Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Muse līmeņa grupu Salacgrīvā šoreiz nebūs

«Programma būs daudzveidīgāka un krāšņāka,» par gaidāmo festivālu Positivus Dienai saka tā rīkotājs Ģirts Majors. Festivāls, kas Salacgrīvā notiks 15. un 16. jūlijā, šogad svinēs piecu gadu jubileju. «Pie mums atgriezīsies Mančestras rokgrupa James, kura veiksmīgi sākusi Positivus stāstu,» piebilst Ģirts Majors.

Cienījamā veterānu apvienība _James_ šeit uzstājās 2007. gadā, kad tikko startējušais _Positivus_ uzreiz pārsteidza ar spēcīgu britu roka programmu. Vakar tika izziņotas vēl piecas ārzemju grupas, kas vasarā spēlēs Salacgrīvas Zvejnieku parkā - Mančestras sintpopa un laimes lutekļi _Hurts_, Baltimoras duets _Beach House_, Birmingemas kvartets _Editors_, Londonas folkroka kvintets _Fanfarlo_ un Londonas eksperimentālais sekstets _Tunng_.

Tas vēl nav viss - nākamo šāda līmeņa mākslinieku porciju Positivus publiskos vēlāk. «Nāks klāt vēl vismaz trīs lieli, skanīgi vārdi, kā arī dažas jaunas grupas,» sola Ģirts Majors. Viņš apgalvo, ka šoreiz zvaigžņu skaits būs pat lielāks nekā iepriekšējos gados, un atgādina, ka festivālā ir jāvērtē programma un atmosfēra kopumā, nevis tikai atsevišķi koncerti. «Mēs cenšamies panākt, lai visa programma būtu vērtīgāka, mēs negribam likt uzsvaru tikai uz vienu vai diviem populārākajiem māksliniekiem. Jā, pērn uzstājās grupa Muse, bet tas drīzāk bija izņēmums, nevis pašsaprotama lieta,» uzsver festivāla organizators. Šogad Salacgrīvā būs dzirdami arī Dzelzs vilks, Auļi, Gustavo un Satellites LV.

Ģirts Majors atzīst: «Izveidot tādu programmu, kādu gribas, kļūst arvien grūtāk. Festivālu skaits Eiropā pieaug, mūziķi ir aizņemti un paaugstina honorārus, tādējādi arī biļetes kļūst dārgākas. Tajā pašā laikā parādās arvien vairāk jaunu grupu, kuras mēs varam aicināt un kuras vēlas spēlēt Baltijā.»

Pagaidām 2011. gada festivāla Positivus saturā dominē «vidēja popularitātes līmeņa» ārzemju izpildītāji, par kuriem var sajūsmināties blogotāji un citas fragmentētas klausītāju grupas (ziņa par sapņu popmūzikas radītāju Beach House klātbūtni festivālā jau izraisījusi nelielu eiforiju tviterī). «Mēs nespējam atļauties visu, ko gribam,» skaidro Ģirts Majors. «Viena supergrupa maksā vismaz miljonu eiro, un mūsu festivāla kopējais budžets ir miljons eiro, puse no tā aiziet māksliniekiem. Eiropā festivāli honorāriem var atvēlēt deviņus miljonus eiro.» Pērn uz katru festivāla Positivus dienu bija pārdots 17 000 biļešu. Šogad apmeklētāju skaita pieaugumu plānots panākt galvenokārt uz igauņu klausītāju rēķina. «Festivāla reputācija Igaunijā ir ļoti laba, tur ar neviltotu interesi gaida mūsu programmas izziņošanu,» lepojas Ģirts Majors.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?