Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Sāks Prāgā pret Hosu

Zināmi spēlētāji, bet neiepazīts spēles stils. Rīgas Dinamo KHL piekto sezonu iesāks ar izbraukuma spēli Prāgā pret līgas jaunpienācēju Prāgas Lev. Sākums pulksten 21 pēc Latvijas laika.

Debitantiem parasti ir atvēlēta otrā plāna loma, taču «uz papīra», pārlūkojot spēlētāju CV, Normunda Sējēja komplektētais Lev izskatās pārliecinošāk par Rīgas Dinamo. Ierobežoto finanšu dēļ rīdzinieki ārzemniekus meklē AHL laukumos. Sējējs šovasar uz Prāgu ir atvilinājis kanādieti Eriku Kristensenu, kuram NHL iekrāta 387 spēļu pieredze. Galvenajās vadlīnijās Sējējs gan palicis uzticīgs komplektēšanas principam, kuru viņš piekopa, vēl strādājot Rīgā. Proti, visi pieci aizokeāna spēlētāji no Kanādas ir vecumā līdz 30 gadiem, tātad nebūt nav pēdējo lielo līgumu izsitēji. Latvijas līdzjutējiem labāk ir zināmi trīs slovāki Marcels Hosa, Tomašs Surovijs un Jurajs Mikušs, kā arī krievs Vitālijs Karamnovs, kuri savulaik ar atšķirīgām sekmēm spēlējuši Rīgas Dinamo. Karamnovam būs pagrūti izcīnīt vietu sastāvā. Viņa nokļūšana Prāgā gan nav nejauša. Viens no galvenā trenera palīgiem ir viņa tēvs, arī Vitālijs Karamnovs.

Komandas kodolu veido Čehijas hokejisti, no kuriem daudzi komentārus neprasa. Piemēram, Jakubs Klepišs ir spēlējis Krievijas lielklubos Omskas Avangard un Ufas Salavat Julajev, bet šopavasar ar Maskavas Dinamo izcīnīja Gagarina kausu. Komandas kapteinis ir 29 gadus vecais Irži Novotnijs, kurš pēdējās divas sezonas pārstāvēja Astanas Baris. Pasaules čempionātā Čehijas izlasē spēlēja aizsargi Tomašs Mojzišs un Ondrejs Ņemecs. Sastāvā ir arī ilggadējais Slovākijas izlases uzbrucējs Ļubošs Bartečko. Ņemot vērā itin labo sastāva komplektāciju un Čehijas hokeja augstās prasības, Sējējs paziņojis, ka komandas uzdevums jau pirmajā sezonā ir ne tikai iekļūt Gagarina kausa izcīņā, bet sasniegt ceturtdaļfinālu jeb otro kārtu.

Rīgas Dinamo galvenais treneris Peka Rautakallio pēdējā treniņā Piņķos iespēlēja paredzamu sastāva virknējumu: K. Rēdlihs - Galviņš, Indrašis - Džonsons - Karsums, J. Rēdlihs - Karls, Žirū - Šremps - Ņiživijs, Cibuļskis - Sotnieks, Meija - Džeriņš - Bukarts, Skvorcovs - Bičevskis - Biezais.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Prognoze

GINTS BISENIEKS
Hokeja treneris un eksperts

6.IX 21.00 Prāgā

KHL: Prāgas Lev -
Rīgas Dinamo 2:5

Pievērs uzmanību

Čehijas klubs pirmo reizi spēlēs KHL čempionātā. Vēsturē paliks ieraksts, ka Rīgas Dinamo būs bijis Prāgas Lev pirmais pretinieks KHL
Četri bijušie Rīgas Dinamo spēlētāji Marcels Hosa, Tomašs Surovijs, Jurajs Mikušs un Vitālijs Karamnovs ir Lev sastāvā. Lev komandas ģenerālmenedžeris ir Normunds Sējējs
Uzbrucējs Eriks Kristensens (61 numurs) ir īpašas uzmanības vērts, jo NHL 387 spēlēs iekrājis 163 (68+95) rezultativitātes punktus. Viņš ir hokejam labākajos gados (28) un vēl pagājušajā sezonā pārstāvēja Ņujorkas Rangers un Minesotas Wild.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Provocējošā patiesība

Izaicināt skatītājus un dalīties savās sāpēs un pārdomās ir mērķi, kurus izvirza un sasniedz Vadims Bogdanovs monoizrādē Cilvēks un tirāns.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?