Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Par Sudrabu padomāts arī vēlēšanu likumā

Saeimas vēlēšanu likuma grozījumos, kurus nākamajā nedēļā izskatīs koalīcija un pēc tam arī Juridiskā komisija, ir arī kāds līdz šim nepamanīts ierosinājums. To pieņemot, Valsts kontrolierei Ingunai Sudrabai būtu zināmas priekšrocības, kandidējot Saeimas vēlēšanās. Tieslietu ministrijas sagatavotajā priekšlikumā valsts kontrolieris ir svītrots no to amatpersonu saraksta, kuriem mēneša laikā ir jāatstāj amats pēc kandidātu saraksta reģistrēšanas.

Valsts kontroliere I.Sudraba _Dienai_ piektdien uzsvēra, ka viņai nav nodoma kandidēt Saeimas vēlēšanās un arī par minētajiem Saeimas vēlēšanu likuma grozījumiem viņa nav zinājusi.

Radās iespaids, ka par tiem līdz iesniegšanai nav bijis informēts arī tieslietu ministrs Mareks Segliņš (TP), kura vadītajā ministrijā sagatavoti vēlēšanu likuma grozījumi. Taču ministrs esot papētījis šī priekšlikuma izcelšanās vēsturi un Dienai atzina, ka tas «ir neveiksmīgs ierosinājums un šī kļūda ir jālabo - protams, ka nosauktie amati nav savienojami ar politisko darbību Saeimā». Likums tagad nosaka - ja par deputātu kandidātu piesaka Valsts prezidentu, valsts kontrolieri, Valsts kontroles padomes locekli, vēstnieku, tiesnesi, prokuroru, policijas darbinieku, profesionālā dienesta karavīru, mēneša laikā pēc kandidātu saraksta reģistrēšanas šīm personām amats jāatstāj. M.Segliņš sapratis, ka priekšlikums bijis saistīts ar vēlmi novērst likuma normu dublēšanos ar speciālajā Valsts kontroles likumā noteikto, bet tādā gadījumā izmaiņas būtu jāveic vairākos speciālajos likumos. Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētāja Vineta Muižniece (TP) Dienai pieļāva, ka kāds varbūt cerējis, paredzot šo privilēģiju, pierunāt I.Sudrabu kandidēt vēlēšanās. V.Muižniece ierosināšot svītrot priekšlikumu, kas dotu iespēju valsts kontrolierim kandidēt vēlēšanās bez citām amatpersonām noteiktajiem ierobežojumiem.

Ja līdz šim bija izskanējušas spekulācijas par trīs partiju Jaunā laika, Pilsoniskās savienības un Sabiedrības citai politikai interesi piesaistīt I.Sudrabu apvienībai Vienotība, tad sabiedrisko attiecību speciālists Jurģis Liepnieks piektdien intervijā Neatkarīgā izteicis minējumus, ka I.Sudrabu savā sarakstā varētu vēlēties Saskaņas centrs, pieļaujot, ka tiklab «Sudraba veido un balstās uz kādu pavisam jaunu politisku veidojumu. Tam ir gan laiks, gan visas iespējas. Viņa būtu kandidāts numur viens, kas nojauktu tās kārtis, kādas patlaban visiem ir uz rokas.»

Piektdien LTV 100.panta preses klubā I.Sudraba norādīja, ka neviena no partijām viņu nav uzrunājusi kandidēt vai kļūt par premjera kandidāti, kam viņa līdz vēlēšanām nepiekristu. I.Sudrabai šķiet, ka partijas grib izmantot viņas vārdu un piesaistīt sev publicitāti. Ar Saskaņas centra pārstāvjiem I.Sudraba arī neesot tikusies un atturējās vērtēt šo politisko spēku, jo nav iedziļinājusies tā programmā. I.Sudraba uzskata, ka būtu jāveido jauns politiskais spēks un, ka to varētu darīt cilvēki no uzņēmēju vidus. Viņa skaidri neatbildēja, vai kāda jauna spēka veidotāji ir viņu uzrunājuši. I.Sudraba neredzot politikā savu vietu un vēlas nostrādāt pilnu termiņu tagadējā amatā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?