Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Labi būt Šleseram

Nav noslēpums, ka būt cilvēkam ar zināmu statusu un sakariem noteiktās aprindās vienmēr ir bijis izdevīgi. Nu jau kā rāda pieredze - būt cilvēkam ar vārdu un uzvārdu Ainārs Šlesers ir pavisam izdevīgi.

Pēc ilglaicīgas stīvēšanās vakar Ministru kabinets tomēr nolēma ļaut Rīgas domes vicemēram Šleseram transformēt meža zemi Jūrmalas kāpu zonā, tiesa gan, 0,66 ha, nevis prasīto 0,9 ha platībā, lai iekārtotu greznu mājokli ģimenei.

Protams, var jau teikt: ja cilvēks ir nopelnījis pietiekami lielu naudu, viņš var būvēt tik lielu māju, cik vien vēlas. Taču šajā gadījumā ir jāņem vērā, ka būvēties un dzīvot kāpu zonā vienmēr ir gribējuši daudzi - tā allaž bijusi iekārojama teritorija.

Grūti pat iedomāties, cik dažādi gaiteņi būtu jāizstaigā un pie cik durvīm jāklauvē «ierindas» Latvijas iedzīvotājam, kurš, piemēram, būtu saņēmis mantojumā zemi Jūrmalas kāpu aizsargjoslā un nobriedis tur uzbūvēt sev ģimenes māju. Šleseram tas ir izdevies, un, domājams, jau tuvākajā laikā strādnieki viņam piederošajā zemesgabalā sāks izcirst 76 kokus.

Citiem vārdiem sakot, valdība ar savu lēmumu ir radījusi bīstamu precedentu, ka katrs, kurš ir spējis vai nākotnē spēs iegādāties zemi attiecīgajā zonējumā, varēs doties uz Ministru kabinetu ar iesniegumu, kas sāktos ar vārdiem - tā kā savulaik jūs Šleseram atļāvāt mainīt zonējumu, gāzt kokus un būvēt māju kāpu aizsargjoslā... Sistēma ir vienkārša - ja jau to drīkst darīt viens, tad kāpēc nevarētu arī citi interesenti?!

Savukārt, nākotnē kaut ko tādu neļaujot darīt citiem pretendentiem, valdība var uzprasīties uz tiesu darbiem par nevienlīdzīgu attieksmi. Precedents ir bīstams arī no tā viedokļa, ka līdz šim līdzīgos gadījumos privātajiem zemes īpašniekiem aizsargjoslā ļāva izcirst ne vairāk kā 0,1 hektāru meža, un dabas aizstāvju jautātais tiešām ir vietā: vai personīgo vajadzību apmierināšana ir tā vērta? Kāds sabiedrībai labums no tā, ka kāds augsta līmeņa politiķis vēlas vīt greznu ģimenes ligzdu?

Jau kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas brīža nereti izskanējušas bažas, ka Jūrmala visai mērķtiecīgi tiek pārvērsta no kūrortpilsētas par Rīgā strādājošo iedzīvotāju guļamrajonu. Nu ir pavērti vārti, lai šāds liktenis piemeklētu arī aizsargjoslu, turklāt ne tikai minētajā pilsētā, bet arī citās pagaidām vēl ļoti pievilcīgās Latvijas vietās.

Bet var jau būt, ka tik labvēlīgu lēmumu Ministru kabinets nolēmis piešķirt tikai Šleseram, teiksim, par «īpašiem nopelniem», kādreiz kopā veidojot vienu vai otru valdību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?