Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Mūrniece neiztur spiedienu

Pēc tam kad Valsts policija aizdomās par automašīnas apzagšanu Rīgā aizturēja divus policistus, kuru amata brāļi jau bija iesaistīti traģiskajā bruņotajā uzbrukumā spēļu zālei Fenikss Jēkabpilī, iekšlietu ministre Linda Mūrniece (Vienotība) ceturtdien paziņoja, ka 28. februārī nolēmusi atkāpties no šī amata. Ministre, kura pēc atvaļinājuma atgriežas darbā pirmdien, paziņojumā presei vēsta, ka divu gadu laikā kopš stāšanās iekšlietu ministres amatā viņa bijusi spiesta īstenot gadiem atliktus lēmumus un arī tā dēvētajos treknajos gados šī bijusi visnabadzīgākā ministrija.

«Ja man nav izdevies neko mainīt, tad ar šo savu soli aicinu katru Latvijas iedzīvotāju padomāt par savu atbildību, sniegt padomus, palīdzēt, domāt līdzi un darboties līdzi, nevis tikai aktīvi kritizēt,» pamatojot savu demisiju, paziņojumā norāda L. Mūrniece, kura pašlaik atrodas ārpus valsts un demisijas iesniegumu nodevusi ar ministrijas valsts sekretāres starpniecību. Ar viņu premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) plāno tikties pirmdien, taču, visticamāk, L. Mūrniece savus plānus atstāt amatu nemainīs, liecina skopā informācija no viņas kolēģiem. Premjeram ceturtdien bijusi telefonsaruna ar L. Mūrnieci, kurā viņa apliecinājusi vēlmi pamest amatu, to saistot ar savu politisko atbildību, jo diemžēl atkal policijas darbinieki bijuši iesaistīti noziegumā, ziņo LETA. Kad pēc traģiskajiem notikumiem Jēkabpils spēļu zālē, kurā viens policists zaudēja dzīvību noziedznieku aizturēšanas laikā, policistu arodbiedrības aicināja L. Mūrnieci atkāpties, viņa vēl bija apņēmības pilna darīt visu, lai šo sistēmu sakārtotu, pieprasot rīcības plānu no atbildīgo dienestu vadītājiem. «Krīze policijā ir dziļāka, nekā sākumā varēja domāt,» intervijā Radio 101 ir sacījis Valsts prezidents Valdis Zatlers, L. Mūrnieces atkāpšanos vērtējot kā pozitīvu piemēru, kad amatpersona uzņemas atbildību par savā sektorā notiekošo.

Nebija pagājušas pāris stundas pēc ministres paziņojuma, kad Latvijas Zaļās partijas līdzpriekšsēdētājs Viesturs Silenieks no ZZS aģentūrai LETA jau pieļāva, ka Iekšlietu ministrijas vadību vajadzētu pārņemt Zaļo un Zemnieku savienībai. Taču ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis, kurš L. Mūrnieci uzskata par ļoti labu kolēģi, neredz pamata runāt par amatu pārdali valdībā. Viņš Dienai sacīja, ka arī nākamais ministrs ir jādeleģē Vienotībai. V. Silenieka teiktais esot tikai vienas apvienības partijas viedoklis. Jāatgādina, ka šis politiskais spēks jau valdības veidošanas laikā kā iekšlietu ministra kandidātu nosauca bijušo ministrijas valsts sekretāru Aivaru Straumi.

Vienotības vadība vēl nav domājusi, ko varētu izvirzīt šim amatam, atzina frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis, lielāku skaidrību solot pirmdien pēc premjera un ministres tikšanās. L. Mūrniece pēc atkāpšanās var atgriezties Saeimā, un tādā gadījumā tā būs jāatstāj Uģim Rotbergam, kurš saņēma deputāta mandātu uz ministru pilnvaru laiku valdībā. Arī L. Mūrniecei ir «mīkstais» mandāts, kuru viņa saņēma uz laiku. Iekšlietu sistēmā L. Mūrniece strādā kopš 90. gadu sākuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?