Pētersīļu salāti
Hosams Abu Meri iesaka latviešu virtuvei neierastus salātus Tabule - labu pētersīļu un citrona garšu sajaukumu, kas lieliski atsvaidzinās maltīti arī ziemā.
Sastāvdaļas: 4 buntītes pētersīļu, 2 lieli tomāti, 2 buntītes loku, citrons, olīveļļa, sāls, malti melnie pipari, citronpipari.
Pagatavošana: ļoti smalki sagriež pētersīļus, lokus un tomātus. Smalcinātājā nedrīkst likt, tad veidosies putra. Ja nav loku, var likt arī sīpolu, tomēr ar lociņiem salāti iznāks maigāki.
Zaļumiem pieber sāli, melnos piparus un citronpiparus. Pārgriež uz pusēm citronu un salātos iespiež tā sulu. Pielej nedaudz olīveļļas. Visu samaisa un pirms ēšanas ļauj salātiem nedaudz ievilkties. Ja vēlas, salātiem var pielikt arī nedaudz Libānā iecienīto Bulgur kviešu.
Foto Kristaps Kalns