Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Maršrutniekā ņem tikai, ja ir sēdvietas

Mikroautobusu vadītāji Rīgā, baidoties no soda, vairs neuzņem vairāk pasažieru, nekā atļauts. Tas acīmredzot saistīts ar neseno traģisko notikumu, kurā no 206. maršruta mikroautobusa izkrita un gāja bojā sieviete.

«Ja salīdzina ar situāciju pirms nedēļas, pašlaik ir sajūta, ka mikriņi brauc pustukši. Ja kājās stāv kaut vai divi cilvēki, vadītājs tikai noplāta rokas un nākamajā pieturā nemaz nepietur,» pirmdien novērojusi Ieva, kura regulāri brauc ar mikroautobusu maršrutā Baloži-Rīga. Viņai esot nācies visai ilgi gaidīt pieturā, kamēr beidzot piebraucis kāds, kurš varējis atļauties uzņemt vēl vienu pasažieri. Pirms nedēļas esot bijis tā - ja salonā stāv kājās pat pieci vai seši pasažieri, vadītājs pieturējis visās pieturās un vēl uzņēmis braucējus. «No vienas puses, priecājos, ka varu transportā justies ērti, bet, no otras puses, tas rada bažas, cik ilgi nāksies stāvēt pieturā rīt,» prāto Ieva.

Viņa arī novērojusi, ka mikroautobusa šoferis pat aizrādījis kādai pasažierei, lai viņa nestāv kājās, jo tas viņam varot izmaksāt desmit latu lielu soda naudu. Savukārt aģentūra LETA ziņo, ka šoferiem par šo pārkāpumu tagad varot draudēt pat 300 latu liels sods.

Pēc negadījuma ar sievieti ir pastiprināta maršruta mikroautobusu kontrole, apstiprina Rīgas domes Satiksmes departamentā (RDSD). To pamanījuši arī mikroautobusu šoferi. Kompānija Centība N pārvadā pasažierus no Rīgas centra uz Ziepniekkalnu, tās valdes priekšsēdētāja Jeļena Cvetanoviča skaidroja, ka paralēli RDSD kontrolei visiem firmas šoferiem strikti atgādināts par aizliegumu uzņemt vairāk pasažieru, nekā atļauj noteikumi. Firma plānojot tuvāko divu nedēļu laikā ieviest speciālu sūdzību tālruni, pa kuru varēšot zvanīt cilvēki, kuri redzējuši pārpildītus šīs firmas mikroautobusus.

Savukārt Rīgas taksometru parka valdes priekšsēdētājs Leopolds Muižnieks norādīja, ka vadītājiem par pasažieru skaita pārsniegšanu tiekot piemēroti stingri sodi, piemēram, netiek piešķirtas prēmijas. Tomēr pastiprināt iekšējo kontroli firmā, viņaprāt, nozīmētu atraut cilvēkus no pamatdarba. Viņš uzsvēra, ka viņa firma nodrošina arī pārvadājumus no Rīgas uz Jūrmalu un uz tiem aizliegums salonā stāvēt kājās neattiecas.

RDSD Pasažieru pārvadājumu pārvaldes priekšnieks Vitālijs Reinbahs uzsver: «Darīsim visu, lai šis paliek tikai atsevišķs nelaimes gadījums, nevis jauna tendence.» Pašlaik pastiprināti tiek kontrolēti mikroautobusi, jo tuvojas 1. septembris, kad tajos sēdīsies arī skolēni.

Visu 2010. gadu jau tiekot izstrādāta jauna sadarbības stratēģija ar pasažieru pārvadātājiem, jo 2011. gadā izbeidzas visi pašreiz spēkā esošie līgumi ar šīm firmām. Jaunajos līgumos tiks ietvertas normas, kuru mērķis būs novērst līdzīgu negadījumu atkārtošanos, klāstīja V. Reinbahs.

Jau rakstīts, ka pēc traģiskā negadījuma 25. augusta rītā izskanēja apgalvojumi, ka mikroautobuss, no kura izkrita sieviete, esot bijis pārpildīts. SIA Kort, kas nodrošina satiksmi 206. maršrutā, gan to noliedza, bet policija šādu versiju ne apstiprināja, ne noliedza.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?