Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Ministru meklējumus plāno izbeigt

Ja koalīcijai pirmdien neizdosies vienoties par ārlietu, veselības un tieslietu ministru kandidātiem, premjers Valdis Dombrovskis (JL) pārtrauks pretendentu meklējumus, uzticot šos pienākumus veikt kādam no tagadējiem ministriem un ieceļot ministriju parlamentāros sekretārus. Arī šie amati minētajās ministrijās ir vakanti, jo parlamentārie sekretāri atstāja posteņus reizē ar Tautas partijas ministriem.

Parlamentārie sekretāri nevar aizstāt ministrus valdības sēdēs, bet kā otra augstākā ministrijas politiskā amatpersona viņi var parakstīt ministra vārdā priekšlikumus iesniegšanai Saeimā, kā arī uzstāties Saeimas sēdēs.

Zaļo un Zemnieku savienība, kas vēl nesen solīja būt V. Dombrovska stiprais balsts, pēdējās dienās vairākkārt mainījusi viedokli par to, ko darīt ar vakantajiem ministru amatiem. ZZS pēdējais vārds, kas izskanēja ceturtdien vakarā pēc valdes sēdes, bija, ka nevar strādāt līdz Saeimas pilnvaru beigām bez vairākiem ministriem un visiem vakantajiem posteņiem ir jāatrod kandidāti. ZZS, kuras vairāki tieslietu ministru kandidāti partnerus nav apmierinājuši, pirmdien atkal nolēmusi nosaukt cilvēkus, kas, viņuprāt, būtu cienīgi ieņemt ne tikai šo, bet arī pārējās vakances, piektdien teica ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis. Zināms, ka premjers vēl cer apstiprināt arī jaunu ārlietu ministru, taču kandidātu nosauks tikai tad, kad par to būs panākta vienošanās koalīcijā.

Jaunā laika (JL) līdere Solvita Āboltiņa pēc Vienotības valdes un premjera tikšanās Dienai piektdien apstiprināja, ka JL iepriekš izteiktā pozīcija paliek spēkā. «Šis process nerada labu iespaidu sabiedrībā,» atzina S. Āboltiņa, kurai arī bija šaubas par iespēju pirmdien koalīcijā panākt vienošanos iekšējo ambīciju dēļ. Pēc tam, kad tika noraidīti trīs ZZS kandidāti tieslietu ministra amatam, ZZS nominēja šim postenim Auces novada mēru Gintu Kaminski, kurš gan Dienai atzina, ka nopietni par piedāvājumu sāks domāt, kad koalīcijā būs viņam izteikts atbalsts. ZZS arī ir iebildusi pret vēlmi situāciju glābt ar parlamentārajiem sekretāriem, jo parasti viņi atnāk un aiziet reizē ar ministru.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs netiek meklēts, cerot uz ministrijas reorganizāciju. Taču to varēs sākt tikai tad, kad Saeimā būs pieņemti grozījumi Ministru kabineta iekārtas likumā un no ministriju saraksta šī ministrija būs svītrota. Pagaidām valdība pat vēl nav iesniegusi Saeimā šādu priekšlikumu. Nākamajā nedēļā Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija lems, vai neatteikties no Ministru kabineta iekārtas likuma grozīšanas šīs Saeimas laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?