Žurnāla Dienas Ēdieni pastāvīgā autore Viktorija Puķe gatavo tomātus ar brinzu, bet meksikāņu šefpavārs Havjers Garsija - Velna mērci. Pavārs to raksturo kā ļoti jaudīgu. Ne velti tai dots velnišķīgais nosaukums. Velna mērce būs ideāli piemērota grilētas gaļas pārziešanai (līdzīgi kā ar sinepēm), un to gluži labi var izmantot arī gaļas iemarinēšanai.
Mazie eksperimenti
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Šokolādes - cukīni torte
Sastāvdaļas 8 gabaliņiem: 400 g cukīni , 190 g rudzu miltu, 100
g sviesta, 60 g kakao pulvera, 125 g tumšās šokolādes, 2 lielas
olas, 1 tējk. sodas, 1/4 tējk. cepamā pulvera, 1/4 tējk. sāls, 1/2
tējk. kanēļa, 1/4 tējk. malto smaržīgo piparu, 70 g baltā cukura,
70 g brūnā cukura, 1 tējk. vaniļas cukura.
1.Vienā bļodā sajauc
miltus, kakao, sodu, cepamo pulveri, sāli, kanēli un smaržīgos
piparus.
2. Otrā bļodā saputo olas ar cukuru un vaniļas cukuru,
pievieno izkausētu sviestu. Sviestu vislabāk kausēt karsta ūdens
peldē un pievienot, kad tas nedaudz atdzisis.
3. Saputotajām
olām pievieno sarīvētu cukīni un miltus ar garšvielām. Pievieno
sasmalcinātu šokolādi.
4. Cep 180 grādos aptuveni vienu
stundu.
5. Apkaisa ar pūdercukuru.
Ar brinzu pildīti tomāti
Sastāvdaļas 4 porcijām: 8 lieli tomāti, 300g Brinzas vai Mālpils
siera pa 0,5 tējk. no katra - timiāna, rozmarīna un oregano,
olīveļļa, svaigi malti melnie pipari.
1. Brinzu pārlej ar
verdošu ūdeni un atstāj atdzist šajā ūdenī - tas ir jādara, ja
brinza ir pārāk sāļa. Ja garšo sāļāki ēdieni, tad šī manipulācija
nav nepieciešama.
2. Sieru sagriež apm. 1 cm lielos kubiņos.
Sajauc sieru ar garšvielām un eļļu, pārkaisa ar pipariem.
3. No
tomātiem nogriezt augšiņas, lai veidojas «vāciņi»un ar tējkaroti
izgreb vidu tukšu. Piepilda tomātus ar siera pildījumu, uzliek
vāciņus un cep uzkarsētā cepeškrāsnī 200 grādos apmēram 10 min.
Velna mērce
Sastāvdaļas: 1 sīpols, burciņa marinētu aso piparu, buntīte
pētersīļu, olīveļļa (vai saulespuķu eļļa), pāris daiviņu ķiploku,
sāls.
1. Šķidrumu no marinētajiem pipariem ielej blenderī.
2.
Noņem piparu zaļos kātiņus (ja paņemsiet piparu vienā rokā un ar
otru roku kātiņu nedaudz pagriezīsiet, tas nonāks nost).
3.
Piparus liek blenderī.
4. Sīpolu sagriež lielos gabalos un arī
liek blenderī. Pievieno arī ķiploka daiviņas.
5. Blenderī ielej
nedaudz olīveļļas, pēc garšas pievieno sāli un visu sablendē.
6.
Katliņā ielej sablendēto masu un liek vārīties. Kad mērce uzmet
burbuli, to ņem nost no uguns (mērci var arī nevārīt, bet tad tā
ātrāk sabojāsies).
7. Ja grib, lai mērce ir nedaudz saldāka, tai
var pievienot ēdamkaroti cukura.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!