Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Sola zivju tirdziņu un koncertzāli

Lai apspriestu iespējas piekļūt upei, termināļu ietekmi uz vidi, ostas ieguldījumu ekonomikā un citus līdz šim neatbildētus jautājumus, ceturtdien kultūras pilī Ziemeļblāzma Daugavas lejteces iedzīvotāji rīkoja tikšanos ar Rīgas mēra amata kandidātiem. Taču daudzas atbildes tā arī nesaņēma. «Visi ļoti vispārīgas lietas runā. Šī rajona patiesās problēmas kandidātiem nav zināmas,» skumji secina Vecmīlgrāvja Attīstības biedrības vadītājs Ansis Bērziņš un skaidro, ka šejienes cilvēkus uztrauc smaka, troksnis un 12 kilometru garumā slēgtā pieeja Daugavai.

Banāni un saldēti augļi

Kaut arī aicināti, vairāku partiju pārstāvji uz tikšanos neieradās. Iepriekš neinformējot, sapulcē nebija neviens no TB/LNNK, LPP/LC, ZZS, Pilsoniskās savienības, SC, PCTVL un Par Dzimteni! Tā kā Daugavas lejteci īpaši ietekmē ostas darbība, iedzīvotāji ļoti vēlējās tikties ar Rīgas brīvostas vadītāju un TP pirmo numuru vēlēšanās Andri Ārgali, taču arī viņš neieradās.

Tiesa, viņu pārstāvēja cits ostā strādājošais Vladimirs Makarovs (TP). Viņš kā pirmais runātājs uzsvēra ostas nozīmi ekonomikā - tā līdz pat pusei ienākumu ieguldot infrastruktūrā un kopā ar uzņēmumiem ik gadu ekonomikai dodot ap 200 miljoniem latu. «Jo vairāk ostā būs darbinieku, jo lielāks būs tās ieguldījums,» nepieciešamībai to attīstīt piekrita Jaunlatvijas pārstāvis Zandis Klebais, taču norādīja, ka nepareizi bijis tik daudz koncentrēties uz ogļu pārkraušanu: «Ja osta grib kļūt par augstu pievienoto vērtību nesošu un zaļu objektu, vajag pārkraut graudus, sulas, banānus, saldētos augļus. Tā būtu Rīgas niša.»

Daudzi kandidāti brīvostai pārmeta atklātības trūkumu un cilvēku ignorēšanu. «Taisnīgumam neatbilst tas, ka Kundziņsalas iedzīvotājus grib pārcelt uz dzīvi citur. Prioritātei jābūt rīdzinieku un vides interesēm, kultūras pieminekļiem un tikai tad pilsētas attīstībai,» sacīja Sabiedrības citai politikai mēra amata kandidāts Aleksejs Loskutovs. V.Makarovs iebilda, ka brīvosta neapgalvo, ka Kundziņsala cilvēkiem būs jāpamet. Sala paredzēta kā konteineru centrs - kas vēlas, var palikt.

Kandidāti arī pauda bažas par vēlmi ierobežot piekļuvi upei. «Gribējām vienu betona sētu pie ostas nofilmēt, tad atbrauca melna mašīna un mēģināja mūs aizbaidīt. Redzējām tās divas pieejas Daugavai, kas vispār nav piemērotas atpūtai un peldēšanai,» stāstīja Kristīgi demokrātiskās savienības pārstāvis Jānis Riņķis. Par maksimālu pieeju Daugavai iestājās arī domnieks Dainis Īvāns (LSDSP).

Partijas Jaunais laiks pirmais numurs vēlēšanās Edgars Jaunups ir pārliecināts, ka ostai noteikts finansējums jāiegulda to teritoriju labiekārtošanā, kuras no ostas cieš visvairāk. Viņš aicināja akustisko koncertzāli un citas līdzīgas būves celt, piemēram, Vecmīlgrāvī.

Kādas tehnoloģijas?

Tikšanās otrajā daļā partiju pārstāvji atbildēja uz jautājumiem: «Kādas «jaunās» tehnoloģijas tiek izmantotas Rīnūžos, ja no turienes smird gan Vecāķos, gan Bolderājā?» V.Makarovs atbildēja, ka vismodernākās tehnoloģijas osta var garantēt tikai jaunos projektos. Iedzīvotāju iebildēm, ka «tās ir tikko uzstādītas tehnoloģijas», atbildes vietā sekoja V.Makarova smaids.

Savukārt kāds cits iedzīvotājs vaicāja, kāpēc neļauj zvejniekiem Daugavas lejtecē tirgot svaigas zivis, kā tas ir Liepājā? D.Īvāns atbildēja, ka tirgot var: «Lai cilvēki iet uz Uzņēmējdarbības koordinācijas centru, un to var izdarīt». E.Jaunups iejaucās, sakot, ka D.Īvāna teiktais labi parāda Rīgas birokrātiju. Viņaprāt, jānodrošina iespēja tirgoties, neko nesaskaņojot.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?