Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Saule uz pludmali atvilina daudzus, bet peldas tikai retais

Visi sagatavošanas darbi vēl nav galā, bet Rīgas peldvietās jau pulcējas pirmie atpūtnieki. Ūdens vēl daudziem ir par vēsu, tāpēc pārsvarā cilvēki sauļojas. Izpilddirekcijās stāsta, ka pilnīgi gatavas peldsezonai oficiālās pludmales būs jūnija sākumā. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktora vietnieks un domnieks Mārtiņš Šics (PS) gan pārmet, ka pašvaldība nerūpējas par drošību citās ūdenstilpēs un vilcinās tās labiekārtot.

Nu jau vairākus gadus nemainīgi Rīgā ir tikai četras oficiālās peldvietas - Vecāķos, Vakarbuļļos, Bābelīša ezerā un Ķīšezerā. Tajās ir pārbaudīts akvatorijs un visu diennakti dežūrē Rīgas Pašvaldības policijas glābēji. Salīdzinot par pagājušo gadu, viņu darbā nekas būtiski nav mainījies. «Esam noturējušies gan darbinieku skaita ziņā, gan glābēju ekipējuma un glābšanas staciju uzturēšanas ziņā,» saka policijas pārstāve Inese Tīmane.

Līdz ar glābējiem sabiedrisko kārtību peldvietu tuvumā nodrošinās ierindas policisti, kas patruļu laikā preventīvi gādās arī par cilvēku drošību, jo «alkohola lietošana, huligāniskas darbības ir pārkāpumi, kas tiek pārtraukti, pirms notikusi nelaime uz ūdens». Tāpat kārtībnieki raudzīsies, lai peldvietu tuvumā neskraidītu suņi.

Patruļas notiks arī citās populārākajās peldvietās - tādu ir vismaz 13, piemēram, Bolderājas karjers, Gaiļezers, Juglas ezers, Zaķusala, Lucavsala, Dambjapurva ezers, bet šajās vietās slīcēju glābšana, kā jau ierasts, būs pašu peldētāju rokās. «Ir ļoti daudz vietu, kur, neskatoties uz to, vai ir atļauts peldēties vai nav, cilvēki peldas, un šajās vietās notiek lielas nelaimes,» saka M. Šics. Taču, viņaprāt, dome piekopj strausa politiku, izliekoties, «it kā neredzētu, ka tas tā notiek.»

Pilsētas izpilddirektora Jura Radzeviča (LPP/LC) birojā atbild, ka pie katras ūdenstilpes glābēju nevar nolikt, tāpēc pilsēta akcentu liek uz jau esošo pludmaļu pilnveidošanu. «Mēs esam priviliģētā stāvoklī, salīdzinot ar daudzām citām galvaspilsētām, jo mums ir kilometriem garas jūras pludmales, un Rīga nav tik milzīga, lai līdz tām nevarētu atbraukt,» saka izpilddirektora preses sekretārs Uģis Vidauskis.

Šogad visām peldvietām kopā, tajā skaitā arī dažu neoficiālo labiekārtojumam pašvaldība tērēs virs 100 tūkstošiem latu, kas ir vismaz divtik mazāk nekā pērn. Izpilddirekcijās stāsta, ka pārģērbšanās kabīnes saglabājušās labā stāvoklī no pagājušā gada, tāpēc to skaits tikai jāpapildina, tāpat ir arī soliņi. Gada laikā peldvietās paredzēts izbūvēt dušas kabīnes un jaunas tualetes. Pārdaugavā vērienīgākie uzlabojumi notiek Daugavgrīvas pludmalē, tur šosezon būs arī glābēji.

Vakarbuļļos 5.jūnijā paredzēts pacelt Zilo karogu. Daugavas pretējā pusē Vecāķu pludmalei jau otro gadu to iegūt nav izdevies, jo peldūdens kvalitātes rādītāji neatbilda augstajiem kritērijiem, skaidro Ziemeļu izpilddirektora palīdze Vita Ančevska. Tomēr tas nenozīmē, ka Vecāķos nedrīkst peldēt.

Pirmie pārbaužu rezultāti liecina, ka ūdens kvalitāte visās oficiālajās peldvietās ir laba, informē Veselības inspekcijā. Citās vietās Rīgā peldūdens monitoringu šogad neapmaksā, tādēļ inspekcija aicina iedzīvotājus pirms peldēšanās vizuāli novērtēt peldūdens kvalitāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?