Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Nacionālās eirodziesmas vērtēs internetā

Latvijas Televīzija (LTV) izsludinājusi dziesmu pieteikšanu Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālajai atlasei Eirodziesma 2012. Šogad ieviestas izmaiņas - dziesmas varēs vērtēt internetā, pusfināla divdesmitnieka izvēlē piedalīsies īpaši izveidota mākslinieciskā padome, kas arī ietekmēs pusfinālistu uznācienu. Mūzikas industrijas pārstāvji jauno kārtību vērtē atturīgi.

Konkursa nolikumam atbilstošo dziesmu ieraksti tiks nodoti publiskam vērtējumam Eirodziesmas mājaslapā, neminot autoru vārdus. Kompānijas MicRec repertuāra direktors Guntars Račs, kura dziesmu teksti jau vairākkārt izskanējuši «lielajā Eirovīzijā», gan norāda - svarīgāk ir neatklāt izpildītāju vārdus, jo cilvēki balso par personībām. Viņš arī skeptiski vērtē ideju par interneta balsojumu - Latvijā aktīvie balsotāji ir ļoti limitēts ieinteresēto cilvēku loks. Arī komponists Zigmars Liepiņš atzīst, ka nevar prognozēt, vai šādas izmaiņas ko būtisku panāks, kā arī atgādina - valstī ir jārisina arī svarīgāki jautājumi nekā Eirovīzijas formāts.

Eirodziesmas producents šogad ir Aigars Dinsbergs, kurš līdz šim kā Izklaides producentu apvienības 7 vadītājs vairāk sadarbojies ar Latvijas Radio 2, veidojot dažādus Latvijas mēroga pasākumus, to skaitā Muzikālo banku un Latvija līgo. Daļēji saglabāta Eirodziesmas ilggadējā komanda, joprojām tajā strādās Zita Kaminska un Arvīds Babris. Pagaidām organizatori neatklāj, kas darbosies mākslinieciskajā padomē, taču A. Dinsbergs stāsta, ka tie būs «cilvēki, kuru profesionālajā viedoklī vērts ieklausīties, - ar mūziku saistīti cilvēki, horeogrāfs, tērpu māksliniece». Padome vērtēs dziesmas, veidos pusfināla divdesmitnieku, kā arī apstiprinās dziesmas izpildītāju - tieši šai kopai būs galavārds jautājumā par priekšlikuma kvalitāti. G. Račs gan ir skeptisks pret šīs padomes darbību: «Padomei būs dažādas tiesības, taču nekas nav minēts par tās pienākumiem.» Viņš arī atgādina, ka kvalitatīvam priekšnesumam ir nepieciešami attiecīgi finanšu līdzekļi, taču līdz šim LTV finālistu uzstāšanos nav finansējusi. Savukārt pašiem mūziķiem un viņu pārstāvjiem rast šādu atbalstu ir ļoti grūti, jo vienīgais, ko LTV piedāvā atbalstītājiem, ir viņu pieminēšana raidījuma beigu titros.

Darbus Eirodziesmai var iesniegt no 1. septembra līdz 14. oktobrim, nolikumam atbilstošās dziesmas no 20. oktobra līdz 1. novembrim varēs vērtēt www.eirovizija.lv. 8. novembrī tiks atklātas pusfināla dziesmas un to autori, savukārt dziesmu izpildītājus paziņos 1. decembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevajag ar mani sarunāties!

Dziedātāja Zemfira (48) iestājas pret karu, ironizē par savu ārvalstu aģentes statusu, neļaus sevi apklusināt un jau 13. oktobrī atkal uzstāsies Rīgā.

Met ko mezdams, apdomā galu

Ik pa laikam Latvijā veiktajās aptaujās kā vislielākais vides drauds tiek minēti tieši atkritumi dabā. Esam aktīvi dažādu talku un atkritumu vākšanas akciju dalībnieki, un tieši atkritumu šķiro...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?