Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Mazākais no ļaunumiem

Labi aizvadīta spēles otrā puse grupu turnīrā Latvijas hokejistiem dod nelielu cerību stariņu pirms olimpiskā turnīra kvalifikācijas spēles ar Čehiju. Spēles sākums trešdien pulksten 5 no rīta pēc Latvijas laika.

Skaidrs, ka Latvijas gadījumā nav īsti prātīgi runāt par izdevīgiem vai neērtiem pretiniekiem, ja jāspēlē pret pasaules top sešinieka komandām. Tomēr vienmēr ir lielāks vai mazāks ļaunums. «Ja godīgi, tad Čehija mums laikam ir labākais variants, kāds varēja būt,» pēc pretinieka uzzināšanas Dienai atzina Latvijas izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš. Optimisma devu Kaspars smeļas abu komandu pirmās spēles otrajā pusē. «Otrajā un trešajā periodā pret čehiem jau pārņēmām iniciatīvu. Sapratām, ka ar viņiem varam līdzvērtīgi spēlēt. Otrajā reizē noteikti būs arī vieglāk iesākt spēli, jo tagad zinām viņu trumpjus.»

Izvairīties no ātras nokļūšanas zaudētāju lomā būs galvenais spēles uzdevums. Pagaidām Latvijas izlase olimpiskajā turnīrā visu triju spēļu pirmo periodu beigusi ar rezultātu 0:3. Pret Čehiju otrajā periodā bija arī 0:4, bet tad pēc Kristapa Sotnieka izslidošanas vienatnē pret Tomašu Vokounu un Mārtiņa Karsuma metiena, kad ripa atsitās Ģirtam Ankipānam pret kāju un ielēca vārtos, rezultāta starpība saruka līdz 2:4. Piekto ripu Latvija ielaida, kad Edgars Masaļskis jau bija nomainīts pret laukuma spēlētāju.

Masaļska spēle lielā mērā arī izšķirs, vai Latvija spēs pacīnīties ar čehiem. Labā ziņa varētu būt tā, ka Edgars olimpiādē vēl nav parādījis tik labu sniegumu kā pasaules čempionātā Bernē un vairākās spēlēs KHL čempionātā. Tas pats būtībā sakāms par visu komandu. Parasti augsta līmeņa turnīros Latvija vismaz vienā mačā sarūpē pārsteigumu. Olimpiskajās spēlēs 2002.gadā tas bija 6:6 neizšķirts ar Slovākiju, 2006.gadā Turīnā - 3:3 ar ASV.

Iepriekšējo savstarpējo spēļu pieredze norāda, ka čehi nebūt nav nepārvarama barjera. 2000.gada pasaules čempionātā Sanktpēterburgā Latvija un Čehija jau tikās spēlē, pēc kuras vienai komandai turnīrs beidzās. Ceturtdaļfinālā Latvija zaudēja ar 1:3. Vārtsarga Artūra Irbes pārdroša spēle izgājienā no vārtiem toreiz pārvilka svītru Latvijas lielajai cerībai spēlēt pusfinālā. Čehiem punkti ir arī atņemti. 2006.gada pasaules čempionātā Rīgā pirmajā spēlē Latvija ar Čehiju cīnījās 1:1 neizšķirti. Tajā mačā izcili labs bija vārtsargs Sergejs Naumovs. Tiesa, pasaules čempionāta un olimpisko spēļu Čehijas izlases ir grūti salīdzināt. Vankūverā zem Čehijas karoga ir sapulcināti gandrīz visi labākie.

Latvijas izlases treneriem vispirms būs jādomā, kā neitralizēt Čehijas vadošo trijnieku ar uzbrucējiem Martinu Havlatu, Tomašu Plekaņecu un Patriku Eliašu. Īpašas uzmanības zonā būs jātur Jaromīrs Jāgrs, jo viņš gribēs reabilitēties par pieļauto kļūdu viduszonā spēlē ar Krieviju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?