Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 10. oktobris
Druvis, Arvīds, Arvis

Nekas jau nebeidzas. Turpinās citā sastāvā

Linda Liepiņa

No visa milzumlielā dziesmu daudzuma, ko savā teātra un koncertu dzīves laikā dziedājis Dailes teātra aktieris Harijs Spanovskis, Spanovska ballītes veidotāji izvēlējušies tās, kas visvairāk uzrunā skatītājus un visbūtiskāk raksturo pašu aktieri. No smiekliem līdz nopietnībai un atpakaļ... Savukārt hameleoni koncerta nosaukumā minēti tāpēc, ka apnikušo seriālu Hameleonu rotaļas daudzi ilgus 16 (!) gadus personificēja ar viņa balsi. Koncerts Hameleona rotaļas - Spanovska ballīte 10., 11. un 12. jūnijā noslēgs Dailes teātra sezonu. Pēdējam koncertam 12. jūnijā sekos arī balle.

Koncertu veido radošā grupa - Intars Rešetins, Artūrs Skrastiņš, Juris Vaivods, Mārtiņš Vilkārsis, Ilze Vītoliņa un Inga Krasovska. Juris Vaivods uzreiz precizē, ka tas nekādā gadījumā nebūs piemiņas koncerts, bet gan ballīte, jo «Haris vienmēr bija tas, kurš teātrī ienesa prieku un ienāca pa durvīm ar smaidu uz lūpām, kas visus atbruņoja. Viņš visus iedvesmoja pozitīvismam». Šis tad nu ir tāds pats atbildes žests. Ideja, ka tradicionālo sezonas noslēguma balli, kurā katru gadu dziedāja Harijs Spanovskis, varētu veidot kā viņa ballīti, radās kolēģiem. Artūrs Skrastiņš kopā ar Intaru Rešetinu ir pasākuma režisori, Skrastiņš un Lauris Dzelzītis būs vakara vadītāju lomās, jo Spanovska ballīte nav tikai kopā padziedāšana, bet kopīgas atmiņas, sarunas. Harija Spanovska fenomena pamatā ir trīs vērtības - melodija, teksts un personība. Viņa dziedātās dziesmas burtiski pielīp un ir līdzi dungojamas. «Man jau šķiet, ka pievienotā vērtība ir visam tam, kas ir starp rindiņām - tā ir saruna ar klausītāju un skatītāju. Harijs bija lielisks publikas uzkurinātājs, jo uzrunāja katru,» atceras J. Vaivods. «Hara nervu mēģināsim uzturēt arī koncertā.»

Mēdz teikt, ka neaizvietojamu cilvēku nav, taču J. Vaivods to neattiecina ne uz Spanovski, ne uz radošiem cilvēkiem vispār. «Kurš turpina Hara līniju? Ir tik daudz personību, katram ir savs individuālais stils, ikviens ir interesants kopīgajā. Mēs taču nerunājam par, piemēram, Smiļģa aizvietotāju! Ir pēctecība,» skaidro J. Vaivods. «Haris ir Haris, un nevienam nevajag viņu aizvietot. Personības turpina dzīvot ar melodijām, kuras izpilda citi, caur sabiedrisko anturāžu, kas bija teātrī, un visu pozitīvo.» Pašam J. Vaivodam no simtiem Harija Spanovska dziedāto dziesmu ar aktieri visvairāk asociējas Tas nav viss, nekas jau nebeidzas. «Tā man liekas vissvarīgākā dziesma, vistuvākā viņa būtībai. Tā gan nav no populārākajām kā, piemēram, Trīs runči.»

Koncertā piedalīsies Olga Dreģe, Ieva Segliņa, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Ērika Eglija, Sarmīte Rubule, Vita Vārpiņa, Kristīne Nevarauska, Artūrs Skrastiņš, Juris Frinbergs, Gints Grāvelis, Aldis Siliņš, Ģirts Ķesteris, Artis Robežnieks, Gints Andžāns, Jānis Paukštello un Lauris Dzelzītis, arī bigbends Mirāža un tautas deju ansamblis Rotaļa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?