Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Par Telegraf redaktoru aiziešanas iemeslu min nesaskaņas ar īpašnieku pārstāvjiem

Pilnīga nenoteiktība. Tā par savas avīzes nākotni Dienai izsakās kāda laikraksta Telegraf žurnāliste. Šonedēļ darbu laikrakstā pamet uzreiz trīs redakcijas vadības pārstāvji - laikraksta galvenā redaktore Tatjana Fasta un viņas vietnieki Vladimirs Vigmans un Gaļina Grišina. Oficiālā versija ir tā, ka viņi vēlas ko savā dzīvē mainīt, bet neoficiāli Telegraf darbinieki atzīst, ka atlūgumus iesniegušajai redakcijas vadībai jau vairākus mēnešus bija konflikts ar laikraksta īpašnieka News Media Group (NMG) pārstāvjiem uzņēmumā.

NMG par Telegraf īpašnieku kļuva pērn, kad avīzi pārdot izlēma uzņēmējs Valērijs Belokoņs. Kāds augsta līmeņa Telegraf redakcijas darbinieks stāsta, ka nesaskaņas bijušas par akcentiem, kā rakstīt un noformēt materiālus, jeb «radošo darbu», ar ko neesot jāsaprot, ka īpašnieks, par kuru kuluāros tiek uzskatīts ar Ventspils tranzītbiznesu saistītais Oļegs Stepanovs, būtu licis pakļauties kādam politiskam uzstādījumam. Savukārt cita Telegraf darbiniece norāda, ka laikrakstam ir bijis skaidrs politiskais kurss, kas vērsts uz apvienības Saskaņas centrs uzvaru vēlēšanās. «Tas nav politiskais spiediens, bet tāds kurss,» saka darbiniece.

Redakcijas un īpašnieku pārstāvju konfliktam līdz kulminācijai nonākt palīdzējušas nesaskaņas ar laikraksta attīstību saistītos jautājumos. Pavasarī Telegraf darbiniekiem esot pateikts, ka prioritāte ir interneta portāls telegraf.lv, savukārt avīzes nākotne esot atkarīga no tā, cik būs naudas. Skaidri brīdinājumi par to, ka nākotnē avīze drukātā formātā vairs neiznāks, gan neesot bijuši. Arī NMG padomes priekšsēdis Jānis Jurkāns apstiprina, ka lielāks akcents tiek likts uz interneta portālu, pie kā cilvēkiem, kas visu mūžu strādājuši avīzē, varētu būt grūti pierast. Tomēr viņš norāda, ka pagaidām vēl par Telegraf drukātās versijas nāvi esot pāragri runāt, laikraksts turpināšot iznākt. To apstiprina arī NMG galvenā redaktore Olga Proskurova-Timofejeva, kura pagaidām pilda arī laikraksta galvenās redaktores pienākumus. Viņa uzsver, ka, nostiprinot laikraksta drukātās un elektroniskās versijas saikni, «kļūst aizvien spēcīgāka informācijas pasniegšana», turklāt to auditorijas reti pārklājoties. Varbūt nepieciešama formāta maiņa, bet ieradums lasīt laikrakstu drukātās versijas tik drīz vēl nemainīsies, ir pārliecināta T.Fasta. Viņa un O.Proskurova-Timofejeva pretēji laikraksta darbinieku teiktajam noliedz, ka Telegraf redakcijas vadības aiziešanas iemesls būtu nesaskaņas.

Telegraf īpašnieku pārstāvji noraida iespēju, ka medijs būtu nonācis naudas grūtībās. J.Jurkāns norāda, ka Telegraf «ekonomiski turas» un parādu tam neesot. Tomēr droša avota teiktais Dienai liecina, ka vēl piektdien Telegraf bija ne mazāk kā pārdesmit tūkstošu latu parādi, cits avots arī vēsta, ka pēdējos divus mēnešus alga darbiniekiem izmaksāta ar apmēram nedēļas kavēšanos. O.Proskurova-Timofejeva apgalvo, ka Telegraf ir tāda pati situācija kā citiem medijiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?