Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Neuzminēja ar vārtsargu

Astoņas ielaistas ripas ir ļoti daudz regulārā čempionāta spēlei, par izslēgšanas mačiem nemaz nerunājot. Rīgas Dinamo savā laukumā cieta sakāvi pret Jaroslavļas Lokomotiv ar 4:8. Sērijā Jaroslavļas komanda ir vadībā ar 2:1. Ceturtā spēle pirmdien pulksten 19.30 Arēnā Rīga.

Jaroslavļas komandas treneris Vladimirs Vujteks pēc 3:5 zaudējuma otrajā mačā bija izšķīries par drosmīgu soli. Pieredzējušais čehu speciālists malā atstāja vienu no vadošajiem aizsargiem Aleksandru Gusjkovu un pirmās maiņas uzbrucēju Aleksandru Kaļaņinu. Par Gusjkovu jau pēc spēles Jaroslavļā Vujteks izteicās, ka viņam esot bijis pagrūti izturēt rīdzinieku diktēto augsto tempu. Iespējams, tas bija mājiens arī pārējiem, ka bez žēlastības malā paliks ikviens, kurš neizpildīs trenera norādījumus. Ar spēlētāju resursiem bagātie treneri tā var rīkoties.

Rīdzinieku treneris Juliuss Šuplers piespiedu kārtā sastāva pieteikumā bija spiests ierakstīt septiņus aizsargus. Nebija pārliecības par potītes savainojumu guvušo Gunti Galviņu, un pareizi vien bija, ka treneri atstāja rezerves variantu. Galviņš izslidoja uz iesildīšanos un ātri saprata, ka nebūs spēlētājs. Vārtsargu izvēlē rotācijas princips nedarbojās - pēc uzvarēta mača ripas ķeršana atkal tika uzticēta Mikaelam Telkvistam.

Jāpiekrīt Šupleram, kurš pēc spēles atzina, ka komanda pirmo un trešo trešdaļu spēlēja labi. Produktīvi darbojās play-off spēļu būtisks ierocis - skaitliskais vairākums, jo tika izmantotas četras no sešām iespējām. Diemžēl ķeramā diena nebija Telkvistam. Tas laikam būtu precīzākais apzīmējums vārtsarga darbībai, jo Mika centās, bet ripa vai nu izspruka cauri burzmai vārtu tīklā, vai arī to neizdevās savaldīt, kad Pavols Demitra viesiem panāca 4:2 pārsvaru. Šis Lokomotiv vārtu guvums diemžēl salauza rīdzinieku pretestību. Līdz otrajam pārtraukumam uzvarētājs vairs neradīja šaubas, jo bija jau 2:7.

«Otrajā periodā būtībā visas mūsu mestās ripas sasniedza mērķi,» Vujteka pēcspēles atzinums noteikti nebija kompliments rīdzinieku vārtsargiem. Ne uzreiz pēc ceturtās ielaistās ripas, bet nedaudz vēlāk Šuplers izšķīrās Telkvistu nomainīt pret Krisu Holtu. Jādomā, lēmums netika pieņemts pēc līdzjutēju izdarītā spiediena, skandējot: «Kriss! Kriss!» Diemžēl Holts nebija gatavs iesaistīties spēlē, un Dinamo izredzes izglābties pietuvinājās nullei.

Nākamais Vujteka atzinums gan izskanēja kā kompliments Dinamo uzbrucējiem un aizsargiem. «Domājām bez problēmām sagaidīt spēles beigas, bet nesanāca. Dinamo ātri guva divus vārtus, liekot mums panervozēt.» Vujteks pat pieprasīja 30 sekunžu pārtraukumu. Tas līdzēja. Viesi nomierinājās un, kā jau augstas klases komandai pienākas, tik lielu pārsvaru neizsēja.

Otrā Rietumu konferences pusfinālā Sanktpēterburgas SKA ar stabilu vārtsarga Jakuba Štepaneka sniegumu «sausā» atstāja Mitišču Atlant (3:0). Austrumu konferencē soli no izkrišanas ir divkārtējie Gagarina kausa ieguvēji Kazaņas Ak Bars. Salavat Julajev uzbrucējs Oļegs Saprikins papildlaikā guva vārtus, izcīnot savai komandai trešo uzvaru pēc kārtas (2:1). Regulārā čempionāta uzvarētāji Omskas Avangard viesos prata apspēlēt Magņitogorskas Metallurg (6:3). Sērijā Metallurg ir vadībā ar 2:1.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Dinamo R 4
Lokomotiv 8

(1:2, 1:5, 2:1)
Sērijas trešā spēle (1-2)
Dinamo R: Ņiživijs (Cibuļskis, Hartigans, vair., 12.), Dārziņš (M. Rēdlihs, Ozoliņš, vair., 29.), Surovijs (Ņiživijs, Hartigans, vair., 42.), M. Rēdlihs (Troters, vair., 45.)
Lokomotiv: Černkvists (Sobčenko, 6.), Vašičeks (Subotins, Demitra, 18.), Černkvists (Rudenko, 30.), Demitra (Rahuneks, 31.), Rahuneks (Koroļuks, Čurilovs, 35.), Černkvists (Rudenko, vair., 37.), Gaļimovs (Čurilovs, Kirjuhins, 37.), Barinka (tukšos vārtos, 58.)
Dinamo R: Telkvists; Laviņš - Sotnieks, Ankipāns - Sprukts - Karsums, Cibuļskis - Ozoliņš, Ņiživijs - Hartigans - Surovijs, K. Rēdlihs - J. Rēdlihs, M. Rēdlihs - Troters - Dārziņš, Džeriņš - Petrovickis - Podziņš
Gagarina kauss
2. kārta. Rietumi: Atlant - SKA 0:3 (Sērijā 1-2). Austrumi: Metallurg M - Avangard 3:6 (2-1), Salavat Julajev - Ak Bars 2:1 pag. (3-0).

Diena vērtē

Priecēja
Aleksandrs Ņiživijs
Miķelis Rēdlihs
Broks Troters

Der sapurināties
Mikaels Telkvists
Ģirts Ankipāns
Roberts Petrovickis

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?