Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Narkomānu lietu tomēr izmeklēs

Pēc Dienas izrādītās intereses policija tomēr atkārtoti sazinājusies ar Inesi, kura Grīziņkalnā 14.februāra pēcpusdienā piedzīvoja laupīšanas mēģinājumu, un aicinājusi viņu uzrakstīt iesniegumu, lai varētu sākt izmeklēšanu. Inese piekritusi un trešdien dosies uz policiju. Rīgas policijas šefs Ints Ķuzis atturas komentēt savu padoto rīcību, sākotnēji atsakoties sākt kriminālprocesu.

Diena jau ziņoja, ka 14.februāra pēcpusdienā Inesei ar pistolei līdzīgu priekšmetu Grīziņkalnā piedraudēja divi pusaudži, kuri izskatījušies pēc narkotiku lietotājiem, un pieprasīja atdot viņiem telefonu. Tomēr sievietei pieticis drosmes draudiem neļauties un izsaukt policiju. Atbraukušie Latgales priekšpilsētas policijas iecirkņa darbinieki tikai apjautājušies, kā izskatās uzbrucēji, un aizbraukuši. Inese bija sašutusi, ka nav piefiksēts nedz viņas vārds un uzvārds, nedz personas dati. Vēlāk iecirkņa priekšnieks Vladimirs Stoļarovs Dienai skaidroja, ka ir fiksēts cietušās telefona numurs un nepieciešamības gadījumā policija ar viņu noteikti sazinātos. Jauniešus todien atrast neizdevās, un pieņemts lēmums kriminālprocesu nesākt noziedzīga nodarījuma sastāva trūkuma dēļ.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Ints Ķuzis situāciju komentē izvairīgi un izvērtēt policistu rīcību ar pareizi vai nepareizi neuzņemas: «To grūti pateikt, neesot uz vietas, nezinot situāciju un neizvērtējot fiksēto informāciju. Taču, ja noticis noziegums, kriminālprocess jāsāk.» I.Ķuzis arī norādīja, ka Dienas un policijas rīcībā esot dažāda informācija, piemēram, ziņojumā nekas neesot minēts par ieroci vai ko tamlīdzīgu, ar ko draudēts. Par to ir sašutusi cietusī Inese: «Lai noklausās ierakstus! Esmu par to teikusi gan dispečeram, izsaucot policiju, gan uz notikuma vietu atbraukušajiem policijas darbiniekiem.» Viņa arī esot aicinājusi policijas darbiniekus aprunāties ar diviem gadus desmit veciem zēniem, kuri turpat netālu stāvējuši un cietušajai teikuši, ka uzbrucēji mācoties viņu skolā - Rīgas 4.speciālajā internātskolā -, taču policijas darbinieki tikai noskaidrojuši pusaudžu pazīmes un aizsteigušies. V.Stoļarovs norādi uz internātskolu uzskatīja par vērtīgu informāciju, otrdien policija ar skolu gan vēl nebija sazinājusies.

«Esmu dzirdējusi par šo gadījumu, taču man nav ne mazākās nojausmas, kas tie varētu būt par zēniem. Arī policijas darbinieki pie manis pēc informācijas nav nākuši,» Dienai teica skolas direktore Inta Pastere. Viņa atzina, ka speciālajā skolā mācās daudz bērnu no nelabvēlīgām ģimenēm, regulāri ienāk informācija par sīkām zādzībām no veikaliem, taču saistībā ar narkotiskajām vielām skolēniem neesot bijis nepatikšanu jau gadus trīs, kopš kāds no 10.klases skolēniem nosūtīts ārstēties.

Abiem pusaudžiem, kad viņi draudējuši Inesei, parkā līdzi bijis neliels kucēns, taču šī netiešā pazīme skolas direktorei neko neizteica.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?