Neēdot gaļu, labās vielas var uzņemt ar zivīm, olām, piena produktiem, riekstiem, soju, stāsta A.Brēmanis. Tāpēc, ja gavēnī atsakās tikai no gaļas, veselībai kaitējums nerodas. Gluži otrādi - ja par gaļu tiek uzskatītas desas, kūpinājumi un pusfabrikāti, organisms būs tikai pateicīgs, ka mazāk uzņemsiet sāli, pārtikas ķīmiju. Šāds gavēnis būtu ieteicams ik dienas, iesaka Lolita Neimane.
Vai gavējot organisms kļūst tīrāks un domas - viedākas? Dietologu ieteikums - mērenībā dzīvot ik dienas, nevis pēc principa - līdz gavēnim dzīrojam un ēdam visu, kas pagadās. Tad organisms nejutīs smaguma sajūtu. Ar sviedriem un vēdera izeju tas tiek attīrīts ik dienas.