Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Māte - mediķe, meita startē dragreisa sacensībās

Dragreisa sacīkstes ar savu klātbūtni izdaiļo arī jaunkundzes. Latvijas čempionāta pēdējā posmā Evita Taupmane izcīnīja otro vietu, Krista Eriņa sezonas sākumā vairākas reizes bija pirmā handikapa klasē, bet Zita Īle nupat ieguva otro vietu rallijsprinta 2WD klasē. Uz sarunu aicināju Annu Priedi, kura šosezon pārsteidza, ieņemot pirmo vietu Street klasē.

Pirms vairākiem gadiem Anna ieguvusi ekonomista diplomu. Ikdienā viņa strādā par finansisti, bet brīvajā laikā gatavojas dragreisam. «Bērnībā tēvs sekoja līdzi pirmās formulas sacīkstēm, un pamazām arī es sāku ieinteresēties. Aktīvi sekoju līdzi, kamēr startēja Mihaēls Šūmahers. Sāku startēt skolas kartinga sacensībās, kur ieguvu pirmo pieredzi autosportā. Vidusskolas laikā iepazinos ar vecākiem klases biedriem. Viņi mani arī aizveda uz nelegālo dragreisu pie Spices

Latvijā lielākā daļa dalībnieku dragreisu sāka ar nelegālām ielu sacensībām. Kā paši braucēji atzīst, vajadzēja izlādēt lieko enerģiju, iegūt jaunu, un dragreiss bija viens no labākajiem veidiem, kā to izdarīt. Arī Anna nav izņēmums. «Toreiz jau nebija citu iespēju. Varu būt ļoti laimīga, ka tagad atrodas cilvēki, kuri mums organizē ne vien sacensības, bet arī treniņus. Kad ieguvu autovadītāja apliecību, man ar to bija par maz. Gribēju arī uz ielas «pazīmēties». Bet, kopš es sāku piedalīties oficiālos turnīros, man šāda vēlme pārgājusi. Tagad apzinos, ko varu, un man tas nevienam vairs nav jāpierāda. Kad iegādājos savu pirmo auto, kurš līdz tam pabija vairākās izstādēs un trokšņa ziņā būtiski pārspēja pārējos, mani varēja pazīt jau pa gabalu.»

Par spīti biežajām tikšanās reizēm ar ceļu policistiem, Anna atzīst, ka viņu darbs ir svētīgs. «Uzskatu, ka dzēris vai salietojies šoferis ir potenciāls slepkava. Tāpēc esmu priecīga, ka Ceļu policija dara visu, lai tādu būtu pēc iespējas mazāk.» Paradoksāli, bet Anna lielāko sodu saņēmusi par pārkāpumu, kurš ir teju vai smieklīgs uz tā fona, ko viņa savulaik darījusi, bet nav pieķerta. «Luksoforam bija pielikta papildu gaisma ar zaļo bultiņu, un sanāca, ka es esmu aizbraukusi pie sarkanās gaismas. Dabūju apmeklēt drošas braukšanas poligonu, lai samazinātu soda punktu skaitu.» Lai arī dragreisa dalībniekiem ir savi sponsori, daudz tiek darīts par personīgajiem līdzekļiem. «Mana māte ir mediķe. Sākumā ļoti satraucās par manu aizraušanos, bet pati palīdzēja iegādāties pirmo auto. Vēlējos tieši tādu kā slavenajā filmā Fast and Furious. Reti kurš jaunietis var iegūt auto, kādu vēlas. Man šai ziņā palaimējās, un esmu pateicīga par to mammai. Vienas sacīkstes man izmaksā ap 50 latu. Sporta klasē izmanto citu degvielu. Viņiem degvielai vien sacīkstēs sanākt tērēt līdz 400 latiem.»

Par daiļā dzimuma pārstāvēm autosportā ne vienmēr priecājas puiši. «Smieklīgi jau ir skatīties, kā dažs meklē visādus ieganstus, lai attaisnotu zaudējumu. Daudz ir arī tādu, kuri apbrīno manu uzņemšanos, centību un drosmi. Vīrieši laiku pa laikam pavelk uz zoba, bet tas ir jautri. Sevišķi, ja varu atspēlēties.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?