Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Soli tuvāk otrajai kārtai

Daugavpils Dinaburg futbolisti sarūpēja nervus stindzinošu mača galotni UEFA Eiropas līgas pirmajā mačā pret Eirokausu debitantu Igaunijas Nōmme Kalju komandu, uzvaru izraujot kompensācijas laika pēdējās sekundēs (2:1). Atbildes spēle 9.jūlijā Tallinā.

«Bišķi paveicās,» vārtsargs Pāvels Davidovs precīzi raksturoja spēles galotni. «Pirmajā puslaikā nespējām gūt vārtus, un tas radīja stresiņu. Pēc pirmajiem gūtajiem vārtiem nedaudz atslābinājāmies un viesi panāca izlīdzinājumu. Bumbai pieskāros, bet aizsniegt nevarēju. Trāpīja tieši zem pārliktņa. Grūti pateikt, vai uzvarēsim Tallinā, taču galvenais uzvarēt divu spēļu summā. Mums tas ir pa spēkam.»

Pagājušās sezonas ceturtais spēcīgākais Igaunijas klubs uz Daugavpili atveda divus futbolistus ar spēļu praksi Latvijas klubos. Aizsargs Jevgeņijs Novikovs 2007. un 2008.gadā figurēja bankrotējušā FK Rīga sastāvā, bet uzbrucējs Maksims Smirnovs pērn nesekmīgi centās apliecināt savu lietderību FK Ventspils. Abi bija pieteikumā un pie vārda tika otrajā puslaikā.

Tallinas kluba rindās bija arī pieci brazīlieši. Nevienam no viņiem karjera gan nav bijusi galvu reibinoša. Bīstamākais bija pussargs Felipe Nunešs, kurš spēles pamatus apguvis slavenā Brazīlijas kluba Gremio jauniešu komandā. Nōmme Kalju sastāvā viņš gūst vārtus vidēji katrā otrajā spēlē, šogad ir otrais rezultatīvākais Igaunijas virslīgā ar 11 vārtiem 16 spēlēs. Dinaburg sastāvā Latvijā neviens tik ražīgi nespēlē.

Izdevības atklāt spēles rezultātu laukuma saimniekiem bija jau pirmajā puslaikā, taču pārtraukumā ejot - 0:0. Divus lieliskus momentus vārtu guvumā nepārvērta pusargs Jurijs Sokolovs, kuram vien vajadzēja trāpīt tukšos vārtos. Otrajā puslaikā dominēja laukuma saimnieki. Labas izdevības neizmantoja Vjačeslavs Daņiļins, taču tās kompensēja tikko uz maiņu iznākušā Mihaila Ziziļeva piespēle Valērijam Afanasjevam, kurš no soda laukuma stūra ar kreiso kāju bumbu trieca tālajā vārtu stūrī (1:0). Tomēr kompensācijas laika otrajā minūtē viesi panāca 1:1. Un arī tas nebija viss. Pretuzbrukumā soda laukuma vidū bumba «uzmeklēja» Gučašvili, kurš sita nekļūdīgi.

«Uzvarēt vienmēr ir patīkami, taču, kā tas notika, īstu gandarījumu nerada,» Dinaburg galvenais treneris Tamazs Pertija lika noprast, ka jāuzlabo spēles kvalitāte. Abu komandu treneri palika pie pārliecības, ka abiem ir pa spēkam tikt tālāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Futbols

UEFA Eiropas līga. Kvalifikācijas
1.kārtas 1.spēle
Vārti: Hāvistu (90. +2); Afanasjevs (63.), Gučašvili (90.+3). Brīdināti: Tīkss, Novikovs; Koļcovs, Logins. Noraidīts: Koļcovs (89. - par otro brīdinājumu). Tiesnesis: Pāvels Gils (Polija). Skatītāji: 900.
Atbildes spēle 9.jūlijā A Le Coq Arena stadionā Tallinā.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Patriotiem jāpazīst ķermenis!

Ģimenes ārsts Ainis Dzalbs (45) par to, pie kā var novest ticība enerģiju plūsmām, par universālo izglītību un topošajiem antivakseriem.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?