Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Portugāle turpina Euro

Atguvies pēc nesekmīgām pirmajām divām spēlēm Eiropas čempionātā futbolā, trešajā un izšķirošajā Portugāles izlases līderis Krištianu Ronaldu guva divus vārtus, kas nodrošināja viņa komandai uzvaru ar 2:1 pār Nīderlandi un iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Starp citu, tieši svētdien divu gadu jubileju svinēja Ronaldu dēls, kuru arī sauc Krištianu. Uz katru gadu pa golam. Bail iedomāties, kas būs pēc četriem gadiem Francijā…

Svarīgā B grupas spēle Harkovā gan sākās portugāļiem neveiksmīgi. Jau 11. mača minūtē holandiešus vadībā izvirzīja Rafaels van der Vārts, kuram tā bija pirmā spēle šajā turnīrā pamatsastāvā. «Oranžajai armijai», lai saglabātu cerības iekļūt ceturtdaļfinālā, bija obligāti jāuzvar ar vismaz divu vārtu pārsvaru, tāpēc viņi bija spiesti riskēt, spēlējot ar diviem nominālajiem uzbrucējiem (Robins van Pērsijs un Klāss Jans Huntelārs) un uzbrūkošu centra pussargu van der Vārta personā. Tas savukārt pavēra pretuzbrukumu iespējas portugāļiem, ko viņi arī izmantoja.

Pirmā puslaika vidū holandieši kontrolēja bumbu pat vairāk nekā 70% spēles laika, bet portugāļi izdarīja daudz vairāk sitienu uz pretinieku vārtiem. Visā spēlē uz Nīderlandes vārtiem tika izdarīti 24 sitieni (puse no tiem Ronaldu rēķinā!), bet Rui Patrisiu sargātie vārti tika apdraudēti 14 reižu. Grupu turnīra otrajā kārtā pret Dāniju Madrides Real zvaigzne Ronaldu neizmantoja divus izgājienus viens pret vienu, bet šoreiz precizitāte bija krietni labāka - divi vārti un divreiz rībināta vārtu konstrukcija.

«Šodien mēs varējām runāt par mirdzumu. Ja neskaita pirmās 12 minūtes, šī bija mūsu labākā spēle turnīrā. Esmu ļoti lepns par to, ka spēlējām kā vienota komanda,» pēc uzvaras savus padotos slavēja Portugāles izlases treneris Paulu Bentu.

Nīderlandes treneris Bērts van Mārvijks, kura vadībā komanda pabeidza čempionātu bez neviena paša punkta, par galveno neveiksmes cēloni minēja pirmās kārtas spēli ar Dāniju (0:1). Tajā mačā holandieši bija krietni pārāki, bet nespēja gūt vārtus pat no vislieliskākajām pozīcijām. Zaudējums disciplinētajai Vācijai ir sagremojams, bet spēlē pret Portugāli holandiešiem vairs nebija atkāpšanās ceļa - derēja tikai uzvara ar diviem vārtiem, tāpēc pārgalvīgs risks bija nepieciešamība.

Otrajā B grupas spēlē Vācija ar 2:1 pievārēja sīksto Dāniju. Pēc mača Vācijas treneris Joahims Lēvs bija pārsteigts par pretinieka pasivitāti. «Es nejutu, ka viņi gribētu uzvarēt,» teica Lēvs. To nenoliedza arī Dānijas treneris Mortens Olsens. «Ja ir vajadzīgs neizšķirts, ir labi jāspēlē aizsardzībā. 1:1 būtu labs rezultāts. Tik ātras un dinamiskas komandas prot sodīt, ja pret tām riskē,» savas komandas taktikas izvēli pēc mača skaidroja Olsens. Acīmredzot viņš cerēja uz neizšķirtu pret Vāciju un Nīderlandes uzvaru pār Portugāli. Nenotika ne viens, ne otrs.

Nīderlandes blāvo sniegumu baumu līmenī daudzi skaidroja ar sašķeltību komandas iekšienē. To pēc izstāšanās no Euro 2012 neslēpa arī viens no tās potenciālajiem līderiem Arjens Robens, kurš neaizvadīja turnīru savā līmenī. «Komandā allaž kaut kas notiek. Šis nebija izņēmums, taču to mēs paturēsim pie sevis,» teica Robens, piebilstot, ka, viņaprāt, izlases treneris van Mārvijks komandas iekšējās problēmas risinājis pareizi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Portugāle 2
Dānija 1
Nīderlande

B grupas trešās kārtas spēle

Vārti: Ronaldu 28., 74. - van der Vārts 11.
Portugāle: Patrisiu - Pereira, Pepe, Alvešs, Koentrau - Meirelešs (Kuštodiu 72.), Velozu, Moutinju - Nani (Rolandu 87.), Poštiga (Oliveira 64.), K. Ronaldu.
Nīderlande: Stekelenburgs - van der Vīls, Vlārs, Matijsens, Vilemss (Afelajs 67.) - Robens, van der Vārts, de Jongs, van Pērsijs, Sneiders - Huntelārs

Portugāle 2
Dānija 1
Nīderlande

B grupas trešās kārtas spēle

Vārti: Krons-Deli 24. - Podoļskis 19., Benders 80.
Dānija: Andersens - Jakobsens, Kjārs, Agers, S. Poulsens - Eriksens, Kvists, J. Poulsens (Mikelsens 82.), Zimlings (K. Poulsens 79.), Krons-Deli - Bendtners
Vācija: Noiers - Benders, Hummelss, Bādštūbers, Lāms - Millers (Kross 84.), Šveinsteigers, Hedira, Ezils, Podoļskis (Širle 64.) - Gomess (Kloze 74.)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?