Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Oligarhu reakcija: savu vainu neredz

Drīz pēc Valsts prezidenta runas Saeimas deputāts Ainārs Šlesers (LPP/LC) komentārus nesniedza, bet plašsaziņas līdzekļos parādījās neoficiāla informācija, ka viņš grasoties nolikt deputāta mandātu. Taču, uzstājoties gan LNT, gan Latvijas TV pirmdienas rītā, A. Šlesers šādas runas strikti noraidīja. Viņaprāt, Valdis Zatlers lieliski apzinās, ka viņam nav lielu izredžu tikt pārvēlētam prezidenta amatā, viņš nevēlas atsākt ārsta praksi, tāpēc grasās dibināt savu partiju.

«Ir sajūta, ka Zatlers iet uz varas pārņemšanu valstī demokrātiskā veidā atšķirībā no Kārļa Ulmaņa,» izteicās A. Šlesers, prognozējot V. Zatleram uzvaru nākamajās vēlēšanās. Abu politiķu līdzšinējās attiecības viņš raksturoja kā draudzīgas, abi esot uz tu, un A. Šlesers saņēmis V. Zatlera apsveikumu ar ceturtā dēla piedzimšanu. No A. Šlesera teiktā _Dienai_ izriet, ka viņš Saeimas atlaišanu nesaista ar parlamenta balsojumu, kurā netika dota atļauja kratīšanai A. Šlesera īpašumos. Tā bijusi apstākļus sakritība, kas ļāvusi prezidentam «izdarīt to, ko viņš domāja darīt, bet nebija argumentu». «Ir diezgan apšaubāms tas, ko prezidents teica, - ka izdosies būtiski mainīt politiskās izvēles,» nākamajā rītā pēc Valsts prezidenta paziņojuma par Saeimas atlaišanas ierosināšanu Latvijas Radio teica Tautas partijas līderis Andris Šķēle. Tā kā apvienība _Vienotība_ triumfējusi vēlēšanās un ieguvusi iespēju strādāt koalīcijā ar ZZS, rodoties jautājums, kas ir tik būtiski mainījies, lai šo augsto tautas mandātu nosvītrotu. «Dažas lietas tiek izmantotas kā iegansti, nevis iemesli,» izteicās A. Šķēle, kurš nevaro t saskatīt pazīmes, ka Saeima nav lemtspējīga. V. Zatlera rīcību viņš saista ar prezidenta vēlmi tikt atkārtoti ievēlētam. Svētdien A. Šķēle izteicās arī _Radio SWH_, norādot, ka «Zatlera uzrunā bija daudz nekonkrēta patosa, taču nebija noslēpjama viņa personiskā nepatika pret šo Saeimu arī tā iemesla dēļ, ka viņa pārvēlēšanai joprojām trūka balsu.» Kaut gan A. Šķēles pārstāvētā apvienība _Par labu Latviju_ izvirzīja V. Zatleru atkārtotai ievēlēšanai par Valsts prezidentu, trīs TP deputāti, tostarp A. Šķēle, atsauca savu atbalstu viņam. Ventspils mērs Aivars Lembergs, kura ietekmi, gan vārdā nenosaucot, V. Zatlers pieminēja savā runā, svētdien izsūtītā paziņojumā presei pauž uzskatu, ka līdz šim prezidenta attieksme pret viņu bijusi labvēlīga. Tomēr A. Lembergs neesot varējis garantēt, ka V. Zatlers atkārtoti tiks ievēlēts par Valsts prezidentu.

Prezidenta attieksme no izteiktas labvēlības uz galēju negāciju esot mainījusies, kad pieci ZZS deputāti, tostarp Lemberga vadītās partijas Latvijai un Ventspilij biedrs Jānis Vucāns, izvirzīja otru Valsts prezidenta kandidātu - Andri Bērziņu. «Pēc visa spriežot, prezidents Zatlers un, es domāju, jo īpaši viņa tuvākie padomnieki saprata, ka risks atkārtoti netikt pārvēlētam Valsts prezidenta amatā ir pārāk liels, tāpēc būtu vēlams kāds pēc iespējas skaļāks izgājiens, kas ļautu ieiet tautas vēsturē kā varonim un vienlaikus arī piesegtu iespējamo nepārvēlēšanu Valsts prezidenta amatā uz otru termiņu,» paudis A. Lembergs, sakot, ka viņu salauzt Zatleram neizdosies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tāda kā svilpšana

Pirms kāda laika pie manis ciemos atnāca kaimiņš, lai parunātu par sadzīviskām lietām. Sarunas nobeigumā, mazliet ieklausījies no dzīvokļa nākošajās skaņās, viņš bažīgi apvaicājās: "Kla...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?