Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Liepājas metalurgam pietrūka piecas sekundes līdz Red Bull piezemēšanai

Strīdīgs noraidījums 16 sekunžu pirms spēles beigām bija kā glābšanas salmiņš vienam no Eiropas bagātākajiem hokeja klubiem Zalcburgas Red Bull spēlē ar Latvijas čempionu Liepājas metalurgs. Kontinentālās kausa (KK) izcīņas 3.kārtas izšķirošajā mačā par vienīgo ceļazīmi uz finālturnīru Red Bull piecas sekundes pirms beigām iemeta izšķirošo ripu, pārspējot Liepājas metalurgu ar 4:3. Pēdējā turnīra spēlē Metalurgs zaudēja Kijevas Sokil ar 3:5. Vietu sadalījums: 1.Red Bull, 2.Sokil, 3.Metalurgs, 4.Cracovia.

Kāda līdzjutēja izteiktais sašutums Liepājas halles gaitenī pēc Red Bull un Metalurga spēles atbalsojās pat preses centrā. «Baltkrievu tiesnesis ir nelietis. Kā var tā sabojāt spēli, pašās beigās nosvilpjot vienai komandai par labu?» Liepājnieku galvenais treneris Vladimirs Golubovičs uz Dienas jautājumu, kurš vainojams epizodē - tiesnesis vai Metalurga aizsargs Vents Feldmanis -, tik striktu pozīciju neieņēma. «Bija cīņa vārtu priekšā. Domāju, ka abi nopelnīja pa divminūšu noraidījumam, bet precīzāk varēšu pateikt pēc videoieraksta noskatīšanās.»

Pie Metalurga vārtiem aizsargs Vents Feldmanis par pozīciju cīkstējās ar galvas tiesu pārāko zalcburgieti un ar rokas kustību pamanījās Red Bull uzbrucējam noraut aizsargķiveri. Ieguvis skaitlisko vairākumu, Red Bull uzvarēja iemetienā, un pēc raidījuma no zilās līnijas ripa cauri burzmai ielēca Māra Jučera sargātajos vārtos (3:4). Austrijas vicečempioni ar pieciem kādreizējiem NHL spēlētājiem varēja gavilēt par uzvaru pār gados jauno Liepājas metalurgu. Pirms turnīra šāds notikumu pavērsiens neliktos īsti ticams. Red Bull apkalpojošā personāla pārstāvis atklāja, ka komandas saimnieka īpašumā esot F-1 komanda un kontā esot ap 3,5 miljardiem eiro. Tāpēc arī hokejisti varot dzīvot zaļi. Pirms un pēc turnīra nakšņot viesnīcā Latvija un nākamajā dienā pēc ielidošanas Latvijā noīrēt ledu Arēnā Rīga. Redzot, kā turnīra pirmajā dienā masīvie un ātrie Red Bull spēlētāji divcīņās pievārēja rūdītos Ukrainas izlases hokejistus Sokil sastāvā, Metalurga perspektīva sestdienas spēlē patiešām izskatījās drūma, turklāt jau 2.minūtē Austrijas izlases uzbrucējs Tomass Kohs iešķēla «devītniekā». Liepājnieki divas reizes panāca izlīdzinājumu, izmantojot skaitlisko vairākumu, taču pēc spēles Goluboviču tik un tā neapmierināja vairākums un viņam bija jāpiekrīt. Enerģijas dzērienu reklamējošā komanda tik kustīgi spēlēja mazākumā, ka liepājniekiem radās problēmas ar ripas kontroli. Noraidījumiem bagātajā spēlē papildu slodze arī gūlās uz pirmo piecnieku, kuram pārsvarā uzticēja vairākuma realizāciju. Jāatzīst gan, ka Golubovičs vēl trešā perioda sākumā uzdrošinājās laukumā sūtīt arī juniorus: Semjonovu - Zabi -Kalnu. Jaunie liepājnieki ir tehniski, taču augumā maziņi.

Kontinentālais kauss pamatoti ir kritizēts par dīvaino izspēles formātu un otršķirīgo lomu, tomēr nedēļas nogalē notikušais turnīrs Liepājā izraisīja pietiekami plašu rezonansi. Uz Latviju bija atbraukuši astoņi Austrijas un četri Ukrainas žurnālisti, spēles tiešraides varēja klausīties Krakovas radiostacijā, un Liepāju pieskandināja ap 150 atbraukušo Cracovia līdzjutēju. Par spīti piesardzīgajām prognozēm, Liepājas metalurgs patīkami pārsteidza. Ar krasi atjauninātu sastāvu tika apspēlēta Polijas čempionvienība Cracovia (6:5), un liepājnieki bija ļoti tuvu arī Eiropas mēroga hokeja sensācijai - tikai 3:4 pret Red Bull.

Citās spēlēs: Cracovia - Sokil 2:1 pēcspēles metienos, Red Bull - Cracovia 5:2.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Hokejs

Kontinentālā kausa izcīņa, 3.kārta, E grupa Liepājā

1.Red Bull 3 15:10 9

2.Sokil 3 11:11 4

3.Metalurgs 3 12:14 3

4.Cracovia 3 9:12 2

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?