Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Lidostas attīstību zīmēs līdz jaunajam gadam

Lai gan lidostai jaunā attīstības plāna izstrādē uzdots ņemt vērā visas intereses, neoficiāli zināms, ka pirmām kārtām ieguvējs varētu būt airBaltic. Jaunā stratēģija Starptautiskajai lidostai Rīga jāizstrādā līdz gada beigām, un tajā arī būtu jāparedz, cik daudz pasažieru lidosta nākotnē apkalpos. Jau ziņots, ka vērienīgie attīstības plāni par 30 miljoniem pasažieru gadā (patlaban - ap četriem miljoniem) pašreizējos apstākļos nav īstenojami.

Satiksmes ministrijā Dienai uzsvēra, ka lidostai jāņem vērā gan lidostā strādājošo aviokompāniju intereses, gan jāiestrādā ieceres par jaunā lidostas termināļa būvniecību. Tomēr neoficiāli labi informēti avoti ministrijā Dienai norādīja, ka lidostas galvenais uzdevums būs ņemt vērā airBaltic intereses, kas tuvākajos gados, visticamāk, būs vienīgā, kas varēs audzēt pārvadāto pasažieru apjomus. Tāpēc ministrija uzdevusi lidostai veikt pārrunas ar visām aviokompānijām, kas veic tranzīta pasažieru pārvadājumus Rīgas lidostā, taču pēc būtības tā ir tikai airBaltic. Nacionālā aviokompānija nodrošina 65% lidostas apkalpoto pasažieru plūsmas. «Tas ir tikai loģiski, ka ļoti svarīga loma turpmākās lidostas attīstības plāna izstrādē būs airBaltic, jo šī aviokompānija nodrošina lielāko daļu pasažieru plūsmas lidostā,» neslēpj lidostas valdes priekšsēdētājs Krišjānis Peters. Viņš sola, ka arī citu aviokompāniju intereses netiks aizmirstas.

Kaut apturēti vērienīgie attīstības plāni, lidostas piegulošās teritorijas attīstība pārtraukta netiks. K.Peters norāda, ka jau drīzumā notikšot lidostas vadības un kādas Vācijas izstāžu rīkotājkompānijas tikšanās par izstāžu kompleksa būvniecību pie lidostas. Turpinās dažādu biroju plānu attīstība, tomēr tie varētu tikt ierobežoti, jo strauji krities pieprasījums pēc biroju platībām.

airBaltic termināļa projekts jau ir gatavs un prezentēts Satiksmes ministrijā, liecina neoficiāla informācija. Projekts paredz būvēt jaunu tranzītpasažieru termināli tajā pašā vietā, kur to būvēt bija iecerējis Turcijas kompānijas TAV Havalimanlari Holding AS (TAV) un Skonto būves konsorcijs. Tiesa, airBaltic piedāvātais terminālis ir uz pusi mazāks par TAV izstrādāto un savulaik prezentēto 300 miljonu eiro vērto projektu. TAV nav zaudējis interesi par Rīgu un izteicis gatavību piedalīties lidostas paplašināšanā, pielāgojoties situācijai.

airBaltic komentārus par lidostas projektu pagaidām nesniedz, taču aviokompānijas prezidents Bertolds Fliks iepriekš jau norādījis, ka tā galvenā interese ir iespējami ātri iegūt sev Rīgas lidostā modernu tranzīta pasažieru termināli, jo pašreizējā lidostas kapacitāte jau ir izsmelta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?