Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

RP pirmā redzamākā lokomotīve - Daugavpils Kulakova

Daugavpils domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova, kura vēl nesen vadīja Daugavpilī pērnā gada novembrī dibināto Attīstības partiju un joprojām ir tās biedre, ceturtdien Latgales Starptautiskā investīciju foruma laikā paziņoja par lēmumu pievienoties Valda Zatlera vadītajai Reformu partijai. «Pirmo reizi valdība vēlas attīstīt Latgales reģionu, un esmu pateicīga tai par Latgales attīstības plānu,» Dienai sacīja Ž.

Kulakova, kura pirms neilga laika parakstīja arī lielo pilsētu vadītāju vēstuli augstākajām amatpersonām, kuras pašvaldību vadītāji brīdināja par nodomu prasīt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža (RP) demisiju.

«Mums ar ministru var būt dažādi viedokļi, un tad ir jāsēžas pie galda un jāmeklē kompromisi, bet es atbalstu Edmundu Sprūdžu,» teica Ž. Kulakova, norādot, ka vēstule bijusi informatīva rakstura, nevis prasība. Tās galīgais teksts, kurā «tika pieslīpēta preambula», kā liecina neoficiāla informācija, gan tapa pēc tam, kad daļa mēru jau bija to parakstījuši. Arī ministrs E. Sprūdžs to neredz kā šķērsli sadarbībai ar Ž. Kulakovu vienā partijā un ir gatavs attaisnot uz viņu liktās cerības, piemēram, cīnoties valdībā par atbalstu Daugavpils lidostas projektam. Gan ministrs, gan pilsētas vadītāja uzsvēra, ka lidostai ir būtiska nozīme visa reģiona attīstībā.

Attīstības partijas priekšsēdētājs Jānis Dukšinskis, kurš tikai septembrī šajā amatā nomainīja Ž. Kulakovu, pat domā, ka atbalsts Daugavpilij, piemēram, no ES pilsētvides finansējuma policentriskai attīstībai, varētu būt vēl lielāks. Vadības maiņa partijā notikusi, jo Daugavpils domes priekšsēdētāja šo amatu neesot varējusi savienot ar aktīvu darbu partijā, pret to izskanējuši biedru iebildumi un pat ultimāti, taču visi koleģiāli vienojušies par vadības maiņu. Ž. Kulakova aizgājusi arī no valdes, bet vēl ir partijas biedre. Uz jautājumu, kad viņa varētu nomainīt partiju, domes priekšsēde atbildēja, ka tas ir dažu dienu jautājums.

Daugavpils domē Ž. Kulakova ir ievēlēta no Aināra Šlesera vadītās LPP/LC, kuras biedrs savulaik bijis arī Reformu partijas priekšsēdētāja vietnieks, Liepājas domnieks Jānis Vilnītis. Viņš Dienai apstiprināja, ka ir pazīstams ar Ž. Kulakovu, runājis ar viņu un, vērtējot kolēģi pozitīvi, saskatot viņā komandas līderi nākamajās pašvaldību vēlēšanās Daugavpilī. Uz vaicāto, vai potenciālās partijas biedres agrākā piederība A. Šlesera vadītajai partijai nerada diskomfortu pašvaldību ministram E. Sprūdžam, viņš atbildēja noraidoši, jo tādas partijas vairs neesot. Ž. Kulakova savukārt solīja būt disciplinēta jaunās partijas biedre un ievērot tās ideoloģiskās nostādnes, pat ja viedoklis ir atšķirīgs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Provocējošā patiesība

Izaicināt skatītājus un dalīties savās sāpēs un pārdomās ir mērķi, kurus izvirza un sasniedz Vadims Bogdanovs monoizrādē Cilvēks un tirāns.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?