Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Nauda tiek remontiem, ne Dienvidu tiltam

Rīgas pašvaldības otrdien veiktajos budžeta grozījumos, kuros, runājot pilsētas mēra Nila Ušakova (SC) vārdiem, paredzēts «apjomīgākais remontdarbu skaits pēdējos gados», ne santīma nav atrasts Dienvidu tilta 3. kārtas jeb pievedceļu būvniecības turpināšanai Pārdaugavā.

«Domes priekšsēdētājs pats uzskata, ka tilts bez trešās kārtas ir bezjēdzīgs, to saka arī speciālisti, taču prioritātes ir jāsaliek - piebraukt pie skolas vecākiem vajag katru dienu, bet maz ir tādu, kas ikdienā lieto Dienvidu tiltu,» deputātu vēlmi vēlēšanu gadā novirzīt vairāk miljonu jauniem būvdarbiem skolās un bērnudārzos skaidro kāds par satiksmes nozari labi informēts pašvaldībā strādājošais.

Vismaz vārdos domes vadība aizvien vēl nav atmetusi cerību pievedceļu būvniecībai piesaistīt Eiropas Savienības līdzekļus, pieņemot, ka ar jauno valdību pēc Saeimas vēlēšanām rudenī tai būs vieglāk sastrādāties, taču izskatīta tiek arī iespēja ņemt bankā kredītu, kā tas tika darīts Dienvidu tilta pirmajām kārtām, kuras tādēļ sadārdzinājās.

Saskaņā ar būvniecības līgumu tilta savienojums ar Ziepniekkalna ielu, ko sāka celt pērn un jāpabeidz 2012.gadā, izmaksās 27 miljonus latu. Taču šogad pašvaldība celtniekiem vēlamo 10 miljonu vietā piešķīrusi tikai 1,26 miljonus, ar ko nepietiek ne darbu veikšanai gada otrajā pusē, ne objekta iekonservēšanai, tādēļ vairākas būvfirmas laukumu jau ir pametušas, pārējās to darīs jūnija beigās.

Kompānijas Transport Systems pārstāve Kristīne Zeltiņa apliecina, ka pēc aiziešanas būvnieki nodrošinās objekta apsargāšanu, taču jāņem vērā, ka teritorija nav nožogota, tādējādi nav iespējams nodrošināt nepiederošu personu atrašanos tajā.

«Zemē ir ierakti līdzekļi vairāku miljonu latu apmērā, tagad vēl būs jātērē nauda pamesta objekta apsargāšanai, bet tajā laikā mēs sākam būvēt jaunus objektus,» neizpratnē par domes investīciju politiku ir satiksmes plānotājs Elmārs Daniševskis, kā piemēru minot šonedēļ sākto Austrumu maģistrāles celtniecību pāri Meža prospektam.

No satiksmes viedokļa Dienvidu tiltu pievedceļu atstāšana pusratā Pārdaugavas pusē vismaz pagaidām, kamēr automašīnu plūsma pilsētā ir samazinājusies, «neko traku» neradīs, taču tilta potenciāls paliks neizmantots, uzsver eksperts.

N. Ušakovs savukārt kā pretargumentu min budžeta iespējām nesamērīgi augsto summu, kas nepieciešama būvdarbu turpināšanai. Tā vietā dome papildu līdzekļus novirzījusi jauniem infrastruktūras projektiem, ko pašreiz zemo cenu dēļ darīt esot daudz izdevīgāk. Pēc Pilsētas īpašuma komitejas vadītāja Andra Amerika (LPP/LC) teiktā, pašlaik katrs investētais lats sniedz divas reizes lielāku ieguvumu nekā pirms pāris gadiem.

Dažādus remontdarbus šogad plānots veikt 175 pašvaldības objektos, lielākoties bērnudārzos un skolās, kam kopā atvēlēti 8 miljoni latu, no tiem 2,3 miljoni otrdien budžeta grozījumos. Vēl viens miljons paredzēts, lai pie mācību iestādēm izremontētu piebraukšanas ceļus.

Pēc budžeta grozījumu pieņemšanas iztrūkums pašvaldības makā pieaudzis par 12,5 miljoniem latu un sasniedz 32,4 miljonus, kas ir par 7% vairāk nekā ieņēmumi. Budžeta deficītu paredzēts pilnībā segt no iepriekšējo gadu uzkrājumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?