Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

LTV jaunākie raidījumi internetā nav pieejami

Tiem Latvijas Televīzijas (LTV) skatītājiem, kuri kādu raidījumu vēlas noskatīties LTV arhīvā internetā, nākas atdurties pret uzrakstu «Kopš maija jaunākie raidījumi vairs nav pieejami». Privilēģija arhīvā noskatīties pēc 6. maija tapušos sabiedriskās televīzijas raidījumu atkārtojumus ir tikai Lattelecom televīzijas klientiem. Ko darīt citiem? LTV ģenerāldirektors Edgars Kots saka - ir cerības panākt, ka tuvākajā laikā internetā atgriežas Panorāma, bet to, ka drīzumā būs pieejams arī citu raidījumu arhīvs, viņš nevarot garantēt.

Iemesls, kāpēc vairs nav iespējams internetā noskatīties teju visu jaunāko LTV raidījumu atkārtojumus, pēc E. Kota teiktā, ir beidzies līguma termiņš ar arhīva tehniskās platformas uzturētājiem. Tas ir Lattelecom meitasuzņēmums Lattelecom BPO, kas šai platformai izmantoja portālu Apollo. E. Kots stāsta, ka līgumu neesot izdevies pārslēgt, jo uzņēmums pieprasījis papildu samaksu, «ja nekļūdos - gandrīz 1000 latu mēnesī». Lattelecom BPO biznesa attīstības direktors Jānis Ligers skaidro, ka šajās līgumattiecībās LTV bija satura turētājs, bet Lattelecom - izpildītājs, kas nodrošināja satura sagatavošanu, publicēšanu internetā, kā arī koordinēja pārdošanas procesu. Tomēr šis biznesa modelis esot nerentabls - ieņēmumi no skatītāju maksājumiem par satura izmantošanu bijuši tik niecīgi, ka nenoseguši pat platformas uzturēšanas izmaksas.

Pagaidām LTV izmanto interneta vietni Youtube kā platformu, lai ļautu internetā noskatīties atkārtojumus raidījumiem Sarkanā līnija, Atklātā ceturtdiena un 100.panta preses klubs. E. Kots norāda, ka nākamā prioritāte ir rast tehnisku risinājumu arī iespējai internetā noskatīties arī Panorāmas atkārtojumus, jo pašlaik internetā piedāvāti vienīgi atsevišķi tās sižeti. Ar kopēja LTV raidījuma arhīva veidošanu internetā situācija esot sarežģītāka, jo uz daudziem raidījumiem attiecoties arī autortiesību ierobežojumi. E. Kots lēš, ka sava servera iegāde LTV izmaksātu «vairākus desmitus tūkstošus latu», turklāt būtu jārisina vēl vairāki sistēmas uzturēšanas jautājumi. Esot gan neliela cerība šim mērķim piesaistīt ES struktūrfondu līdzekļus.

LTV kurators Nacionālajā radio un televīzijas padomē Sergejs Kārītis, kuram pašam šī problēma bija jaunums, norāda - situācija ir nepieņemama. Mediju ekspertei Andai Rožukalnei tas atgādinot «maigu spiedienu», lai cilvēki izvēlētos Lattelecom piedāvājumu. Pēc viņas domām, problēma radusies arī tāpēc, ka LTV vēl nav sapratusi - televīzija vairs nav medijs, kas cilvēkiem var piedāvāt noteiktu saturu tikai noteiktā laikā.

To apstiprina arī raidījuma 100 g kultūras projektu vadītāja Ieva Rozentāle, kura norāda, ka pēc saņemtajiem skatītāju jautājumiem var secināt - daļa skatītāju neskatās raidījumu noteiktajā laikā, bet vēlas to redzēt internetā. Arī komerctelevīzijas šajā ziņā aizsteigušās priekšā sabiedriskajai - daudzu to raidījumu atkārtojumi internetā ir brīvi pieejami.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?