Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Pinkaini aizturēja, pateicoties puišiem

Bija karsta pirmdienas pievakare, kad 89 gadus vecā Mirdzas tante, uz spieķīša balstoties, atgriezās no veikala un aptiekas. Pagalmā līdz daudzdzīvokļu nama slieksnim Jelgavas centrā bija atlikuši tikai daži desmiti soļu, kad piepeši no atkritumu konteineru puses pie sirmgalves pienāca pinkains, neliela auguma melnīgsnējs vīrietis.

Viņš izrāva no Mirdzas rokām somiņu, kurā bija maks ar zālēm un dzīvokļa atslēgām. Lai gan vīrietis izskatījās diezgan nožēlojams, rāviens bija tik ass, ka sieviete pakrita un somas rokturis palika viņai rokās. «Atdodiet kaut dzīvokļa atslēgas!» velti iesaucās sirmgalve. Noziedznieks steigšus devās prom.

Notikušo no apmēram piecdesmit metru attāluma pamanīja Spīdolas ģimnāzijas audzēkņi Undis Neilands un Rihards Knāviņš, kuri tobrīd bija pagalmā atsēdušies uz vecās strūklakas, kā arī students Austris Auziņš, kurš mirkli vēlāk iznāca no fotodarbnīcas Driksas ielā. «Kāpēc vīrietis pakritušajai tantītei nepalīdzēja piecelties?» domāja Austris un, uzkāpis uz velosipēda, aizminās uz Lielās ielas pusi, lai aizšķērsotu pagalma izeju, pa kuru vīrietis varēja tikt uz ielas. Tomēr bēgli tas nekur vairs neredzēja. Taču pie stūra pēkšņi parādījās Undis, kurš kopā ar Rihardu no Mirdzas tantes bija noskaidrojuši, ka viņa ir aplaupīta, un dzinās ļaundarim pakaļ. Taču arī viņu pūles pirmajā brīdī bija veltas. Austris, bez vārdiem saprotot, ka sākusies noziedznieka tvarstīšana, ar velosipēdu nogriezās ķemmēt Driksas krastu. Tad piepeši Ūdens ielā, kas atrodas vairāk nekā divsimt metru no nozieguma vietas, ieraudzīja šo vīrieti, kurš brauktuves vidū, atvēris sieviešu maku, skaita naudu... Austris aiztraucās viņam garām, un tad jau trijatā puiši atgriezās pie aizdomīgā naudas skaitītāja, kurš pa to laiku bija aizgājis līdz Raiņa ielai un nogriezies kāda nama pagalmā.

Ieraugot puišus, vīrietis bija gatavs atdot desmit latu, ko bija izņēmis no Mirdzas tantes maciņa, kā arī somiņu bez rokturiem, ko bija iesviedis savā lielajā somā, kura, iespējams, bija paredzēta vēl kādam laupījumam. Taču puiši sarunās neielaidās. Ar sportā trenētu vingru roku Undis laupītāju nosēdināja zemē. Pēc dažām minūtēm piebrauca policijas patruļa, un tad atklājās, ka aizturētais 1970. gadā dzimušais vīrietis jau vairākkārt sēdējis cietumā par līdzīgiem noziegumiem. Patlaban viņš atrodas īslaicīgās aizturēšanas izolatorā, un drīz viņam atkal nāksies stāties tiesas priekšā. «Daudziem šodien ar iztikšanu grūti, bet vai tāpēc drīkst atņemt somu pilnīgi neaizsargātai, vecai tantītei. Tas būtu tas pats, kas aplaupīt mūsu vecmāmiņas vai arī bērnu,» spriež puiši.

Runājot par Undi un Rihardu, Spīdolas ģimnāzijas direktora vietniece Ritma Tīrumniece stāsta, ka abi skolā pazīstami kā principiāli skolēni, kas aizstāv savu taisnību, turklāt sekmīgi mācās un piedalās ārpusskolas aktivitātēs. Austris studē par juristu, taču arī mācījies Spīdolas ģimnāzijā.

Pateicību jauniešiem par godprātīgu rīcību un operativitāti noziedznieka aizturēšanā izteikusi arī policija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?