Neiburgas zivs marinādē
Sastāvdaļas: salakas, etiķis, sāls, cukurs, sīpoli, melnie pipari, lauru lapas
Kā pagatavot? Salakas iztīra. Pēc tam liek vārīties marinādi - ūdenim pievieno nedaudz parastā etiķa (nevajag lietot etiķi ar īpašu garšu, piemēram, ābolu etiķi), dažus melnos piparus, lauru lapu, sāli un cukuru pēc garšas. Marinādei jābūt vieglai, lai tā nenomāc salaku maigo un īpatnējo garšu. Turklāt jāņem vērā, ka karsta marināde vienmēr šķiet stiprāka, nekā tā garšos atdzisusi. Salakas izkārto lēzenā ugunsdrošā traukā, pa virsu klāj diezgan daudz ripās sagrieztu sīpolu, pārlej ar karsto marinādi un 2-3 minūtes pavāra. Pēc tam atstāj, lai atdziest, un tad liek ledusskapī. Ēd aukstas.