Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Noticēja uzvarai par ātru

Nervus kutinošā un aizraujošā B grupas spēlē Eiropas čempionātā futbolā Portugāle, atrodoties vadībā pret Dāniju ar 2:0, izsēja pārsvaru, bet beigās izrāva uzvaru.

Portugāļi ar mača pirmajām minūtēm gribēja ņemt spēles grožus savās rokās. Viņu centra aizsargs Pepe ar žestiem aktīvi aicināja savus malējos aizsargus doties uz priekšu, uzbrucējs Krištianu Ronaldu tādā pašā veidā aicināja savas komandas pussargus palīdzēt presingot dāņus viņu laukumu pusē, bet mobilā «vikingu» komanda portugāļu iecerētajam scenārijam nepakļāvās.

Pirmie bīstamie uzbrukumi vēlās tieši uz Portugāles izlases vārtiem. Jau mača pirmajās piecās minūtēs portugāļu aizsardzības balsts Pepe bija spiests veikt divus pēdējās cerības izklupienus savā soda laukumā un abas reizes bija precīzs. Pēc tām epizodēm gan dāņi izcīnīja tiesības izpildīt stūra sitienus, taču to izspēle neliecināja, ka dāņi šajā spēles elementā būtu sagatavojuši kādu īpašu mājas darbu, ar ko pārsteigt pretiniekus.

To gan nevarētu teikt par portugāļiem. Mača 24. minūtē Pepe pēc stūra sitiena bija acīgāks dāņu soda laukumā un raidīja bumbu Stefana Andersena sargātajos vārtos. Pepes nosegšana stūra sitienu izspēles laikā bija Dānijas komandas kapteiņa Daniela Aggera pienākums, taču viņu noteikumu robežās kavēja portugāļi.

Dienvidniekiem neko citu kā pārliecības atgūšanu nevajadzēja. Komanda, kas šogad vēl ne reizes nav bijusi vadībā, pēc gūtajiem vārtiem «atplauka». Drīz vien divu vārtu pārsvaru panāca nerezultatīvais uzbrucējs Elders Poštiga, bet pirmā puslaika izskaņā dāņiem vienus vārtus atguva valstsvienībā 50. spēli aizvadījušais Niklass Bendtners. Un intriga spēlē atjaunojās.

Dāņi centās atspēlēties. Pēc spēlētām 50 minūtēm bumbas kontrole bija 65% - 35% dāņu (!) labā, taču mēģinājumi pozicionālā spēlē uzlauzt Portugāles aizsardzību nevainagojās panākumiem, jo individuālajā meistarībā un tehniskajā sagatavotībā «vikingi» tomēr atpalika no pretiniekiem. Vairākkārt dāņiem vēlme kontrolēt bumbu un piespēlēt savam tuvākajam komandas biedram beidzās ar bīstamu portugāļu pretuzbrukumu uz Andersena vārtiem. Vienā no tiem Madrides Real zvaigzne Krištianu Ronaldu izgāja aci pret aci ar dāņu vārtsargu, kurš skaistuļa nodomus sist tālajā stūrī nolasīja un bumbu atsita.

Ķeroties pie pēdējā cerību salmiņa, dāņi «lādēja» centrējumus portugāļu soda laukumā raženajam Bendtneram, un viņš nepievīla, gūstot otros vārtus spēlē. Tas gan vēl nebija viss, jo uz maiņu nākušais Sebastians Varela izdarīja to, ko neizdarīja spēlē ar Vāciju, - mača izskaņā lielisku iespēju pārvērta vārtu guvumā, izraujot savai komandai svarīgu uzvaru - 3:2.

Krievi samaksā par drosmi

Otrdien vēlajā vakara spēlē mājinieki poļi spēlēja ar krieviem, kuri uzvaras gadījumā varēja kļūt par pirmo komandu Euro 2012, kas garantē sev vietu ceturtdaļfinālā. Un tālu no tā nebija, bet holandieša Dika Advokāta padotie šo iespēju neizmantoja.

Krievi vairāk kontrolēja bumbu, taču lielāko spēles nogriezni patālu no poļu soda laukuma. Visas spēles laikā krievi izdarīja 599 piespēles un 107 no tām balsta pussargs Igors Deņisovs. Vairums no tām bija centra līnijas tuvumā.

Pirmā puslaika izskaņā krievi ieguva tiesības izpildīt soda sitienu netālu no Polijas soda laukuma. To izpildīja kapteinis Andrejs Aršavins, un Alans Dzagojevs ar sitienu ar galvu izvirzīja vadībā krievus. Dzagojevam tiem bija trešie vārti čempionātā, izvirzot viņu pirmajā vietā EČ rezultatīvāko futbolistu sarakstā, bet krievi tuvojās savam mērķim.

Taču Krievijas izlases statuss un, iespējams, arī holandiešu trenera spēles filozofija lika neapstāties un tiekties palielināt pārsvaru. Krievijas malējais aizsargs Jurijs Žirkovs zaudēja bumbu pie pretinieku soda laukuma, un poļi atbildēja ar zibenīgu pretuzbrukumu pa viņa flangu, gūstot vārtus. Spēle tā arī beidzās neizšķirti 1:1, un krievi kvalificēšanos ceturtdaļfinālam atlika uz apakšgrupu turnīra pēdējās kārtas spēli ar Grieķiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Polija 1
Dānija 2
Krievija 1

A grupas otrās kārtas spēle
Vārti: Blaščikovskis 57. - Dzagojevs 37.

Polija: Titoņs - Piščeks, Vasiļevskis, Perkiss, Bēnišs - Blaščikovskis, Dudka (Miežejevskis 73.), Poļanskis (Matuščiks 85.), Muravskis, Obraņjaks (Brožeks 90.) - Levandovskis
Krievija: Malafejevs - Aņukovs, Ignaševičs, Berezuckis, Žirkovs - Dzagojevs (Izmailovs 79.), Širokovs, Deņisovs, Zirjanovs, Aršavins - Keržakovs (Pavļučenko 70.)

Polija 1
Dānija 2
Krievija 1

B grupas otrās kārtas spēle
Vārti: Bendtners 41., 80. - Pepe 24., Poštiga 36., Varela 87.

Dānija: Andersons - Jakobsens, Kjārs, Aggers, S. Poulsens - Romedāls (Mikelsens 60.), Kvists, Eriksens, Zimlings (J. Poulsens 16.), Krons-Deli (Šēne 90.) - Bendtners
Portugāle: Patrisiu - Pereira, Pepe, Alvešs, Koentrau - Meirelešs (Varela 84.), Velozu, Moutinju - Nani (Rolando 89.), Poštiga (Oliveira 64.), K. Ronaldu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?