Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Pusdienas brīvdienās

Visi mājās. Svētku prieki un mielasti izbaudīti. Priekšā vēl dažas mierīgas brīvdienas ģimenes lokā. Uz palodzes aiz loga bungā smagas lietus lāses. Gribas pagatavot vienkāršas pusdienas no vienkāršiem produktiem. Pusdienas, kuras neprasa ilgu stāvēšanu pie plīts. Restorāna Provansa šefpavārs Tomass Godiņš iesaka receptes, kuras, viņaprāt, domātas tieši šādam gadījumam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Ķirbju krēmzupa

4 personām vajadzēs: 500 g ķirbja, 150 g dārzeņu buljona vai ūdens, 50 g šalotes sīpolu, 250 g saldā krējuma, sāli, piparus, 50 g olīveļļas, 40 g ķirbju eļļas (ja nav pie rokas, iztiksiet), pētersīļus

Ķirbi nomazgā, nomizo mizu, sagriež kubiņos. Šalotes sīpolus nomizo un sagriež četrās ripās. Visu liek cepešpannā, apslaka ar olīveļļu un 20 minūtes cep cepeškrāsnī 180 grādos. Tad sacepumu liek katlā, pielej olīveļļu un nedaudz pasautē, pievieno buljonu, saldo krējumu, sāli, piparus, vāra, līdz ķirbis mīksts, sablenderē un izberž caur sietu.
Pasniedz ar ķirbju eļļu un zaļumiem.

Cepta butes fileja ar kartupeļu biezeni un selerij

4 personām vajadzēs: aptuveni 600 g butes filejas, 500 g kartupeļu, 40 g sviesta, 150 g piena, sāli, piparus, 150 g selerijas sakņu, 40 g majonēzes, 10 g graudu sinepju, 1/2 citrona sulas, 30 g pētersīļu, 30 g olīveļļas, 2 g muskatrieksta

Kartupeļus sagriež četrās daļās un liek vārīties, pievieno sāli. Kad mīksti, tos nokāš, samīca, pievieno uzkarsētu pienu un sviestu, pieliek sāli, piparus un muskatriekstu pēc garšas. Visu sakuļ un izberž caur sietu.
Seleriju plāni sagriež salmiņos, pievieno majonēzi, citrona sulu, graudu sinepes, sāli un pētersīļus, visu samaisa.
Butes filejai uzkaisa sāli, piparus un cep pannā ar olīveļļu no abām pusēm zeltaini brūnu. Visu kārto uz šķīvja.

Bez nosaukuma

4 personām vajadzēs: 4 skābus ābolus, 60 g sviesta, 80 g miltu, 120 g cukura, 60 g brūkleņu, piparmētru lapiņas, kanēli, 2 g vaniļas cukura

No miltiem, sviesta, cukura un vaniļas cukura veido drumstalas.
Āboliem izgrebj serdi, pilda ar sviestu, drumstalām, cukuru, kanēli un brūklenēm, cep cepeškrāsnī 15-20 min.
Brūklenēm pieber cukuru un vāra uz straujas uguns, kamēr veidojas viendabīga masa.
Visu kārto uz šķīvja, dekorē ar brūkleņu mērci, drumstalām, kanēli un piparmētru lapiņām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?