuri nepiestāja mix zonā. «Tā ir katra individuāla izvēle. Mēs viņiem neko neuzspiedīsim. Dzīvojam brīvā sabiedrībā.»

Uz jautājumu, kāpēc Bikovs nav ātrāk nomainījis vārtsargu Jevgeņiju Nabokovu, treneris atbildēja, ka visiem kopīgi esot bijis jācenšas izkļūt no purva. Bikovs arī paziņoja, ka līgums ar Krievijas Hokeja federāciju viņam ir līdz sezonas beigām. Viņš turpināšot darbu un politiskajās spēlītēs neiesaistīšoties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Krievija 3
Kanāda 7

(1:4, 2:3, 0:0)
Krievija: Kaļiņins (15.), Afinogenovs (25.), Gončars (vair., 32.).
Kanāda: Geclafs (3.), Boils (vair., 13.), Nešs (13.), Morovs (19.), Perijs (24., 30.), Vēbers (25.).

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?