Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Sadurtā meitene atlabst, brālis - patversmē

Pagaidām mediķi nav manījuši radiniekus apmeklējam nepilnus piecus mēnešus veco meitenīti, kura pēc saduršanas pamazām atlabst Intensīvās terapijas nodaļā Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā. 22 gadus vecā mamma, kuru tur aizdomās par bērna saduršanu, pašlaik atrodas Rēzeknes slimnīcā, speciālisti pārbauda viņas garīgo veselību, gaida analīžu rezultātus, vai nozieguma brīdī viņa nav bijusi alkohola, medikamentu vai narkotisko vielu varā.

Meitenes tēvu dienestiem neizdevās atrast vairākas dienas pēc naktī uz pirmdienu Rēzeknē notikušās nelaimes. Ceturtdien viņš kopā ar saviem vecākiem ieradies bāriņtiesā runāt par bērnu nākotni. Visdrīzāk, viņa vecāki turpmāk uzņemsies rūpes par mazās meitenes un viņas četrgadīgā brāļa audzināšanu.

«Kad atbrauca policija, sieviete bija neadekvātā psihiskā stāvoklī. Kas bija iemesls, šobrīd skaidrojam. Policiju izsauca kaimiņi, jo sievietes tēvs centās viņu nomierināt, lai viņa vēl arī sev ko nenodara,» stāsta Elmārs Sondors, Rēzeknes iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas inspektors. Par to, ka ģimenē būtu kādas problēmas, ne policijai, ne bāriņtiesai nebija informācijas, ģimene uzmanības lokā nonāca tikai pēc bērna saduršanas. E. Sondors saka - ģimeni nevarētu uzskatīt par nelabvēlīgu. Nav informācijas par to, ka sieviete būtu bijusi narkologa vai psihiatra uzskaitē.

Ar abiem bērniem kopā dzīvoja māte. Lai arī jaunā sieviete joprojām ir laulībā ar bērnu tēvu, viņi dzīvoja šķirti, Dienai stāsta Aija Mejere, Rēzeknes pilsētas bāriņtiesas vadītāja. Bērnu tēvs bāriņtiesas darbiniekiem gan teicis, ka viņa sieva jau iepriekš «bijusi īpatnēja». Bāriņtiesā minēja, ka bērna tēva un viņa vecāku materiālo nodrošinājumu var raksturot kā ļoti labu, taču bērna mātes - kā apmierinošu. «Tēva vecāki izteikuši vēlēšanos rūpēties par bērniem. Vai to darīs bērna tēvs, nav zināms, jo viņa darbs saistīts ar izbraukumiem,» saka A. Mejere. Tā kā pēc notikušās nelaimes bērnu tēvu neizdevās atrast un bērna vecvecmāmiņai, kas dzīvo kopā ar māti, ir veselības problēmas, bāriņtiesa pieņēma lēmumu četrgadīgo zēnu izņemt no ģimenes un ievietot patversmē. Tagad puisēns saņem psihologa atbalstu, jo atklājies, ka viņš bijis nelaimes aculiecinieks.

Diena ceturtdien noskaidroja Bērnu slimnīcā, cietusī meitene joprojām atrodas Intensīvās terapijas nodaļā, taču veselības stāvoklis pamazām uzlabojas. Ārsti prognozē atveseļošanos. «Kad bērnu no Rēzeknes slimnīcas pirmdien atveda, ārsti stāvokli raksturoja kā ļoti smagu, bērnam bija ar asu priekšmetu durtas brūces sejā, kaklā, krūškurvī, vēderā, dzīvībai svarīgos procesus uzturēja mākslīgi,» stāsta Romēna Namniece, Bērnu slimnīcas pārstāve.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?