Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Par pusmiljonu gaišāki koki, tilti un Rainis

Tukšums pēdējo divu Rīgas pilsētas budžetu ailītēs iepretim izdevumu pozīcijai «jaunu apgaismojumu uzstādīšana» varētu tikt aizpildīts uzreiz ar pusmiljonu latu. Tik liela ir summa, ko dome iecerējusi tērēt Rīgas centra izgaismošanai gar pilsētas kanālu - tas «dotu lielāku komfortu un drošību iedzīvotājiem un padarītu pilsētu patīkamāku tūristiem», vicemēra Aināra Šlesera (LPP/LC) viedokli pauž preses sekretārs Ģirts Dripe.

Ideju neatbalsta bijušais Rīgas pilsētas galvenais mākslinieks Leonards Laganovskis un norāda, ka centra labiekārtošana nenorit plānveidīgi - «pēkšņi kādam vajag tieši šo projektu.»

Saskaņā ar pašvaldības aģentūras Rīgas gaisma (RG) deputātiem sagatavotajām tāmēm dekoratīvā apgaismojuma izbūve centrā izmaksās 480 000 latu, un tās ietvaros plānots izgaismot Kr.Barona ielas tiltu, tiltus pie Latvijas Nacionālās operas, Brīvības pieminekļa un Bastejkalna, Kr.Valdemāra ielas tiltu un Kronvalda parka tiltu. Paredzēts arī izgaismot kokus pie Brīvības pieminekļa un Bastejkalnā, koku grupas gar kanālmalu pie Jēkaba kazarmām, Raiņa pieminekli un Esplanādi. Paredzēta arī piemiņas akmeņu izgaismošana.

«Ap Ziemassvētkiem varētu darbus pabeigt, bet, ja kaut kas noies greizi, tad, iespējams, projekts ievilksies,» saka aģentūras direktors Māris Kuņickis. Izbūves darbus veiks RG, par pamatu izmantojot pagājušā gada kanālmalas izgaismošanas konkursa uzvarētāja Eiromoduls metu. Šī firma piedāvāja izgaismošanu veikt par aptuveni 1,9 miljoniem latu, taču dome projektu atlika. M.Kuņickis stāsta, ka tagad izdevies tēriņus samazināt, jo projekts tiks īstenots daļēji. «Ideju esam pielabojuši ar lētākiem un ilgtspējīgākiem tehniskajiem risinājumiem - ar gaismu izstarojošo diožu (LED) gaismekļiem,» saka M. Kuņickis. Vizuālais risinājums būs divu nedēļu laikā, kad RG pabeigs skiču izstrādi.

«Zināt, kur ir šķībākie apgaismes stabi Rīgā - ap Brīvības pieminekli. Vismaz tos vajadzētu nomainīt, kanālmalas izgaismošana ir otršķirīga,» uzskata L.Laganovskis. «Protams, ka vispār kanālmalu vajag izgaismot, bet jāskatās, kad to darīt. Tagad dzīve ir tik grūta, tādēļ esmu pārliecināts, kas šis nav piemērotākais laiks,» saka mākslinieks.

«Jūsu piedāvājums ir izkārt sēru karogus?» uz Dienas jautājumu, vai pareizi pusmiljonu novirzīt pilsētas izgaismošanai, atbild domnieks Sergejs Dolgopolovs (SC), kura vadītā Pilsētas attīstības komiteja trešdien lems par nepieciešamās summas atvēlēšanu no infrastruktūras fonda. Viņš projektu atbalsta, jo izmantotās tehnoloģijas būs ilggadīgas, un pilsētniekiem un viesiem ir jārada Ziemassvētku sajūta: «Var jau domāt, ka kādam labāk iedot zupas šķīvi, bet es uzskatu, ka svētki ir svēta lieta.»

Opozīcijas deputāts Edgars Jaunups (JL) norāda, ka ap projektu ir pārāk daudz neskaidrību, tādeļ JL vēlēsies vispirms saņemt atbildes, piemēram, par iespēju samazināt izmaksas, un tad lems par attieksmi pret projektu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?