Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

No atlaižu plauktiem

Šīs nedēļas vīnu izvēle bija vienkāršāka nekā jebkad. Pārdomājot gaidāmās nedēļas nogales aktivitātes, tajās plānotās ēdmaņas un dzērienus, jauna Amerika jāatklāj nav. Plānotā mēslu talka sestdienā a priori paredz proteīniem bagātas un sātīgas maltītes (visticamāk, ar gaļas klātbūtni). Savukārt svētdienas nekā darīšanai piedienēs laiska gurķošanās, kad vīns ir tikai labas omas katalizators. Ne vairāk. Ar šādām domām dodamies pie veikalu atlaižu plauktiem. Un kāpēc gan ne?

Reizēm ir tik nomierinoši pievērsties sen zināmām lietām un būt pārliecinātam, ka tās nemainās, kā saullēkts austrumos un pirmā aprīļa joki. Es šogad saņēmu to pašu porciju ar cauro zeķi un netīro žaketi, ar kuru mēģināju apmānīt savus vecākus pirms gadsimta trešdaļas. Tādi paši - iepriekš paredzami - ir arī šīsdienas vīni.

SIMONSIG Cabernet Sauvignon Shiraz 2009. Vīns ne ar ko nepārsteidz. Gaišā rubīna krāsa ar tikko jaušamo violetumu vietās, kurās vīns saskaras ar glāzi (fiziķi šo vietu sauc par menisku), ir vienkārši skaista. Aromātā spēlējas Cabernet Sauvignon upeņu un citu tumšo meža un dārza ogu aromāti, kurus ar garšvielu cakām izrotā širaza klātbūtne. Arī mutē liets, vīns turpina godīgi atstrādāt katru par to samaksāto santīmu. Maigās, samtainās miecvielas bez iebildumiem galveno lomu ļauj spēlēt vīnogu augļainumam, pikantajām melno plūmju smaržām un širazam raksturīgajam «karsto» garšvielu kokteilim. Pie vērtībām pieskaitāms arī viegls kakao rūgtums pēcgaršā. SIMONSIG neizceļas ar kādām pārmēra sajūsmas vērtām kvalitātēm, bet šis nu reiz ir tas vīns, kura pavadībā spert pirmos nedrošos soļus biezajos, bet tik skaistajos vīna džungļos. Ja sagadījies, ka tu, šīs slejas lasītāj, esi iesācējs, lai neapvaino tevi - šāds apzīmējums! Visus plusus saskaitot, šķiet, ir atrasts labs padzēriens fiziskā darbā nogurušu džentlmeņu pusdienām/vakariņām (vajadzīgo pasvītrot). Vai arī šīgada pirmajam grila pasākumam.

GRAN CASTILLO estate bottled Chardonnay 2009. Spāņu sausie saldenie vīni plauktos gaida savus īpašos cienītājus. Tiem ir savi fani, kurus maz interesē fakts, ka spāņi ne pārāk labi taisa saldenus vīnus. Ja godīgi, gaidīju vairāk. Bet. Zeltaini dzeltenajā vīnā patīkami pārsteidz puķaini medains aromāts ar ziedu smaržu un aizdomām par sīrupaina salduma klātbūtni. Gatava melone un sacukurotas cidonijas - šīs smaržas ir visvieglāk atpazīstamas. Uz mēles vīns uzvedas cienīgāk - bez saldmes jaušams arī pietiekams skābuma «rumpis», lai vīns nebūtu salkans. Lai vīns būtu interesantāks par lielāko daļu savu pussauso konkurentu, savas garšas tam aizdevuši viegli citrusi, āboli un citi baltie augļi. Šis ir viegli dzerams vīns, kas labi papildinās meiteņu papļāpu novakari, kad stundām var runāties par neko. Tā, pa vieglo.

Šis vīns jādzesē uzmanīgi. Ja vīns ir pārāk auksts, trauslais skābuma skelets sabrūk zem saldo augļu garšas. Vispār laikam es šito nedzeršu, bet zinu pulka cilvēkus, kam šis vīns sagādās vienu vienīgu baudu. Tā, lūk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?