Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Lēdija Gāga ceremonijā izdēja olu

«Gāga joprojām ir inkubācijas periodā,» pirmdienas naktī, sākoties Grammy balvu pasniegšanas ceremonijas rituālam, sociālajos tīklos operatīvi ziņoja Lēdijas Gāgas tēla autors un stilists Nikolā Formiketi. Kamēr citas zvaigznes uz sarkanā paklāja Losandželosā demonstrēja tērpus un tikko pieaudzētus matus, Lēdija Gāga bija paslēpusies mistiskā olā, kuru svinīgi nesa šīs smalki izgudrotās procesijas dalībnieki.

Gāga pirmām kārtām ir popkultūras un stila - nevis mūzikas! - fenomens, ko ceremonijas gaitā apliecināja Nikolā Formiketi detalizētās atskaites par to, kādu zīmolu tērpus un objektus Gāga izvēlējusies šim vakaram.

Skulpturālās olas (vai arī dzemdes, gliemežvāka, kosmiskas izcelsmes kapsulas) autors - britu modes mākslinieks Huseins Čalajans, Gāgas kostīmi - no modes nama Mugler, kura mākslinieciskais vadītājs ir Nikolā Formiketi. Ceremonijas sākumā Gāgas ola piesaistīja sev visu uzmanību - dziedātāja no tās izšķīlās tikai uz Grammy šova skatuves, izpildot savu jauno dziesmu Born This Way/Tāda esmu dzimusi. Gāga uzvarēja trijās nominācijās - Labākais popmūzikas albums (The Fame Monster), Labākais sieviešu vokālais popmūzikas izpildījums (dziesma Bad Romance) un Labākais videoklips (Bad Romance).

Visvairāk ASV Skaņu ierakstu akadēmijas balvu - piecas - 53. ikgadējā ceremonijā ieguva kantrimūzikas trio Lady Antebellum no Nešvilas. Trīs no tām - kantrimūzikas nišā, divas - elitārajā grupā: Lady Antebellum kompozīcija Need You Now tika atzīta gan par Gada dziesmu (Grammy tiek pasniegts skaņdarba autoriem), gan par Gada ierakstu (šajā nominācijā tiek vērtēta dziesmas skanējuma kvalitāte - balvu saņem producenti, izpildītāji un skaņu inženieri).

Grammy elitārajā ešelonā ir vēl divas kategorijas. Par labāko jauno mūziķi kļuva džeza dziedātāja un kontrabasiste Esperansa Spaldinga, kura par savu lielāko sasniegumu var uzskatīt 16 gadu vecā kanādiešu popelka Džastina Bībera pieveikšanu šajā nominācijā. Visprestižākajā kategorijā Gada albums uzvarēja Kanādas rokgrupa Arcade Fire ar disku The Suburbs. Mūziķu pateicības runa bija patiesa un kodolīga: «Mēs jums labāk nospēlēsim vēl vienu dziesmu, jo mēs mīlam mūziku.» The Suburbs ir Arcade Fire trešais albums, Monreālas apvienība strauji izvirzījusies kritiķu un klausītāju favorītos. Grupas slavai ir globāls mērogs, un grupa Arcade Fire jau pasludināta par jauno U2, The Talking Heads un Radiohead.

Balva par labāko roka albumu tika pasniegta britu grupai Muse (disks The Resistance). Labākais alternatīvās mūzikas albums - grupas The Black Keys disks Brothers. Labākais elektroniskās mūzikas albums - dueta La Roux debijas CD.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?