Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Sāksim ar labo

Nevaru iedomāties neko atbildīgāku kā tagad runāt jūsu priekšā. Sajūta varētu būt līdzīga, kā stāvot futbola stadiona vidū, kad tribīnes ir ļaužu pārpildītas, visi uz tevi skatās un domā: «Iesitīs vai neiesitīs?» Nezinu, laimes spēles un meistarības apvienojums. Galvenais - darīt no sirds!

Mini Diena atbalsta vecākus, kuri vēlas bērniem palīdzēt attīstīties par kultūru mīlošiem un inteliģentiem cilvēkiem. Šis pielikums lai ir kā Skalbes pasaka Kaķīša dzirnavas, kurā nebūs slikto vai bēdīgo ziņu, lai tas ir kā gaismas avots grūtajā ikdienā. Kā teica kaķītis - kādēļ vairot naidu? Vairosim prieku! Prieku vairo dabas parādības, kopā pavadīts laiks, dizaina un stila lietas, kas krāšņo gan bērnu, gan viņu vecāku dzīvi. Mini Diena apkopos idejas un dalīsies iespaidos. Rakstot blogu, esmu iemanījusies sadraudzēties ar lasītājiem, just līdzi viņu pārdzīvojumiem un priekiem, izveidot tādu kā komūnu. Svarīgākais ir nebūt vienam un neapmaldīties savos uzskatos, tāpēc aicinu visus, kam ir viedoklis, jautājumi, jaunumi, interesantas idejas vai novērojumi, kas saistīti ar laiku, ko pavadām kopā ar bērniem, - rakstiet e-pastu, sūtiet ziņas tviterī vai uzrunājiet mani uz ielas.

Pēdējās gada nedēļas, kā jau visiem, aizrit steigā - taču kādu vakaru kopā ar meitu uzrakstīju vēstuli Ziemassvētku vecītim. Vai esat kādreiz ko līdzīgu darījuši? No sirds iesaku ikvienam izmēģināt roku pozitīvo lietu uzskaitīšanā. Pat tad, ja apkārt nav bērnu, ar ko kopā to darīt, jūs, iespējams, būsiet pārsteigti, cik daudz prieka tas sagādā. Kad meitai sacīju, lai uzskaita labos darbus, viņa sāka ar: «Es nesitu brālim!» Uz ko atbildēju: «Sāc ar labo!» Viņa padomāja un teica: «Vienmēr izēdu visu zupu!» Lūk, tā ir īstā atbilde! Izslēdzot negatīvo, mēs dodam vietu labām domām un labiem darbiem. Ja kāds uz jums «rej» - ziniet, tas ir uz labu, jo drīz šis cilvēks smaidīs! Pārbaudīju!

Tikpat pārbaudīta vērtība ir arī lācītis HUGU, kurš gada nogalē iepriecinās kādu, kam roka uz pleca vajadzīga vairāk nekā citiem. 7. decembrī HUGU rīkotajā prezentācijā studijā Riija tika atrādīts Latvijas modes mākslinieku un tautā iemīļotu cilvēku kopdarbs I hug U. Mīlīgos lāčus, kas vēlāk nonāks pie jauniem saimniekiem, apdarinājuši vairāki latviešu modes mākslinieki, to skaitā Natālija Jansone, Elita Patmalniece, Blank Blank, bet vēlējumus vārdos un dziesmās izteikuši mūziķis Ainārs Mielavs, aktrise Dita Lūriņa, baletdejotāja Elza Leimane u. c. Ja arī jūs interesē, ko latviešu radošie gari sastrādājuši, dodieties uz veikalu Riija līdz pat 21. decembrim. Starp citu, arī man mājās ir šis lācītis. Vai zināt, ko viņš saka? Tas dzied manu iemīļoto šūpuļdziesmu Atļauj, tēti, kamēr saule riet... manas mammas izpildījumā. To klausos ikreiz, kad man nepieciešams spēks vai gribas atgriezties bērnībā, tie ir vārdi, kuros ir tik daudz mīlestības, ka pēcāk gribas to dāvāt atkal tālāk... Tagad iešu paklausīties un tad nākšu atkal pie jums ar paļāvību un mīlestību! [email protected] Twitter@MiniDiena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Elektromobiļu īpašnieki lielāki piesārņotāji

Elektrības darbinātu automašīnu īpašniekiem patīk padižoties ar vides apziņu un dabai draudzīgiem pārvietošanās paradumiem. Taču Somijas zinātnieku pētījums sarūpējis pārsteidzošus rezul...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?