Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Rīgas pilī parakstās zem Labas gribas manifesta

Gan sabiedrībā pazīstamas personas, gan vienkārši iedzīvotāji otrdien parakstījās zem Labas gribas manifesta. Dienas laikā to izdarīja 121 iedzīvotājs. Parakstīties iespējams Valsts prezidenta kancelejā Rīgas pilī darba dienās no 9 līdz 17, to varēs izdarīt arī brīvdienās, 18. un 19. februārī, no plkst.

9 līdz 15. Tāpat Valsts prezidenta kanceleja ir nodevusi Latvijas Pašvaldību savienības rīcībā visu nepieciešamo dokumentāciju, lai visās Latvijas pašvaldībās varētu notikt iedzīvotāju parakstīšanās. Prezidenta kanceleja aicina iedzīvotājus, kas vēlas parakstīties zem manifesta, vērsties savā tuvākajā pašvaldībā.

Jau ziņots, ka Manifesta idejas aizsākums ir tēzes, kuras mācītājs Juris Rubenis iesniedza Valsts prezidentam Andrim Bērziņam un Saeimas Sabiedrības saliedētības komisijai Rīgas pilī diskusijas Garīgā dimensija un politika laikā. «Mēs uzskatām, ka mīlēt Latviju un rūpēties par tās nākotni nozīmē mīlēt un cienīt tās unikālo vēsturi, latviskās tradīcijas, kultūrtelpu un latviešu valodu. Mīlēt Latviju nozīmē mīlēt un cienīt citas Latvijas telpā mājojošās tradīcijas un kultūras, visu tautību cilvēkus, kam Latvija ir mājas,» teikts neilgi pirms referenduma par valsts valodas statusa piešķiršanu krievu valodai tapušajā manifestā. Tajā uzsvērts, ka pilnvērtīga sabiedrības integrācija ir iespējama, tikai sasniedzot dziļāku un plašāku apziņas attīstības līmeni, un pausta pārliecība, ka jebkura problēma ir atrisināma sarunu ceļā.

Pirmie manifestu 13. februārī parakstīja tādi sabiedrībā zināmi cilvēki kā Mihails Gruzdovs, Jānis Jubalts, Renārs Kaupers, Varis Brasla, Pēteris Kļava, Marina Kosteņecka, Ilmārs Latkovskis, Māris Mihelsons, Marija Naumova, Gļebs Panteļejevs, Māris Saukāns, Jānis Stradiņš u. c. Otrdien to izdarījis arī Georgs Andrejevs, Mārcis Auziņš, Gundars Āboliņš, Vjačeslavs Dombrovskis, Juris Ekmanis, Oskars Gerts, Viktors Hausmanis, Tālavs Jundzis, Ivars Knēts, Rihards Kozlovskis, Ivars Lācis, Baiba Rivža, Ojārs Spārītis, Edmunds Sprūdžs, Jānis Streičs un Valdis Zatlers.

Starp tiem, kas tur parakstījās no krievu iedzīvotāju puses, es neredzu cilvēkus, kam ir reāla popularitāte starp krievu iedzīvotājiem. Atkal darbojas šis princips - «labie krievi», skepsi par Labas gribas manifestu pauž referenduma iniciators Vladimirs Lindermans: «Man ir tāds iespaids, ka atkal tas ir ļoti formāli.» Viņš vēl nebija izlēmis, vai parakstīs manifestu. «Principā pati par sevi ideja ir laba, bet, kāds būs rezultāts, ir cits jautājums,» pauž V. Lindermans. «Uzskatu to par gaišu un pozitīvu notikumu, jo mērķis ir tiešām labs. Saticība un iejūtība pretrunu pilnajā laikā ir ļoti būtiska,» par manifestu saka Nacionālās apvienības Visu Latvijai!-TB/LNNK līderis Raivis Dzintars, taču viņš to neparakstīs, jo viņu atturot vairāki neskaidri jautājumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

No Labas gribas manifesta
Apņemamies ieguldīt savus spēkus, lai veicinātu izpratni un izlīgumu starp dažādiem Latvijā dzīvojošiem cilvēkiem.
Mēs uzskatām, ka mīlēt Latviju un rūpēties par tās nākotni nozīmē mīlēt un cienīt tās unikālo vēsturi, latviskās tradīcijas, kultūrtelpu un latviešu valodu. Mīlēt Latviju nozīmē mīlēt un cienīt citas Latvijas telpā mājojošās tradīcijas un kultūras, visu tautību cilvēkus, kam Latvija ir mājas.
Pilnvērtīga sabiedrības integrācija ir iespējama, tikai sasniedzot dziļāku un plašāku apziņas attīstības līmeni. Tāpēc mēs izvēlamies nekultivēt cilvēka zemākos instinktus un ēnas, bet veicināt mūsu visu izaugsmi.
Mīlestībā pret Latviju mēs apņemamies neveicināt naidu, agresiju un neiecietību. Mēs mācīsimies agresīvi nereaģēt uz agresiju, ko pauž radikāli un neiecietīgi cilvēki.
Vienīgais ceļš, kā pārspēt pretrunīgās pagātnes pēdas, ir savstarpēja piedošana un atsacīšanās no rēķināšanas, kurš vairāk vainīgs.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Elektromobiļu īpašnieki lielāki piesārņotāji

Elektrības darbinātu automašīnu īpašniekiem patīk padižoties ar vides apziņu un dabai draudzīgiem pārvietošanās paradumiem. Taču Somijas zinātnieku pētījums sarūpējis pārsteidzošus rezul...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?