Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Pēc U-23 zelta jāseko ceļazīmei uz Londonu

Aizstāvēja pirms gada izcīnīto pasaules U-23 čempionu titulu, laboja pasaules rekordu savā klasē un nopietni gatavojas pasaules čempionātam Slovēnijā, kas reizē būs arī olimpiskā kvalifikācija. Notikumiem un panākumiem bagāts jau bijis 2011. gads Latvijas pārairu divniekam Laurim Šīrem un Dairim Adamaitim.

Atgriezušies no Amsterdamas, airētāji paņēmuši divas brīvdienas, pēc tam atsāksies treniņcikls līdz šim svarīgākajām sacīkstēm karjerā, kurās izcīnīs olimpisko ceļazīmi. «Pēc pirmās dienas galīgi neizskatījās, ka esam gatavi aizstāvēt savu čempionu titulu,» Dienai atzina Lauris. «Mūsu uzrādītais laiks bija tikai piektais labākais, no fināla rezultāta atpalikām 40 sekunžu. Uz brīdi pat parādījās zināms satraukums - ka tikai neizgāžamies! Taču finālā saņēmāmies un savu darbu padarījām fantastiski.»

2000 metru distanci Latvijas divnieks veica sešās minūtēs un 8,43 sekundēs, kas ir par sešām sekundēm labots pasaules U-23 rekords šajā klasē.

Salīdzinājumam - Pasaules kausa izcīņas posmā Hamburgā 20. jūnijā Šīre/Adamaitis bija četras sekundes lēnāki, bet izcīnīja bronzas godalgu. Starp citu, tā viņiem bija debija Pasaules kausa izcīņas apritē. Jauno airētāju galvenā trenere Sandra Bremze zināja stāstīt, cik izbrīnīti par bronzu PK debijā bija konkurenti un sacensību vērotāji. «Pie goda pjedestāla uz viņiem skatījās kā uz kaut kādu brīnumu. Uzsvēra, ka Šīre un Adamaitis ir jaunākie posma dalībnieki, bet puiši nosmēja: «Mēs jau tik atbraucām apskatīties, kā te pie lielajiem viss notiek…».»

Bremze cer, ka debija pieaugušo pasaules čempionātā būs ne mazāk veiksmīga. «Viņi visu sezonu brauc ne tikai stabili, bet arī pastāvīgi uzlabo savu iespēju robežu. Latvijā jau sen nav bijis tik stabilu airētāju. Viņi ir arī psiholoģiski stabili - nekādam spiedienam no malas nepakļaujas.»

Lai pasaules čempionātā no 28. augusta līdz 4. septembrim Bledā izcīnītu vietu Londonas 2012. gada olimpiskajām spēlēm, jāiekļūst vienpadsmit labāko skaitā. Konkurence esot nopietna, jo uz ceļazīmi pretendējot vismaz 24 divnieki, taču, nobraucot savā līmenī, Šīrem/Adamaitim vajadzētu iegūt biļeti uz Londonu. «Galvenais ir vienmērīgi aizvadīt visus braucienus. Pieaugušo pasaules čempionātā mums nepiedos 40 sekunžu atpalikšanu no savas normas. Ja nobrauksim tikpat labi kā nule Amsterdamā, tad sešniekā mums vajadzētu būt,» Dienai prognozēja Lauris Šīre.

Pēc iegūtās trešās vietas 2007. gada pasaules U-18 čempionātā Dairis Adamaitis uz nepilnu pusgadu bija pametis airēšanu. Tad atgriezās ar vienu mērķi - nokļūt olimpiskajās spēlēs. Jautāts par to, vai neizjūt spiedienu no apkārtējiem, Šīre nosmejas: «Apkārtējo spiediens nav jūtams. Drīzāk paši sev izvirzām visaugstākos mērķus, un tas spiediens gan reizēm traucē.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Airēšana

Lauris Šīre
Dzimis 1989. gada 11. jūlijā Saldū
Dairis Adamaitis
Dzimis 1989. gada 4. martā Dobelē
Panākumi: 3. vieta pasaules junioru čempionātā M4x klasē (2007), 1. vieta pasaules U23 čempionātā M2x klasē (2010, 2011), 3. vieta PK posmā Hamburgā M2x klasē (2011)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevajag ar mani sarunāties!

Dziedātāja Zemfira (48) iestājas pret karu, ironizē par savu ārvalstu aģentes statusu, neļaus sevi apklusināt un jau 13. oktobrī atkal uzstāsies Rīgā.

Met ko mezdams, apdomā galu

Ik pa laikam Latvijā veiktajās aptaujās kā vislielākais vides drauds tiek minēti tieši atkritumi dabā. Esam aktīvi dažādu talku un atkritumu vākšanas akciju dalībnieki, un tieši atkritumu šķiro...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?