Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Kustība, kas pārtaps partijā

Kustība Par labu Latviju, kuras aicinājumu pirmdien parakstīja vairāk nekā 40 sabiedrībā pazīstami uzņēmēji, kā arī pašvaldību pārstāvji, līdz vasaras sākumam pārtaps partijā. To Dienai paziņoja viens no tās izveides iniciatoriem, bijušais aptieku īpašnieks Guntis Belēvičs, kurš apsver iespēju arī kandidēt uz Saeimu, bet nevarēja pateikt, cik no uzņēmējiem paši būtu gatavi startēt vēlēšanās.

Tautas partija un LPP/LC par iespējamo sadarbību vai iesaistīšanos šajā politiskajā spēkā lems partiju kongresos. Tautas partijai tas notiks 22. maijā, bet LPP/LC - 5. jūnijā. No sākotnējā nosaukuma _Par varenu Latviju_ kustības veidotāji atteikušies, apzinoties, ka pašreizējā situācijā tas ir pārāk augsts mērķis.

Aicinājumu Par labu Latviju ir parakstījuši ne tikai uzņēmēju vidē pazīstami cilvēki - Gunārs Ķirsons, Guntis Rāvis, Juris Savickis, Viesturs Koziols, Jānis Naglis, Valērijs Maligins, Ivars Kalvišķis, Uldis Osis, Atis Sausnītis, Ivars Strautiņš, bet arī 14 pašvaldību vadītāji, kuri jau ir LPP/LC vai TP biedri. Iepriekš uzņēmēji runāja par sadarbību ar reģionālajām partijām, no kurām aicinājumu ir parakstījis tikai Ogres mērs Edvīns Bartkevičs (Ogres novadam) un Jūrmalas mērs Raimonds Munkevics (Jūrmala - mūsu mājas). Viena no kustības iniciatorēm ir arī LPP/LC biedre Ieva Plaude-Rēlingere, kura dokumentu vēl nav parakstījusi, jo atrodas ārpus valsts.

Pirmdien Lido atpūtas kompleksā, kur tika nolemts nākt klajā ar aicinājumu, bija arī TP līderis Andris Šķēle un LPP/LC valdes priekšsēdis A. Šlesers, taču viņi aicinājumu nav vēl parakstījuši, iekams par to nav lēmušas partijas. LPP/LC vadītājs aicinās savu partiju atbalstīt šo kustību. Šis nav pirmais gadījums, kad ar A. Šlesera svētību uz kādas sabiedriskas kustības bāzes tiek izveidota partija - 2001. gada nogalē tika nodibināta Ērika Jēkabsona vadītā sabiedriskā organizācija Par garīgo atdzimšanu Latvijā, kas 2002.gada pavasarī pārtapa Latvijas Pirmajā partijā.

Piedāvātajā uzsaukumā jūtams sabiedrisko attiecību speciālista Ērika Stendzenieka rokraksts ar uzsvaru uz atsevišķiem lozungiem. Tajā, piemēram, ir vēstījums: «Mēs nākam, lai darītu Latviju labāku. Garīgi. Politiski. Ekonomiski, Cilvēciski.» Tiesa, lielai daļai no šiem cilvēkiem jau ir bijusi iespēja šo apņemšanos īstenot līdzšinējā darbībā. Atšķirība būšot tā, ka viņi ir gatavi iesaistīties politikā. Pagaidām gan nav zināms, cik daudz būs to, kuri ir gatavi atteikties no savas uzņēmējdarbības, lai strādātu parlamentā. Zināms, ka tikšanās laikā arī izskanējis ierosinājums samazināt amatu savienošanas ierobežojumus, lai biznesa vides cilvēki paralēli varētu darboties politikā. Uzsaukumam aicinās pievienoties arī radošo profesiju pārstāvjus, ārstus, skolotājus un ikvienu, kurš vēlas, lai Latvija būtu labāka, sacīja G. Belēvičs, kuram tagad ir liela bioloģiskā zemnieku saimniecība Kokneses novadā. Viņa skatījumā laba Latvija ir tāda Latvija, kurā vēlētos atgriezties uz ārzemēm aizbraukušie bērni. Viņš lepojas ar savu meitu, kura guvusi labu izglītību ārzemēs, bet viņam ir žēl, ka viņa kopā ar vīru dosies uz Ķīnu un nevēlas atgriezties ģimenes saimniecībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?