Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Trešdiena, 9. oktobris
Helga, Elga, Elgars

NA un Rinkēviča saspringtās attiecības valdībai tomēr nekaitēšot

Ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (Vienotība) vēršanās ar skarbiem izteikumiem sociālajā vietnē Twitter pret koalīcijas partneriem no Nacionālās apvienības Visu Latvijai!-TB/LNNK (NA) par atbalstu Saskaņas deputātes Jūlijas Stepaņenko aicinājumam nodrošināt izglītības sistēmā tikumisko audzināšanu nav valdības partiju sadarbības jautājums, «bet viena ministra problēma», otrdien pēc partiju pārstāvju sadarbības padomes sēdes sacīja tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (NA).

Atbildot žurnālistiem, viņš uzsvēra, ka Nacionālā apvienība neplāno prasīt E. Rinkēviča demisiju, jo valdības partijas nemēdz rosināt citu partiju valdības locekļu atkāpšanos.

Taču NA deputāti vēlas tikties ar ārlietu ministru frakcijas sēdē, kā arī sagaida viņa publisku atvainošanos, jo uzskata E. Rinkēviča ierakstu tviterī par smagu apvainojumu. Tajā ārlietu ministrs par NA deputātu atbalstu opozīcijā esošās J. Stepaņenko priekšlikumam Izglītības likumā, kuru skatīja Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija, sacījis: «Mani neizbrīna SC un NA kopošanās par tikumību, jo viņu mērķis nav brīva LV, bet totalitāra valsts, kuru pēc tam var nodot Kremlim.»

Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) līderis Uldis Augulis piekrita, ka tie ir pietiekami smagi paziņojumi, jo rada iespaidu, ka partneru mērķis ir totalitāra valsts, - lai ko tādu teiktu, ir jābūt pietiekamiem pierādījumiem. Pēc ZZS ierosinājuma arī koalīcijā plānots uzklausīt E. Rinkēviču. Ministra teiktais žurnālistiem liecināja par gatavību atsaukties uzaicinājumiem un pamatot savu ierakstu. Taču viņš nesteigsies atvainoties partneriem no NA, jo uzskata, ka balsojums komisijas sēdē «bija problemātisks».

Vienotības frakcijas vadītāja vietnieks Kārlis Šadurskis emocionāli kolēģi varot saprast, «jo Nacionālās apvienības sabloķēšanās ar Saskaņu, kurai ir līgumattiecības ar Putina partiju, ir dīvaina - šis priekšlikums nozīmē cenzūras ieviešanu, bet cenzūra ir solis totalitāras valsts virzienā». Tajā pašā laikā K. Šadurskis uzsvēra, ka no ārlietu ministra sabiedrība sagaida nevis emociju izpausmes, bet nopietnus un izsvērtus izteikumus. «Ja Nacionālā apvienība ir sašutusi, tad to var saprast,» piebilda Vienotības pārstāvis.

Jāatgādina, ka J. Stepaņenko priekšlikums paredz liegt tādu mācību materiālu izplatīšanu skolās, kas var negatīvi atsaukties uz jauniešu tikumisko audzināšanu. Deputāte Saskaņas frakcijā gan pārstāv partiju Gods kalpot Rīgai, kurai nav līguma ar partiju Vienotā Krievija.

Dienas otrajā pusē paziņojumu medijiem izplatīja arī Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA), kura pazīstot E. Rinkēviču kā racionālu un darbaspējīgu politiķi, tāpēc viņu šis ieraksts esot pārsteidzis. Saeimas spīkere atgādina, ka Saeimā ir bijuši dažādi jūtīgi balsojumi, kuros vienojušies koalīcijā un opozīcijā pārstāvētie spēki, piemēram, par termiņuzturēšanās atļaujām. Taču pēc tiem neesot izskanējuši tik dramatiski secinājumi. I. Mūrniece uzskata, ka pašlaik nav īstais brīdis Latviju pakļaut iekšpolitiskiem riskiem, kurus var radīt viegli pārprotami mājieni par valdības stabilitāti.

No koalīcijas partiju pārstāvju teiktā arī radās iespaids, ka šis notikums tomēr neatstās iespaidu uz partiju attiecībām valdībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izraēla šobrīd cīnās par Eiropu

Par to, kādas sajūtas un emocijas valda Izraēlā gadu pēc teroristu asiņainajiem uzbrukumiem, un par to, vai un kā iespējama situācijas atrisināšanās, Andis Sedlenieks sarunājas ar Izraēlas vēst...

Siliņai jāizdara tas, ko nespēj Sprūds

Pirms neilga laika ar nelielu ironiju rakstīdama par Progresīvo politiskā brieduma un vieduma trūkumu, iekuļoties katrā iespējamā problēmā, ko politiskā dienaskārtība tiem servē, patiesi nenoja...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?