Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 26. decembris
Megija, Dainuvīte, Gija

Mazie eksperimenti

Augusta vidū, kad pirmā sajūsma par svaigajām sezonas veltēm no pašu dārza jau noplakusi, kad tomāti vairs netiek apēsti, teju pie ķekara stāvot, var sākt eksperimentēt un izdomāt dažādus produktu salikumus. Žurnāliste Evita Goze piedāvā cukīni (jauns kabacītis) un šokolādes kūkas recepti. To viņa aizguvusi no savas draudzenes, bijušās baletdejotājas. Cukīni torte ieteicama kaloriju skaitītājiem, jo tās pamata masu veido cukīni. Taču kūka vairāk garšo pēc šokolādes nekā cukīni. Ļoti vienkārši pagatavojama, lieliski sader kopā ar saldējumu un svaigām ogām.

Žurnāla Dienas Ēdieni pastāvīgā autore Viktorija Puķe gatavo tomātus ar brinzu, bet meksikāņu šefpavārs Havjers Garsija - Velna mērci. Pavārs to raksturo kā ļoti jaudīgu. Ne velti tai dots velnišķīgais nosaukums. Velna mērce būs ideāli piemērota grilētas gaļas pārziešanai (līdzīgi kā ar sinepēm), un to gluži labi var izmantot arī gaļas iemarinēšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Šokolādes - cukīni torte

Sastāvdaļas 8 gabaliņiem: 400 g cukīni , 190 g rudzu miltu, 100 g sviesta, 60 g kakao pulvera, 125 g tumšās šokolādes, 2 lielas olas, 1 tējk. sodas, 1/4 tējk. cepamā pulvera, 1/4 tējk. sāls, 1/2 tējk. kanēļa, 1/4 tējk. malto smaržīgo piparu, 70 g baltā cukura, 70 g brūnā cukura, 1 tējk. vaniļas cukura.
1.Vienā bļodā sajauc miltus, kakao, sodu, cepamo pulveri, sāli, kanēli un smaržīgos piparus.
2. Otrā bļodā saputo olas ar cukuru un vaniļas cukuru, pievieno izkausētu sviestu. Sviestu vislabāk kausēt karsta ūdens peldē un pievienot, kad tas nedaudz atdzisis.
3. Saputotajām olām pievieno sarīvētu cukīni un miltus ar garšvielām. Pievieno sasmalcinātu šokolādi.
4. Cep 180 grādos aptuveni vienu stundu.
5. Apkaisa ar pūdercukuru.

Ar brinzu pildīti tomāti

Sastāvdaļas 4 porcijām: 8 lieli tomāti, 300g Brinzas vai Mālpils siera pa 0,5 tējk. no katra - timiāna, rozmarīna un oregano, olīveļļa, svaigi malti melnie pipari.
1. Brinzu pārlej ar verdošu ūdeni un atstāj atdzist šajā ūdenī - tas ir jādara, ja brinza ir pārāk sāļa. Ja garšo sāļāki ēdieni, tad šī manipulācija nav nepieciešama.
2. Sieru sagriež apm. 1 cm lielos kubiņos. Sajauc sieru ar garšvielām un eļļu, pārkaisa ar pipariem.
3. No tomātiem nogriezt augšiņas, lai veidojas «vāciņi»un ar tējkaroti izgreb vidu tukšu. Piepilda tomātus ar siera pildījumu, uzliek vāciņus un cep uzkarsētā cepeškrāsnī 200 grādos apmēram 10 min.

Velna mērce

Sastāvdaļas: 1 sīpols, burciņa marinētu aso piparu, buntīte pētersīļu, olīveļļa (vai saulespuķu eļļa), pāris daiviņu ķiploku, sāls.
1. Šķidrumu no marinētajiem pipariem ielej blenderī.
2. Noņem piparu zaļos kātiņus (ja paņemsiet piparu vienā rokā un ar otru roku kātiņu nedaudz pagriezīsiet, tas nonāks nost).
3. Piparus liek blenderī.
4. Sīpolu sagriež lielos gabalos un arī liek blenderī. Pievieno arī ķiploka daiviņas.
5. Blenderī ielej nedaudz olīveļļas, pēc garšas pievieno sāli un visu sablendē.
6. Katliņā ielej sablendēto masu un liek vārīties. Kad mērce uzmet burbuli, to ņem nost no uguns (mērci var arī nevārīt, bet tad tā ātrāk sabojāsies).
7. Ja grib, lai mērce ir nedaudz saldāka, tai var pievienot ēdamkaroti cukura.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?